Archiv článků
   v roce 2015

Kategorie: okolní obce  

 


Rozsvícení vánočních stromů v částech města

Vánoční strom se rozzáří v Blansku v pátek 27. listopadu v 17:00 hodin. Své slavnosti rozsvěcování vánočního stromu mají ale také některé části města.


Občané Lažánek chtějí oživit kulturní dům

Ilustrační foto k článku: Občané Lažánek chtějí oživit kulturní dům

Kuželky, horolezecká stěna, hřiště na squash, ale také sklad krbových kamen, na to vše byly v posledních letech využity prostory kulturního domu v Lažánkách. Dům se ale poslední dva roky mění tak, aby mohl sloužit svému původnímu účelu, kulturnímu vyžití.


Rekonstrukce serpentin zvýší komfort příjezdu na Klepačov

Vedení města se sešlo se zástupci Občanského aktivu Klepačovský výbor. Toto setkání přineslo konkrétní výsledky, některé opravy v této městské části lze vyřešit ihned v rámci rozpočtu, jiné investice vyžadují propracovanější řešení. Jednou z nich je i rekonstrukce krajské komunikace III. třídy č. 37443.


Pozvánka na letecký den v Kotvrdovicích

Je to neuvěřitelné, ale létání pro radost v Kotvrdovicích slaví už dvacet let! Při této příležitosti se v sobotu dne 22. srpna 2015 uskuteční na letišti Tři sudy v Kotvrdovicích letecký den pro zájemce a obyvatele ze širokého okolí, jehož součástí bude i slet ultralehkých letadel z celé České republiky.


Ředitelství silnic a dálnic opraví v průběhu letních prázdnin část silnice I/43 mezi Brnem a Kuřimí

Ředitelství silnic a dálnic provede během července a srpna opravu silnice I/43 v úseku od ČSPH East Oil po konec čtyřpruhu Česká. Při opětovném zvýšení dopravních intenzit v důsledku návratu z dovolených a na začátku nového školního roku budou již práce dokončeny a úsek zprovozněn v plném rozsahu.




Horní Lhota, jak ji možná neznáme

Ilustrační foto k článku: Horní Lhota, jak ji možná neznáme

Premiéra v pořadí druhého filmového dokumentu s názvem Horní Lhota, v rámci projektu „Město na vesnici a vesnice ve městě“ Studia Audiovisual Blansko, se uskuteční v neděli 26. dubna v 17:00 hodin v budově B. O. I. S. Tvůrci filmu společně s Mateřským a rodinným centrem Hornolhotské maminky srdečně zvou k účasti na této akci do Horní Lhoty nejen místní obyvatele.