Bosá stezka a slackline. Město dokončuje dva projekty z loňského participativního rozpočtu

31. července 2023, tiskové zprávy, přečteno: 1107×

Bosou stezku na nábřeží řeky Svitavy i slackline u basebalového stadionu si budou moci již brzy vyzkoušet obyvatelé i návštěvníci Blanska. Město totiž již zahájilo realizaci dvou projektů participativního rozpočtu Společně PRO Blansko 2022. Třetí projekt – odpočinkové místo před knihovnou – se dokončí na podzim. Zhmotní se tak nápady obyvatel, které se sešly v loňském ročníku participativního rozpočtu. Připravený je už letošní ročník. Lidé mohou posílat své projekty do 16. října 2023.

V minulém ročníku participativního rozpočtu Společně PRO Blansko 2022 postoupila do závěrečného hlasování trojice projektů. Nejvíce hlasů získalo odpočinkové místo před knihovnou. Rada města ale nakonec rozhodla, že se budou realizovat všechny tři projekty, které se dostaly do finále.

Na nábřeží Svitavy vzniká bosá stezka. FOTO: Leona Voráčová

„Bosá stezka na nábřeží bude dokončena během příštího týdne. U slackline už jsou zabetonované kůly a čeká se na vyzrání betonu. Atrakci si tak budou moci zájemci vyzkoušet také již v příštím týdnu. Odpočinkové místo před knihovnou se začne upravovat na podzim,“ upřesnil vedoucí odboru správy a rozvoje města Milan Vítek.

Na všechny tři projekty z participativního rozpočtu Společně PRO Blansko 2022 upozorňují informační cedule. Lidé je najdou přímo na místech, kde se návrhy realizují nebo budou realizovat.

Informační tabulky již přibližují také náměty, které se zatím sešly v letošním ročníku participativního rozpočtu. Už teď je jisté, že se o přízeň veřejnosti budou ucházet dva návrhy. Jedná se o projekty: Streetballové hřiště pod dopravákem a Lavička Jindřicha Wankla před blanenským zámkem.

FOTOGALERIE
Bosá stezka a slackline. Město dokončuje dva projekty z loňského participativního rozpočtu

Slackline bude na Sportovním ostrově u baseballového stadionu. FOTO: Leona Voráčová


                                Slackline bude na Sportovním ostrově u baseballového stadionu. FOTO: Leona Voráčová
                                    
                                Na nábřeží Svitavy vzniká bosá stezka. FOTO: Leona Voráčová
                                    
                                Na nábřeží Svitavy vzniká bosá stezka. FOTO: Leona Voráčová
                                    
                                Na nábřeží Svitavy vzniká bosá stezka. FOTO: Leona Voráčová
                                    
                                Informační cedule, která upozorňuje na projekt bosá stezka. FOTO: Michal Záboj
                                    
                                Informační cedule, která upozorňuje na nový slackline. FOTO: Michal Záboj
                                    
                                Informační cedule, která upozorňuje na připravované odpočinkové místo před knihovnou. FOTO: Leona Voráčová
                                    
                                Informační cedule, která upozorňuje na projekt streetballového hřiště, podaný do participativního rozpočtu 2023. FOTO: Michal Záboj
                                    . . . a další . . . 
                                Informační cedule, která upozorňuje na projekt Lavičky Jindřicha Wankla, podaný do participativního rozpočtu 2023. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  10

Své projekty do participativního rozpočtu Společně PRO Blansko 2023 mohou lidé podávat do 16. října. Návrh může podat kterýkoliv zletilý obyvatel města, jeho návštěvník i ten, kdo v Blansku pracuje či studuje a je starší 18 let. Pro svůj záměr, jak vylepšit veřejná prostranství nebo budovy v majetku města, musí získat podpisy dalších dvaceti občanů.

Nápady mohou zájemci předem konzultovat s pracovníkem odboru správy a rozvoje města Jiřím Svobodou (tel.: 516 775 157, e-mail: svoboda@blansko.cz). Na realizaci vítězného projektu participativního rozpočtu Společně PRO Blansko 2023 město vyčlení 700 tisíc korun.

Podrobnější pravidla jsou na webových stránkách města. Inspirovat se tam navrhovatelé mohou také dalšími náměty z předchozích ročníků, jejich seznam lze průběžně doplňovat.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení