Archiv článků
   za měsíc duben 2020

Kategorie: kultura  

 


Knihovna postupně obnovuje provoz. Zatím jen pro vracení, od pondělí obnoví i výpůjčky

Ilustrační foto k článku: Knihovna postupně obnovuje provoz. Zatím jen pro vracení, od pondělí obnoví i výpůjčky

Vrátit knihy, časopisy a další výpůjčky je ode dneška opět možné v blanenské knihovně. Čtenáři mohou vypůjčené tituly vrátit až do čtvrtku vždy od 7 do 18 hodin. Od pondělí 4. května knihovna částečně obnoví svůj provoz a bude opět možné si knížky i vypůjčit domů. Kdo nechce, tituly ale zatím vracet nemusí, stále totiž platí, že všechny výpůjčky jsou automaticky bez penále prodlouženy až do 17. června.


Tváří v tvář boji s koronavirem se proměňuje i čtení příběhu Vojtíška Napaty

Ilustrační foto k článku: Tváří v tvář boji s koronavirem se proměňuje i čtení příběhu Vojtíška Napaty

Nadstandardní hygienická opatření nás provází již několikátým týdnem. Vroucně přitom doufáme v brzký konec karantény a všichni si přitom přejeme, aby ztráty na životech, psychické i ekonomické újmy byly co nejmenší. Tváří v tvář současnému boji s neviditelným nepřítelem, se najednou proměňuje i čtení příběhu Vojtíška Napaty, který se stal nedílnou součástí výstavy Zdeňka Táborského.


Tradiční Pálení čarodějnic na Palavě letos nebude

Ilustrační foto k článku: Tradiční Pálení čarodějnic na Palavě letos nebude

Nařízení vlády o nouzovém stavu a omezení pohybu výrazně omezilo činnost Kulturního střediska města Blanska (KSMB). Městská příspěvková organizace, která spravuje chod blanenského kina, městské galerie, Dělnického domu a v neposlední řadě patří ke klíčovým hráčům při pořádání kulturních akcí ve městě, tak musela rozhodnout o zrušení chystaného a oblíbeného Pálení čarodějnic.


V uzavřené blanenské knihovně se pracuje dál, jen trochu jinak

Ilustrační foto k článku: V uzavřené blanenské knihovně se pracuje dál, jen trochu jinak

Je to již několik týdnů, co se české knihovny uzavřely veřejnosti. Nacházíme se v situaci, která je pro nás všechny nová, a proto jsme se rozhodli, že se jí postavíme čelem a nucené uzavírky využijeme, jak nejlépe je to jen možné.


Muzeum Blanenska teď funguje více online

Ilustrační foto k článku: Muzeum Blanenska teď funguje více online

Brána muzea se pro veřejnost od poloviny března uzavřela a bude uzavřená až do konce května. Muzejníci však ani v době karantény nezahálejí a připravují akce na léto a zpřístupňují muzejní témata na webových stránkách, youtube kanálu muzea a sociálních sítích.