Archiv článků
   za měsíc říjen 2006

Kategorie: kultura  

 


V Galerii města Blanska pokračují výstavy umělců z Vysočiny

Ilustrační foto k článku: V Galerii města Blanska pokračují výstavy umělců z Vysočiny

Do 5. 11. zde najdete díla čtyř umělců – zahradní keramiku Jany Trantírkové, která se rovněž zabývá návrhem okrasných zahrad, barvy a symbolika se odrážejí v obrazech Jany Hejlové na sametovém papíru, přírodu Vysočiny vám přiblíží olejomalby Josefa Langera. Výstavu dále doplňují pastely Libuše Müllerové.


Beseda se spisovatelkou Milenou Holcovou – pozvánka

Sdružení Ulita vás zve na besedu se spisovatelkou, cestovatelkou (i když obě označení nemá ráda) a brněnskou rodačkou Milenou Holcovou. Za poslední léta procestovala bezmála celý svět. Na svých cestách si všímá především života domorodého obyvatelstva, do jehož běžného života se ráda zapojuje. Nejen o svých cestách píše úspěšné knihy (Lidé 1,2,3, I města mají duši/vši, Babky na divoko, Nech tu děti a  zmiz, atd.). Před nedávnem se vrátila z cesty do Grónska. Beseda se uskuteční v Klubu Ulita na ul. B. Němcové 2A již zítra, ve středu 1. listopadu od 19 hodin.


Absence Of Silence Tour 2006 – pozvánka na koncert

Ilustrační foto k článku: Absence Of Silence Tour 2006 – pozvánka na koncert

Článků poukazujících na lehce zamrzlý stav kultury v Blansku jste si už mohli přečíst desítky. Proto nyní nehodlám plýtvat místem pro kritiku, nýbrž bych vás chtěl touto cestou pozvat na blanenský koncert mini-turné Absence of silence tour 2006, pořádaným pod záštitou KSMB v Dělnickém domu v Blansku v sobotu 4. 11. 2006.


O taneční kurzy je stále zájem

Ilustrační foto k článku: O taneční kurzy je stále zájem

Od začátku října se každý čtvrtek odpoledne schází v Dělnickém domě studenti středních škol v tanečních kurzech. Čeká je celkem deset vyučovacích lekcí a tři prodloužené.


Pozvání do divadla – Příběh známý, stále přitažlivý

Objeví-li se v údajích o inscenacích uváděných v Městském divadle Brno jméno režisérky Hany Burešové, lze s jistotou tvrdit, že jde o hru objevnou, ne příliš známou, ale přesto přitažlivou a zajímavou. Potvrdila to i první premiéra 62. sezony, a to „Amfitryon“, hra, kterou napsal německý autor Heinrich von Kleist (1777 – 1811) a knižně vydal v roce 1807.


Co zničili vandalové

Ilustrační foto k článku: Co zničili vandalové

Městská knihovna ve spolupráci s Městskou policií Blansko vás zvou na netradiční výstavu.


Památky se otevřely návštěvníkům zdarma

Ilustrační foto k článku: Památky se otevřely návštěvníkům zdarma

Každoročně druhý zářijový víkend se konají Dny evropského dědictví, které jsou významným celoevropským kulturně poznávacím a společenským podnětem k zamyšlení nad naším vztahem ke kulturnímu dědictví. Konají se pod záštitou Rady Evropy a k jejím myšlenkám se dnes hlásí 47 zemí Evropské kulturní konvence. Česká republika se k nim připojila jako první z bývalého východního bloku v roce 1991. Pro nejširší veřejnost se v těchto dnech otevřely brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné.