Archiv článků
   za měsíc duben 2011

Kategorie: kultura  

 


Senior pasy v knihovně

Jihomoravský kraj odstartoval projekt „Senior pas“, určený všem, kteří přesáhli věk padesáti pěti let. 7. dubna 2011 se do něj zapojila také Městská knihovna Blansko.


Blanenská umělecká litina v Německu

Ilustrační foto k článku: Blanenská umělecká litina v Německu

Dne 18. března 2011 se uskutečnila na zámku Sayn ve městě Bendorf-Sayn vernisáž výstavy umělecké litiny pod názvem „Glanz im Schloss. Eisenkunstguss zwischen Donau und Ural.“


Z Čech do Kanady a zase zpátky

Galerie města Blanska vás zve 29. 4. v 16.00 h na přednášku a následnou besedu s paní Alenou Foustkovou. Alena Foustková je umělkyně, která v roce 1984 emigrovala do Kanady, kde strávila téměř 12 let života. Po návratu do Čech, její „druhé emigraci“, se mohla začít volné tvorbě věnovat naplno. V pátek 29. 4. budete mít poslední příležitost navštívit výstavu v rámci tohoto doprovodného programu. Během přednášky bude paní Foustková mluvit o svých zkušenostech, emigraci, vlastní tvorbě, dále také o Západní Kanadě, Indiánech kmene Haida a jiných kmenech v okolí a představí jejich umění.


Pozvánka: Pálení čarodějnic

Hledá se nej Čaroděj a Čarodějnice. Slet se koná tradičně 30. dubna na Palavě.




„Den na Zemi – Noc na měsíci“ opět v Blansku

Blanenšťané budou mít opět možnost oslavit Den Země. Na sobotu 16. dubna pro ně nachystalo Občanské sdružení Stará fronta zítra bohatý program plný hudebních vystoupení, divadel a aktivit pro děti v zámeckém parku s názvem „Den na Zemi“. Večerní část „Noc na měsíci“ proběhne v klepačovském kulturním domě, kde vystoupí zvučné kapely Al-Yaman a Propaganja.


Městská knihovna Blansko má nové webové stránky

Ilustrační foto k článku: Městská knihovna Blansko má nové webové stránky

První dubnový týden spustila Městská knihovna Blansko na adrese www.knihovnablansko.cz svoje nové webové stránky. Vystřídaly předchozí web, který fungoval takřka deset let.


Sběratelství – svět tajemných vášní

Městská knihovna Blansko připravuje poprvé v sobotu 11. června 2011 od 9 do 12 hodin „Setkání sběratelů historických a současných knih a pohlednic Blanska a Moravského krasu“.