Prvním občánkem Blanska v roce 2022 je holčička Eliška

25. března 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1430×

Elišku Krůčkovou, která se stala prvním občánkem města Blanska v roce 2022, přivítal spolu s jejími rodiči na radnici starosta Jiří Crha. Malá Eliška, která se narodila v brněnské porodnici na Obilním trhu přímo 1. ledna 2022, získala od města dárečky a také vlastní zápis ve speciální pamětní knize.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Rodiče Lucie a Martin Krůčkovi si z rukou starosty a vedoucí správního oddělení odboru vnitřních věcí Yvony Havlíčkové převzali chůvičky, zpětné zrcátko do auta a další věcné dary dle vlastního výběru.

Do historické budovy blanenské radnice se manželé Krůčkovi posíleni o nový přírůstek symbolicky vrátili rok poté, co si zde loni řekli své ano.

„Svatbu jsme měli 30. ledna 2021 ve zdejší obřadní síni. V té době jsme bydleli ještě v Brně, kde jsme oba pracovali. Věděli jsme ale, že se do Blanska budeme stěhovat, proto jsme se chtěli vzít tady na radnici,” vysvětlila novopečená maminka Lucie Krůčková, rodačka z Veselí nad Moravou, která se s manželem pocházejícím z Mariánských Lázní do Blanska přestěhovala loni v květnu.

„Mám radost, že jste si vybrali zrovna Blansko. Přeji Elišce i vám hlavně hodně zdraví a také ať se vám v Blansku líbí a dobře žije,” popřál mladé rodině starosta Jiří Crha poté, co malou Elišku na přání rodičů opatrně pochoval. 

„Eliška je moc hodná, je to pohodové dítě po tatínkovi, naštěstí, já jsem podle vyprávění rodičů byla pravý opak. Při procházkách s kočárkem teď budu mít možnost město pořádně prozkoumat. Už si zjišťuji i nabídky plavání a cvičení pro nejmenší děti, je fajn, že je z čeho vybírat,” svěřila se Eliščina maminka, vystudovaná právnička.

FOTOGALERIE
Prvním občánkem Blanska je holčička Eliška

Rodiče Elišky, která se stala prvním občánkem Blanska roku 2022, přivítal starosta Jiří Crha. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  7

Holčička, kterou starosta po domluvě s rodiči přivítal až po uklidnění epidemiologické situace a odeznění omezení souvisejících s onemocněním COVID-19, určitě brzy prozkoumá také nejbližší okolí města.

„Moravský kras a vůbec okolí Blanska se nám líbí moc, oba jsme milovníci vysokohorské turistiky, hlavně já se hodně věnuji také lezení, trávím volno na skalách v Moravském krasu, ve Sloupě, v Rudici a podobně. Elišku určitě chceme co nejdřív začít brát s sebou,” plánuje tatínek Martin Krůček, který se profesně věnuje ekologii lesa.   

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení