Archiv článků
   za měsíc březen 2006

Kategorie: kultura  

 


Jiří Polášek se znovu vrátil k Blanenskému divadlu – s nápadem, který diváky potěšil

Ilustrační foto k článku: Jiří Polášek se znovu vrátil k Blanenskému divadlu – s nápadem, který diváky potěšil

Někdy v polovině roku 2004, nedlouho poté, co Blanenské divadlo uvedlo k poctě Jiřího Šlitra muzikál „Grant aneb Semafor má zelenou“, jsem potkal Jiřího Poláška, dramaturga, režiséra a výtvarníka zmíněného souboru a zeptal se ho, co dalšího pro divadelní veřejnost připravuje. Dostal jsem překvapivou odpověď, že už nic, protože je „příliš stár“.


Velikonoční výstava nabídne ukázky tradičních řemesel

Ilustrační foto k článku: Velikonoční výstava nabídne ukázky tradičních řemesel

Od 3. do 14. dubna se v Galerii města Blanska uskuteční Velikonoční prodejní výstava. Její součástí budou ukázky tradičních řemesel, která se vážou k velikonočním svátkům. Zájemci se tak budou moci seznámit se zdobením kraslic, paličkování krajek nebo s činností asi nejznámější – pletení pomlázky.


Dřevo ...

Ilustrační foto k článku: Dřevo ...

Pouze pět písmen, ale co vůně, krásy a inspirace se za nimi skrývá. Od 12. března do 14. dubna vás o tom chce přesvědčit Ing. Milan Důbrava v blanenské Galerii Ve Věži.


Galerie hostí čtyři umělce z Vysočiny

Ilustrační foto k článku: Galerie hostí čtyři umělce z Vysočiny

Fotografie, obrazy či keramické výtvory si můžete v březnu prohlédnout v blanenské galerii. Koná se zde prodejní výstava hned čtyř umělců, kteří nalezli zalíbení v krajině Vysočiny.


Projekt 100 i v blanenském kině

Ilustrační foto k článku: Projekt 100 i v blanenském kině

Kino Blansko se zapojilo do Projektu 100 – 12. ročníku putovní přehlídky 10 nejvýznamnějších domácích a zahraničních filmů. Kritériem jejich výběru je především kvalita a postavení filmu v historii kinematografie a také zaplnění bílých míst v naší filmové distribuci.