Archiv článků
   za měsíc prosinec 2007

Kategorie: kultura  

 


Sólista KOMB Zdeněk Krupica oslavil významné životní jubileum

Ilustrační foto k článku: Sólista KOMB Zdeněk Krupica oslavil významné životní jubileum

Velká radost ovládla ve středu 3. 11. 1937 jednu rodinu v Adamově, i když její důvod byl zrovna v Brně. Ano tam se právě narodil Zdeněk Krupica, který však svoje dětství i jinošství prožil právě v Adamově.


Studio Audiovisual ztvární životní osudy šlechtičny Karoliny z Linsingenu

Ilustrační foto k článku: Studio Audiovisual ztvární životní osudy šlechtičny Karoliny z Linsingenu

A ne v jednom, ale hned ve dvou filmech. Ten, který připravují Jan Popelka a Jiří Kučera, má být faktografický – o životě Karoliny, představit ji, popsat divákovi její příběh nenaplněné lásky k anglickému princi i to, jak ji další životní osudy nakonec přivedly do Blanska.


Komorní orchestr města Blanska oslavuje a vyhlašuje soutěž

Narozeniny, galakoncert, radost... To vše teď spojuje členy Komorního orchestru města Blanska při přípravách na slavnostní narozeninový galakoncert. Je to už 30 let, co na prvním koncertě zazněly tóny Komorního orchestru města Blanska (KOMB).


Modrotisk v knihovně

Ilustrační foto k článku: Modrotisk v knihovně

Vánoce! Obrysy světa se budou zdát na chvíli měkčí. Srdce lidí se stanou přístupnějšími. Do toku všedních dnů vstupuje nakrátko pohádka Vánoc. Přináší staré lidové zvyky a tradice. Městská knihovna v Blansku pro vás připravila do 21. prosince výstavu modrotisku.


Cena za film KEMBALI! doputovala do Blanska

Ilustrační foto k článku: Cena za film KEMBALI! doputovala do Blanska

V sobotu 8. 12. byl v Praze zakončen 5. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů spolu s předáním cen vítězům. Hlavní cenu kategorie cestopisný film získal dokument blanenského režiséra Jana Popelky.


Předvánoční výstava v Dělnickém domě

Kulturní středisko města Blanska vás srdečně zve ve dnech 11.–16. prosince do sálu S2 v Dělnickém domě na Předvánoční výstavu s ukázkami výroby předmětů s vánoční tématikou.


Do galerie po tři dny zdarma

Ilustrační foto k článku: Do galerie po tři dny zdarma

Vánoční bonus k výstavě Ladi Gažiové a Anežky Hoškové v podobě prodejní akce Feed Your Christmas Parazit umožní návštěvníkům ve dnech 7., 8. a 9. prosince od 10 do 17 hodin zavítat do Galerie města Blanska zdarma.