Archiv článků
   za měsíc září 2007

Kategorie: kultura  

 


Základní kurzy tance a společenské výchovy

První kurz pro studenty se uskuteční ve čt 18. 10. v 17 h v Dělnickém domě. Uskuteční se celkem 10 lekcí, dvě prodloužené a závěrečný ples. Vše v prostorách Dělnického domu, Hybešova 1, Blansko. Nabízíme i country taneční a taneční pro dospělé.


Senioři dostali počítač pro přístup na internet

Ilustrační foto k článku: Senioři dostali počítač pro přístup na internet

Od 9. srpna je mezi sedmi počítači ve studovně Městské knihovny Blansko nový stroj. Je to počítač HP Compaq, který knihovna obdržela jako dar od Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových. V rámci projektu „Senioři komunikují“ je počítač určen k používání především důchodcům.


Margita Titlová Ylovsky – Na hranici stínu

Ilustrační foto k článku: Margita Titlová Ylovsky – Na hranici stínu

Své abstraktní obrazy představuje v Galerii města Blanska Margita Titlová Ylovsky. Výstava je nazvaná „Na hranici stínu“ což, jak autorka na vernisáži uvedla, pro ni znamená určitý bod zlomu, hranici, od níž se pohybuje v jiné dimenzi, kde dílo získává nový rozměr.


Dny evropského dědictví v Blansku

Ilustrační foto k článku: Dny evropského dědictví v Blansku

Muzeum Blansko, NO Církve československé husitské a Římskokatolická farnost vás srdečně zvou na Dny evropského dědictví (EHD). V měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavější z památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné.


Barevné fantazie ve věži

Ilustrační foto k článku: Barevné fantazie ve věži

Až z dalekého Holandska pochází malířka Wilma Leenhout-Bouterse. Do České republiky zajíždí často se svým manželem, do Blanska se dostala díky přátelům. Ti jí zde pomohli připravit výstavu obrazů.