Archiv článků
   za měsíc březen 2014

Kategorie: kultura  

 


Pozvánka na výstavu Vojenský prostor – Vstup zakázán!

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na výstavu Vojenský prostor – Vstup zakázán!

Výstava se uskuteční ve spolupráci s Vojensko-historickým sdružením Stříbrná o. s. Její vernisáž proběhne v pátek 04.04.2014 v 17:00 hodin v Malé výstavní síni blanenského zámku. V kulturním programu vystoupí cimbálová muzika Veronica. Výstava potrvá do 22.06.2014.


Kouzla s barvami

Ilustrační foto k článku: Kouzla s barvami

Chvění, chtění i snění – kouzelná slůvka! Mnohé svádí k zamyšlení. A proč ne? Každý z nás, nechť si to přiznáme nebo ne, opak je pravdou, máme někde ukrytý svůj koutek snění. Je rozmanitý a právem. Každý z nás je jedinečná bytost, pohybující se v různorodé společnosti. Říká se, že ty nejšťastnější chvíle jsou zároveň i nejkratší...


Blanenský autor Roman Kopecký vystavuje v Galerii Jonáš

Ilustrační foto k článku: Blanenský autor Roman Kopecký vystavuje v Galerii Jonáš

Vernisáží výstavy MALBY se v pátek 4. dubna 2014 v 18:00 hodin veřejnosti představí v blanenské Galerii Jonáš Roman Kopecký, mladý ilustrátor dětských knih, grafik a realizátor mnoha etiket a logotypů pro vinařství jižní Moravy. Kořeny má v Blansku, kde také vlastní grafickou dílnu. Na připravované výstavě představí svého koníčka – malbu.


Pozvánka na výstavu: Věčná snoubenka jara Jana Želibská

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na výstavu: Věčná snoubenka jara Jana Želibská

Galerie města Blanska vás zve na výstavu Jany Želibské: Kus země. Vernisáž výstavy proběhne 22.03.2014 v 17:00 hodin za účasti autorky (výstava potrvá do 18.04.2014). Výstava byla původně připravena Slovenskou národní galerií pro prostory SNG na zámku ve Zvolenu. Do Blanska výstava připutuje přizpůsobená místním výstavním podmínkám.



Do Blanska zavítá Eva Papoušková

Ilustrační foto k článku: Do Blanska zavítá Eva Papoušková

Městská knihovna Blansko zve na besedu se spisovatelkou, scenáristkou a překladatelkou Evou Papouškovou, která proběhne v pátek 28. března 2014 od 18:00 hodin v dětském oddělení knihovny.


Hudebně výtvarné nokturno na blanenském zámku

Ilustrační foto k článku: Hudebně výtvarné nokturno na blanenském zámku

Dne 28. února 2014 proběhla v Muzeu Blansko vernisáž výstavy POEMILA Olgy Volfové v netradičním spojení se světem hudby. V průběhu improvizovaného Koncertu tónů a barev Jiřího Pazoura pak spatřilo světlo světa její zbrusu nové dílo. Výstava je ke zhlédnutí v Malé výstavní síni a potrvá do 28. března 2014.