Rada jmenovala nového ředitele KSMB. Schválila také podporu sportovcům a otevření dopravního hřiště

29. června 2023, zprávy z MěÚ, přečteno: 1874×

Přinášíme vybrané informace ze 17. schůze Rady města Blanska, která se mimořádně uskutečnila ve středu 28. června 2023. Radní na svém posledním předprázdninovém setkání jmenovali nového ředitele kulturního střediska, odsouhlasili také dotace sportovcům nebo rozšíření provozní doby dopravního hřiště pro veřejnost.

Ředitelem Kulturního střediska města Blanska se stal Tomáš Mokrý. Mokrého, který KSMB vede dočasně už od února, radní jmenovali na základě doporučení výběrové komise. Ta ho navrhla radě města jmenovat novým ředitelem na základě osobního pohovoru a dalších doložených podkladů. Na post nového ředitele Mokrého navrhlo osm z devíti členů výběrové komise. Funkce ředitele se oficiálně ujme s účinností od 1. července 2023.

Radní také rozhodli o větším zpřístupnění dopravního hřiště pro veřejnost. Areál, který město ve spolupráci s autoškolou Pernica využívá pro dopravní výchovu zejména dětí školou povinných ale také školáčků z mateřinek, se o prázdninách otevře veřejnosti. Děti do šesti let si mohou situace v silničním provozu pod dohledem instruktorů vyzkoušet šestkrát, vždy od 9:00 do 12:00 hodin. Pro děti starší šesti let bude dopravní hřiště s instruktorem otevřené také v šesti termínech od 13:00 do 17:00 hodin. BESIP a jednotky IZS připravují pro děti starší šesti let také Dny otevřených dveří s programem na 20. července a 24. srpna od 12:00 do 17:30 hodin. Radní nyní odsouhlasili také další zpřístupnění dopravního hřiště pro veřejnost. O prázdninách počínaje 15. červencem bude dopravní hřiště otevřené také v sobotu a v neděli. Podrobnosti přineseme v samostatné zprávě.

FOTOGALERIE
Zasedání rady města

Dny otevřených dveří na dopravním hřišti.

Celkem fotografií:  5

Rada města odsouhlasila také podporu dvojici mladých sportovců z TJ ASK Blansko, kteří Blansko reprezentují na soutěžích evropského či světového formátu. Dotací ve výši 15.000 Kč podpoří město prostřednictvím sportovního klubu kulturistu Lukáše Fürleho, který se na Mistrovství Evropy v kulturistice stal absolutním vítězem v klasické kulturistice v kategorii juniorů od 21 do 23 let.

Desetitisícovou dotaci schválili radní také pro Michala Dobrovského. Příspěvek prostřednictvím TJ ASK Blansko získá na účast na závodech v extrémním běhu do vrchu. Osmnáctiletý závodník bude Blansko v červenci reprezentovat na Mistrovství Evropy ve skyrunningu dospělých ve státě Černá Hora, v srpnu pak na Mistrovství světa juniorů v Itálii.

Finančním darem ve výši 7.000 Kč radní podpořili také organizátory 31. ročníku Moravského UltraMaratonu. Start jeho třetí etapy naplánovala Česká asociace ultramaratonců z. s. do Blanska, závod odstartuje 4. července ze Sportovního ostrova.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení