Pokračuje rekonstrukce atletického stadionu Mlýnská

31. srpna 2023, zprávy z MěÚ, přečteno: 1017×

Celé prázdniny pokračovala rekonstrukce atletického stadionu v Mlýnské ulici. Jedna z letošních největších investičních akcí města odstartovala na konci května. Dělníci se pustili do rekonstrukce povrchu běžeckého oválu, trávníku fotbalového hřiště i kompletní obměny sektorů jednotlivých atletických disciplín. Aktuálně se dokončuje vydláždění vstupní části do areálu sportoviště, zahájena už je také úprava schodišťových stupňů. Město úpravy přijdou na více než 20 milionů korun.

„Dokončené jsou už asfaltové podkladní vrstvy v prostoru pro skok vysoký a o tyči, nově jsou vytvořené také štěrbinové žlaby napojující tuto disciplínu na ovál. Stihla se příprava základových konstrukcí pro sektor hod diskem a kladivem, připravují se úpravy v sektoru pro vrh koulí a obnova v sektoru hodu oštěpem,“ vyjmenovává starosta Blanska Jiří Crha.

Rekonstrukce atletického stadionu Mlýnská. FOTO: Michal Záboj

Stržený už je také travní drn v celé ploše fotbalového hřiště. Jakmile to počasí dovolí, na řadu přijdou také práce související s regenerací trávníku hrací plochy, revitalizovat se bude stávající vegetační vrstva, poté se založí nový hřišťový trávník.

Atleti se dočkají nově vystavěných sektorů pro jednotlivé disciplíny i moderního vybavení. Těžká technika dosud dělala sanace povrchů, zemní práce a úpravy podloží.

Samotný atletický ovál nakonec město opraví ve větším rozsahu, než se plánovalo. „Původně se předpokládalo, že na atletickém oválu postačí takzvaný retoping, tedy zbroušení starého EPDM povrchu a nástřik  nové EPDM vrstvy. S ohledem na stav původní vrstvy a snahu o prodloužení životnosti oprav se ale nyní počítá s odstraněním původního povrchu. V celé délce atletického oválu se pak položí nová podložka a provede se nástřik EPDM vrstvy,“ doplnil vedoucí investičního oddělení Marek Štefan.

FOTOGALERIE
Pokračuje rekonstrukce atletického stadionu Mlýnská

Rekonstrukce atletického stadionu Mlýnská. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  23

Další práce souvisejí s opravou stupňů pro diváky v nezastřešené části hlediště podél rozběhové rovinky, v obloucích stadionu pak schodišťové stupně nahradil zpevněný svah, který se dočká zatravnění.

„Téměř dokončené je nyní také předláždění vstupní části na stadion v okolí cykloboxů a na ni navazující chodníček vedoucí k fotbalovým kabinám. čekáme už jen na dokončení bezbariérového napojení na stávající zpevněnou plochu před toaletami pro imobilní občany, poté bude bude znovu otevřen hlavní vstup na stadion a zpřístupněno také sociální zařízení,“ upřesnila Sylva Vágnerová z investičního oddělení, která má projekt na starosti.

„V průběhu stavebních prací se bohužel objevila řada neočekávaných víceprací. Ty spočívaly zejména v odstranění podkladové železobetonové desky a kompletní sanaci povrchu v sektoru pro skok vysoký a o tyči, s nimiž původní projekt nepočítal. Vzhledem k tomu dojde k posunutí termínu dokončení stavebních prací, hotovo by mělo být do poloviny října,“ doplnila Sylva Vágnerová.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení