Archiv článků
   v roce 2006

Kategorie: okolní obce  

 


Letecké setkání v Kotvrdovicích

Ilustrační foto k článku: Letecké setkání v Kotvrdovicích

Malí i velcí milovníci létání si v neděli 20. srpna dali sraz na letišti v Kotvrdovicích. Členové Aeroklubu LAA Blansko připravili na tento den slet ultralehkých letadel.


Historická bitva – Sloup 2006

Ilustrační foto k článku: Historická bitva – Sloup 2006

Stalo se už dobrým zvykem, že v závěru srpna zažívá Sloup v Moravském krasu návrat do historie staré bezmála dvě století. Velcí i malí se mohli těšit na rušný víkend plný vojáků v historických uniformách, slavnostních přehlídek, čestných salv i bojových ukázek, neboť do Sloupu se opět sjeli příznivci vojenské historie z celé České republiky, aby se zúčastnili oblíbeného „Setkání klubů vojenské historie Sloup 2006“.


Pozvání do Sloupu na 4. ročník Setkání klubů vojenské historie

Ilustrační foto k článku: Pozvání do Sloupu na 4. ročník Setkání klubů vojenské historie

Stalo se už dobrým zvykem, že v závěru srpna zažívá Sloup v Moravském krasu návrat do historie staré bezmála dvě století. Velcí i malí se mohou těšit na rušný víkend plný vojáků v historických uniformách, slavnostních přehlídek, čestných salv i bojových ukázek.


Staré Škodovky se sjedou do Jedovnic a zastaví se i v Blansku

Ilustrační foto k článku: Staré Škodovky se sjedou do Jedovnic a zastaví se i v Blansku

V sobotu 24. 6. od 9.00 hodin se v táborové základně Rakovan v Jedovnicích uskuteční druhý ročník srazu automobilů Škoda typové řady 1000MB až 130L pod názvem Konference Škoda 2006. V rámci akce zavítají Škodovky i do Blanska.



Ostatkové veselí v Těchově

Ilustrační foto k článku: Ostatkové veselí v Těchově

Jako každým rokem v sobotu před „Popeleční středou“ nebo sedm týdnů před svátky jara se koná i v naší městské části Těchov tradiční masopust. Dlouholetou tradici, která byla na řadu let z důvodu nezájmu veřejnosti přerušena, obnovili před dvaceti roky hasiči a uchovává se dodnes.


Není zápis jako zápis

Ilustrační foto k článku: Není zápis jako zápis

Zápis do první třídy je v životě malého človíčka důležitá chvíle. Pro někoho je spojena s velkým očekáváním a slavnostní náladou, jiný si spíše připomene obavy z neznámého a pocit napětí. Věřím, že budoucí prvňáčci šebrovské základní školy budou na svůj vstup do světa školáků vzpomínat rádi.