Archiv článků
   za měsíc březen 2007

Kategorie: kultura  

 


Francesca poprvé představena v Blansku

Ilustrační foto k článku: Francesca poprvé představena v Blansku

Blanenská rodačka, členka činohry Národního divadla a držitelka Thálie 2005 Kateřina Holánová. Znáte ji? Zahrála si ve filmu Nuda v Brně, ve třetí sérii Četnických humoresek a aktuálně dostala nabídku do seriálu Nemocnice na kraji města III.


Rosomák – Olympic revival poprvé

Ilustrační foto k článku: Rosomák – Olympic revival poprvé

O tom, že se v Blansku chystá velký hudební projekt na profesionální úrovni, se už šeptá dlouho. Konečně přišel čas na to, aby se skupina Rosomák představila, předstoupila před první obecenstvo a předvedla výsledky své půlroční práce ve zkušebně. Dámy a pánové, přichází skupina Rosomák – Olympic revival.


Blanenská galerie plánuje návrat mezi špičku

Ilustrační foto k článku: Blanenská galerie plánuje návrat mezi špičku

Je to již několik let, co v Galerii města Blanska dostávali větší prostor naši přední, odbornou veřejností uznávaní výtvarní umělci. Od roku 2003 se galerie zaměřila zejména na regionální umělce bližší široké veřejnosti. Účast na vernisážích se nijak významně nezměnila, protože mezi návštěvníky byli mnohdy známí nebo příbuzní. Už jste ale mezi nimi nepotkali některé známé tváře blanenského uměleckého života, protože takhle vyjadřovali svůj nesouhlas s tzv. „nižší úrovní galerie“.


Literární soutěž ke Dni Země

Městská knihovna Blansko se připojila jako spolupořadatel k akci Ekologické poradny PONIKVA. K oslavě „Dne země“, která proběhne v sobotu 21. dubna 2007 v zámeckém parku v Blansku, byla mimo jiné vyhlášena literární soutěž pro studenty středních škol.


Na Velikonoční výstavu musíte do Dělnického domu

Ilustrační foto k článku: Na Velikonoční výstavu musíte do Dělnického domu

Nikoliv v galerii, ale v Dělnickém domě začala včera Velikonoční výstava. Na malé ploše sálu S2 jsou vystaveny výrobky a předměty lidové tvořivosti, které se nějakým způsobem se svátky jara pojí.


Děti se bavily na karnevalu

Ilustrační foto k článku: Děti se bavily na karnevalu

Již tradiční Dětský karneval v režii Kolpingovy rodiny Blansko ve spolupráci se Společností Katolického domu se uskutečnil v neděli 18. 2. 2007 v odpoledních hodinách v sále Katolického domu v Blansku.


Masopust je veselý svátek

Ilustrační foto k článku: Masopust je veselý svátek

Sobota 17. února byla v letošním roce vyhrazena Masopustu. Nebylo tomu jinak ani na Obůrce a na Těchově, kde se tuto tradici snaží zachovat již dlouhá léta místní dobrovolní hasiči. Velmi je potěšila velká přítomnost nápaditých maškar z řad hlavně mladých lidí a to je pro zachování tradice velmi dobré.


Vydařený Sousedský bál

Ilustrační foto k článku: Vydařený Sousedský bál

V pátek 9. února se v Dělnickém domě konal ples Města Blansko – Sousedský bál. Hned po příchodu byl pro každého návštěvníka připraven uvítací přípitek v podobě bylinného likéru Jeskynní kapky. U vchodu rovněž hrála cimbálová muzika Veronica, která se později přesunula do druhého patra.


Březen – měsíc internetu

Ilustrační foto k článku: Březen – měsíc internetu

Městská knihovna Blansko se na výzvu Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR připojila k účasti na aktivitách jubilejního 10. ročníku akce Březen – měsíc Internetu.