Archiv článků
   za měsíc březen 2011

Kategorie: kultura  

 


Pozvánka na výstavu Aleny Foustkové

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na výstavu Aleny Foustkové

Alena Foustková je nové jméno na naší aktuální výtvarné scéně – ovšem vystupuje teď již se zralým, vyhraněným názorem, tedy jako zralá umělkyně. Mezitím měla příležitost poznat Kanadu a kulturu jejich prvních obyvatel, Inuitů, ale také sama poznala, jak fungují masová informační média v soudobém světě, u nás dnes stejně jako třeba právě v Kanadě.


Pět let v nových prostorách oslaví Ulita koncertem

Ilustrační foto k článku: Pět let v nových prostorách oslaví Ulita koncertem

Srdečně vás zveme na oslavu pětiletého výročí provozu Klubu a čajovny Ulita v nových prostorách na ulici B. Němcové 2A. Uskuteční se v pátek 1. 4. 2011 od 19.00 hodin.


Na 3D filmy do kina v Blansku již letos

Ilustrační foto k článku: Na 3D filmy do kina v Blansku již letos

Tři miliony z rozpočtu Města půjde letos na vybavení kina novou digitální technologií. Diváci se tak v druhé půlce roku dočkají všech vydaných novinek i 3D projekce.


Svatovalentýnská soutěž v poezii ukončena

Od 1. 2. do 28. 2. 2011 probíhala v Městské knihovně Blansko soutěž Valentýnská báseň o lásce. Po loňském, tzv. „nultém“ ročníku, kdy v soutěži „bojovalo“ pět příspěvků od tří autorek, se letos uskutečnil „početnější“ ročník tzv. „naostro“.


Děti recitovaly v knihovně

Ilustrační foto k článku: Děti recitovaly v knihovně

Dvacet dva dětí se ve středu 9. března 2011 představilo na tradiční recitační přehlídce pro žáky 1.–3. tříd blanenských základních škol.



Pozvánka na výstavu plastik

V pátek 4. března 2011 se koná v Muzeu Blansko vernisáž výstavy akademického sochaře Františka Navrátila.


Masopustní období a karnevaly

Ilustrační foto k článku: Masopustní období a karnevaly

Fašank, ostatky, šibřinky či masopust – i když to není přímo církevní svátek, přesto se na křesťanský roční kalendář navazuje, protože východiskem je tzv. Popeleční středa. Masopust je typicky víkend před ní. O masopustu a postním období hovoří farář Jiří Kaňa.


Pozvánka na výstavu – Spřízněni volbou

Městská knihovna Blansko vás zve na putovní výstavu „SPŘÍZNĚNI VOLBOU“. Prezentace 17 nejzajímavějších děl německé literatury vydaných po roce 1989 pro české čtenáře na základě průzkumu a hodnocení pražského Goethe – Institutu v jejich knihovně a partnerských knihovnách v Brně, Liberci, Olomouci, Ostravě a Plzni.