Radní schválili členy výběrové komise pro stavbu krytého bazénu

9. ledna 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 1023×

Přinášíme vybrané informace z 29. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 9. ledna 2024. Radní na svém prvním letošním setkání projednali necelou dvacítku bodů, kromě běžných podkladů k nájmům a pronájmům nemovitostí ve vlastnictví města nebo zápisů z jednání komisí a výborů se členové rady zabývali také materiály souvisejícími s přípravou stavby nového krytého bazénu nebo další etapou revitalizace rekreační oblasti Palava.

V souvislosti s přípravou realizace novostavby krytého bazénu v Blansku na místě stávajícího objektu městských lázní radní odsouhlasili členy komise, která bude vybírat zhotovitele stavebních prací. Komise pro zadávací řízení nazvané „Krytý bazén Blansko – zhotovitel stavby“ bude posuzovat vše od splnění podmínek účasti až po vlastní výběr zhotovitele.

V pětičlenné komisi je zástupce vedení města, referent odboru správy a rozvoje města, zástupce opozice a dvojice externích poradců. Jmenováni jsou také jejich náhradníci tak, aby na každém jednání komise bylo přítomno vždy pět členů komise. Komise si na svá jednání bude zvát také odborné poradce na konkrétní problematiku. Město aktuálně hledá zhotovitele, který nový bazén vybuduje metodou Design and Build. Zkušební provoz by měl být zahájen na sklonku roku 2025.

Radní schválili také dodatek k nájemní smlouvě na rekreační oblast Palava, kterou má město uzavřenou se společností Služby Blansko s.r.o. V lokalitě je na letošní rok plánovaná další etapa revitalizace. Rozsáhlá rekonstrukce by se měla dotknout budovy občanské vybavenosti stojící nedaleko dětského hřiště. Objekt, kde je umístěno občerstvení a sociální zařízení, nebude po dobu rekonstrukce možné využívat, proto bude z nájemní smlouvy se Službami Blansko dočasně vyčleněný. Po skončení rekonstrukce se smlouva o tento objekt opět rozšíří.

Rada na svém prvním jednání v novém roce odsouhlasila mimo jiné také opravu dešťové vpusti, šachty a napojení dešťové kanalizace v blízkosti bytového domu Poříčí 5. Náklady na opravu asi čtyřicetimetrového úseku by neměly překročit 300 tisíc korun.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení