Archiv článků
   za měsíc prosinec 2019

Kategorie: kultura  

 


Vstupenky na Morava Park Fest 2020 již v prodeji

Ilustrační foto k článku: Vstupenky na Morava Park Fest 2020 již v prodeji

V roce 2020 se v Blansku uskuteční již 5. ročník oblíbeného letního festivalu MORAVA PARK FEST v zámeckém parku Blansko. Předprodej vstupenek byl již spuštěn a lze je nyní zakoupit za pouhých 399 Kč Program a více informací na www.moravaparkfest.cz


Radniční punčování zaplnilo prostory u vánočního stromu

Ilustrační foto k článku: Radniční punčování zaplnilo prostory u vánočního stromu

Ještě před poslední adventní sobotou se obyvatelé Blanska mohli setkat na náměstí při tradičním Radničním punčování. Již pátý ročník přilákal na náměstí velké množství lidí. Starosta Jiří Crha společně s místostarosty Františkem Hasoněm a Ivo Polákem nalévali přichozím zájemcům alkoholický i nealkoholický punč. Adventní atmosféru doplnila svým vystoupením Dechová hudba Bivojanka.


Opožděný zvon v Galerii města Blanska

Ilustrační foto k článku: Opožděný zvon v Galerii města Blanska

V rámci probíhající výstavy Fasáda poskytla její autorka, Sláva Sobotovičová, krátký rozhovor blanenskému Zpravodaji.


Předvánoční dárek pro handicapované děti

Učitelé a žáci Základní školy Salmovy každoročně organizují Vánoční jarmark, jehož finanční výtěžek je pravidelně věnován na charitativní účely. Krásné výrobky s vánoční tematikou letos nabídli rodičům v den listopadových rodičovských schůzek.



Těchovští rozsvítili vánoční strom

Ilustrační foto k článku: Těchovští rozsvítili vánoční strom

V sobotu 30.listopadu 2019 se rozsvítil vánoční strom na hřišti za kulturním domem na Těchově. Místní tak krom blížících se Vánoc oslavili i výsledky hlasování v participativním rozpočtu, které přinesly Těchovu zastřešení prostoru části sportovního areálu za kulturním domem.