Město ocenilo nejlepší učitelky základních škol

29. března 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 2598×

Den učitelů oslavilo vedení města předáním ocenění nejlepším učitelkám blanenských základních škol. Pamětní list, kytičku a další dárky dostalo celkem osm pedagožek. Každá ze čtyř základních škol v Blansku nominovala dvě, jednu z prvního stupně a jednu z druhého stupně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ocenění převzalo osm žen-učitelek působících na blanenských základních školách z rukou starosty Jiřího Crhy, který všem zároveň poděkoval za jejich důležitou práci při výchově dětí. Gratulace přidali také oba místostarostové.

„Troufnu si říci, že vaše práce není pouze povoláním, je to poslání. Pro žáky jste druhými rodiči, formujete jejich osobnost, podílíte se na jejich výchově, a to znamená velkou zodpovědnost nejen vůči dětem, je to přínos také pro celou společnost,“ prohlásil při setkání v zasedací místnosti blanenské radnice Jiří Crha, který ocenil také nasazení pedagogů během nouzového stavu a s ním související on-line výukou.

Město ocenilo nejlepší učitelky základních škol. FOTO: Michal Záboj

Poděkování oceněným pedagožkám připojil také místostarosta František Hasoň: „Spolupodílíte se na výchově příštích generací. Já osobně, podobně jako všichni moji spolužáci, mám dodnes velkou radost, když se můžeme třeba na třídním srazu s našimi učitelkami setkat, vždy je rádi zveme. Přeji vám, aby i na vás vaši žáčci také takto rádi vzpomínali.“

Na svá učitelská léta při této příležitosti zavzpomínal také původně vystudovaný pedagog, místostarosta Ivo Polák. „Je to už dvacet let, kdy jsem tehdy po dvaceti letech praxe opustil svoje původní povolání na základní škole. Když to srovnám s dnešní situací, tak musím říci, že učitelské povolání je opravdu čím dál náročnější a těžší. Chtěl bych vám proto znovu poděkovat a popřát hodně pohody, málo konfliktních rodičů a hodně hodných žáků,“ doplnil Ivo Polák.

FOTOGALERIE
Město ocenilo nejlepší učitelky základních škol

 Oceněné učitelky ze Základní školy Blansko, Erbenova 13 Iva Kadlecová a Petra Popelková. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  15

Oceněné učitelky

Základní škola Blansko, Erbenova 13

Iva Kadlecová

Petra Popelková

Základní škola a mateřská škola Blansko, Dvorská 26

Ivana Klimešová

Ivana Dítětová

Základní škola TGM Blansko

Drahomíra Janíčková

Libuše Svobodová

Základní škola a mateřské škola Blansko, Salmova 17

Soňa Beránková

Iveta Pantůčková

Informace o oceněných v příloze pdf

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení