Archiv článků
   za měsíc listopad 2003

Kategorie: kultura  

 


Milena Holcová bude besedovat v Blansku

Chcete-li se se šarmantní Milenou Holcovou setkat, máte jedinečnou příležitost. Městská knihovna Blansko pořádá 28. listopadu v 18 hodin v prostorách dětského oddělení besedu, na niž jste srdečně zváni. A kdopak vlastně Milena Holcová je?


Plesová sezona se rychle blíží

Ilustrační foto k článku: Plesová sezona se rychle blíží

Jste připraveni? Termíny v Městském klubu jsou zamluvené již od minulého roku, pořadatelé určitě připravují skvělé programy a zvou známé hosty. Zbývá už jen zhubnout pár kilo do šatů, nechat je případně přešít, koupit novou kravatu, zopakovat si kroky a vyrazit.


O záletníkovi zpěvem i slovem

Pozvánka do divadla. Téma Dona Juana bylo zpracováno mnohokrát. Dramaturgie brněnského divadla (Stěpán Otčenášek, j. h.) sáhla však do hodně vzdálené minulosti a přivedla na scénu (v premiérách 6. a 7. září) barokní operu s prvky komedie dell’ arte „Kamenný host aneb Prostopášník“, jejímiž autory jsou operní skladatel Vincenzo Righini a libretista Nunziato Porta, kteří svým dílem předešli bezmála o 20 let Mozartova Dona Giovanniho.


Sklo a kov – jedinečná kombinace

Městská knihovna v Blansku zve všechny zájemce z řad veřejnosti na prodejní výstavu sklářského studia MIRACLE, které se představí dekorativními výrobky, jejichž design je založen na aplikaci kovů v kombinaci s barevnými plochami.


Pavel Horák – člověk, který má asi něco proti pravému úhlu

Ilustrační foto k článku: Pavel Horák – člověk, který má asi něco proti pravému úhlu

Titulek je trochu nadnesený, ale opravdu jen trochu. Pavel Horák — Van Den Berg je malíř a kreslíř, jehož obrazy, aniž obsahují jakékoliv rovné linie nebo pravé úhly, působí velice příjemně na oko i na duši. Barvami hýřící města nebo zahrady, ale i zdánlivě obyčejné tuší dopodrobna vypracované pohledy na Malou Stranu, můžete do konce listopadu zhlédnout v blanenské galerii.