Archiv článků
   v roce 2004

Kategorie: okolní obce  

 


Vánoční prohlídky na zámku v Lysicích

Státní zámek Lysice pořádá ve dnech 25. a 31. prosince v době od 9.00 do 15.00 hod. tradiční VÁNOČNÍ PROHLÍDKY svátečně vyzdobených interiérů prvního patra zámku. Plné vstupné je 80 Kč, snížené 40 Kč (děti do 15 let, senioři, studenti, ZTP). Organizované skupiny se mohou k návštěvě objednávat telefonicky na čísle 516 472 235 nebo e-mailem lysice@brno.npu.cz. V uvedené době bude otevřena též výstavní síň hraček.


Pozvání do divadla: Odhalovaná tajemství Arkádie

Šedesátou sezonu zahájilo Městské divadlo Brno premiérou (4. a 5. 9.) hry anglického autora, zlínského rodáka, Toma Stopparda, „Arkádie“. Autor rozehrává velmi zajímavý příběh, v němž se prolínají události staré zhruba dvě století s okamžiky dnešními. Dalo by se říci, že vytvořil svébytnou detektivku, v níž se snaží současníci odhalit, na základě nacházených indicií, dění před mnoha lety. Hrdiny dramatu zapojil do hry nejen co by „detektivy“, resp. aktéry, kteří jsou na počátku událostí, ale nechává je i rozmýšlet, uvažovat o věcech, které mohou nastat, o záležitostech spojených i s vesmírem.


Kunštát zve na XII. hrnčířský jarmark

Ilustrační foto k článku: Kunštát zve na XII. hrnčířský jarmark

O víkendu 17. — 19. září se do Kunštátu již podvanácté sjedou hrnčíři z širokého okolí, aby se zúčastnili věhlasného hrnčířského jarmarku. Chybět nebudou ani umělci zvučných jmen, kteří se budou starat o zábavu návštěvníků jarmarku.


Sloupem bude znít dunění děl

Ve Sloupě se v sobotu 21. 8. uskuteční na poli u koupaliště již druhé „Setkání klubů vojenské historie Sloup 2004“, díky němuž se můžete přenést na chvíli do historie a stát se svědky střetu mezi armádami císaře Francouzů Napoleona Bonaparta a rakouského císaře Františka I. v roce 1809. Loňská rekonstrukce historické bitvy přilákala více jak tisícovku diváků. Letošní program: dopoledne proběhne slavnostní pochod zúčastněných jednotek obcí, ve 14.00 h polní mše svatá se svěcením praporu moravské hotovosti a ve 14.30 h započne bitevní ukázka.


Letní Festival Borotín 02 – dva dny bez drog a alkoholu

Ilustrační foto k článku: Letní Festival Borotín 02 – dva dny bez drog a alkoholu

Na přelomu července a srpna (30. — 31. 7. 2004) se ve vesnici Borotín u Boskovic bude konat dvoudenní festival. Vystoupí zde 13 kapel různých národností a žánrů od rocku, popu, jazzu, folku, vokálních zpěvů, lidových písní moravských i indických po šanson a indickou klasickou hudbu.


Adamov oslaví 40. výročí povýšení na město

Ilustrační foto k článku: Adamov oslaví 40. výročí povýšení na město

K tomuto výročí připravili organizátoři několik kulturních a sportovních akcí. Při této příležitosti se o víkendu otevřou všechna zajímavá místa a lokality, co Adamov a jeho okolí nabízí. Ať už to jsou budovy ve městě, nebo Technické muzeum v Josefově, Býčí skála či jeskyně Výpustek.


V Boskovicích zahájí promenádní sezonu 1. Městské historické slavnosti

O víkendu se v Boskovicích konají 1. Městské historické slavnosti. Návštěvníci se mohou těšit na šermířská představení, orientální fakíry, katovskou dílnu, divadélko pro malé i velké, klauny, koncerty známých zpěváků a skupin i na historický průvod městem.


Rájecká Letní slavnost s novým názvem „Bavte se s námi“

Rájecká Letní slavnost je zapsána v myslích nejen obyvatel Rájce-Jestřebí, ale i v širokém okolí již od dob „Dožínek“. Během let její název prošel několika změnami a teprve v posledním čase se ustálil. Změnil se i termín konání slavnosti — nyní se slaví v červnu, a to již tuto neděli. Program oslav...


Balcarka oslavila 80 let od jejího objevení

Ilustrační foto k článku: Balcarka oslavila 80 let od jejího objevení

Ve čtvrtek 29. dubna byla za účasti ředitele Agentury pro ochranu krajiny a přírody, vedoucího Správy jeskyní Moravského krasu Jiřího Hebelky, starostky Ostrova u Macochy a mnoha dalších hostí odhalena pamětní deska objeviteli jeskyně Balcarky, ostrovskému rodákovi Josefu Šamalíkovi.


4. sezonu zahájí rozhledna Velikonočním jarmarkem

Ilustrační foto k článku: 4. sezonu zahájí rozhledna Velikonočním jarmarkem

Rozhlednu na kopci Podvrší u Veselice čeká již čtvrtá sezona. Oficiálně bude zahájena v sobotu 10. dubna o velikonočním víkendu. Osadní výbor Veselice připravuje na tuto akci opět Velikonoční jarmark. Konat se bude od 9 do 18 hodin.


Ženy se mezi mariášníky neztratily

Ilustrační foto k článku: Ženy se mezi mariášníky neztratily

Již popáté se sešli příznivci mariáše v restauraci U Filků v Dolní Lhotě, aby změřili svoje síly v klasické karetní hře. Čtyřicet osm účastníků, z toho dvě ženy, absolvovalo čtyři hodinová kola při hře ve trojicích.


Karbaníci POZOR!, blíží se 5. Dolnolhotský ESO.

V sobotu 28. února 2004 se koná v Restauraci „U Filků“ v Dolní Lhotě 5. ročník turnaje hry v mariáš pod názvem Dolnolhotský eso. Prezence začíná v 10.30 hodin, 1. kolo pak v 11.00 hodin. Vyhlášení výsledků proběhne v 16.10 hodin.
Startovné je 120 Kč (v ceně je oběd), ženy startovné neplatí (a hladem nebudou). Telefonicky přihlášení na tel. 728 822 778 mají u prezence přednost.