Radní schválili vyhlášení dotací, podpořili nákup defibrilátoru i přípravu rekonstrukce na hřišti ZŠ Dvorská

5. září 2023, zprávy z MěÚ, přečteno: 884×

Přinášíme vybrané informace z 20. schůze Rady města Blanska, která se uskutečnila v úterý 5. září 2023. Radní se na svém prvním zářijovém setkání zabývali podklady pro připravované výběrové řízení na rekonstrukci běžecké dráhy v areálu ZŠ a MŠ Blansko, Dvorská 26. Podpořili například také pořízení nového defibrilátoru na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka nebo vyhlášení dotačního programu v oblasti sociálních služeb pro rok 2024.

Cílem dotačního programu Podpora poskytování sociálních služeb z prostředků města Blansko definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů je finanční podpora poskytovatelů sociálních služeb. Týká se to subjektů zapsaných v registru poskytovatelů podle výše uvedeného zákona. Město Blansko předpokládá, že na podporu sociálních služeb v tomto programu vyčlení v roce 2024 částku 11,9 milionů korun. Žadatelé, mezi kterými může být spolek, ústav, sociální družstvo, církevní právnická osoba či další subjekty v zákoně uvedené, mohou své žádosti podávat v termínu od 9. do 20. října 2023. Podrobnosti zveřejníme na webu města.

Město aktuálně dokončuje rekonstrukci sportoviště v areálu základní školy Tomáše Garrigua Masaryka Blansko. A ještě na podzim připravuje rekonstrukci dalšího školního hřiště. Opravovat by se měla běžecká dráha v areálu ZŠ a MŠ Blansko, Dvorská 26. Radní v úterý odpoledne schválili návrh smlouvy o dílo. Součástí zakázky bude především očištění stávajícího sportovního povrchu, sanace trhlin a přestřik pojivem s EPDM granulátem v celé ploše běžecké dráhy. Předpokládaná hodnota zakázky je 731 tisíc Kč včetně DPH, realizace se plánuje na podzim. Podrobnosti budou zveřejněny na webu města.

Radní podpořili také navýšení prostředků pro městskou policii. Právě blanenští strážníci by totiž měli pro město pořídit nový defibrilátor. Přístroj, který i laika navede při poskytování první pomoci a masáži srdce, by měl doplnit vybavení Sportovního ostrova Ludvíka Daňka. Na jeho pořízení by mělo být vyčleněno 100 tisíc korun.

Radní na svém prvním zářijovém zasedání také odsouhlasili poskytnutí finančního daru ve výši 15 tisíc korun na Slavnostní koncert Dechové hudby Blansko nazvaný Kapelník se loučí. Dar bude použitý na náklady spojené s uspořádáním koncertu při příležitosti ukončení angažmá dlouholetého kapelníka pana Arnošta Hlaváčka v kapele. Koncert se koná v pátek 8. září v 17:00 hodin v Dělnickém domě. Dechová hudba Blansko v roce 2020 oslavila 80 let od svého založení. Arnošt Hlaváček, který letos oslaví devadesátiny, je její členem od roku 1963 a kapelníkem od roku 2005. V roce 2012 obdržela Dechová hudba Blansko cenu za kulturu od města Blanska.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení