Archiv článků
   za měsíc květen 2006

Kategorie: kultura  

 


Z kovu a ohně

„… pijou kováři v hospodě, pijou-li pak tam ještě. Včera propili kladiva, dnes už propijou kleště...“ Českou lidovou říkankou jste zváni do Galerie Ve Věži k prohlédnutí náramků, broží, přívěsů a netypických předmětů vyrobených z kovu a ohně.



Pozvání do divadla – osudové „Novomanželské apartmá“

Ilustrační foto k článku: Pozvání do divadla – osudové „Novomanželské apartmá“

Málokterému dramatikovi se přihodí, aby během osmnácti měsíců bylo uvedeno na scény divadel jeho pět her. Britský autor Richard Bean se mezi takové šťastlivce zařadil v období od července 2002 do dubna 2004. A stal se tak v Anglii nejpopulárnějším autorem počátku nového století i tisíciletí.


Galerií proti blbé náladě

Ilustrační foto k článku: Galerií proti blbé náladě

Nevíte, kam se v Blansku vypravit právě ve čtvrtek 18. května 2006? Nemusí to být restaurace, vinárna, pivnice, ale třeba galerie. Ta Ve Věži se pod heslem „Galerií proti blbé náladě“ chce v jarním duchu trochu netradičně zapojit do oslav Mezinárodního dne muzeí a galerií.


Příští víkend bude plný strašidel

Ilustrační foto k článku: Příští víkend bude plný strašidel

V pátek 19. 5. a v sobotu 20. 5. čeká Blansko strašidelný víkend. Nadpřirozené bytosti i duchové zemřelých se zjeví v zámku během Muzejní noci, čarodějnice druhý den u ohně na Palavě. Všichni jste srdečně zváni.


Kino v květnu nabídne klubové filmy a BIKEFEST

Měsíc květen bude plný kvalitních a taky tak trochu jiných filmů, než jsme běžně zvyklí. Na své si přijdou především milovníci snímků tzv. Filmového klubu, neboť v rámci Projektu 100 uvede Kino Blansko šest z celkem deseti filmů této přehlídky. Nebude mezi nimi chybět např. Ruský film Křižník Potěmkin (1925) nebo československý snímek Až přijde kocour (1963). Dva dny budou také věnovány krátkým filmům o biketrialu – viz dále.