Archiv článků
   za měsíc duben 2009

Kategorie: kultura  

 


Studenti oslaví Majáles 2009

Čtvrtý studentský novodobý majáles se letos uskuteční ve čtvrtek 7. května. Hlavním organizátorem je Gymnázium Blansko. Akce začne jako obvykle studentským průvodem, který vyrazí přesně ve 12.00 od budovy Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy a za necelou hodinu projde celé město až do zámeckého parku, kde je pro studenty připraven další program.


Pozvánka na oslavu Dne osvobození

Město Blansko, Český svaz bojovníků za svobodu, Vojenské sdružení rehabilitovaných uspořádají ve čtvrtek 8. května 2009 u památníku Rudoarmějce vzpomínkový akt k 64. výročí Dne vítězství. Program: 9.30 h – koncert dechové hudby, 10.00 h – položení věnců k památníku padlých spoluobčanů a projev starostky města.


MICHAL NESVADBA – ZMĚNA TERMÍNU PŘEDSTAVENÍ

Představení Michala Nesvadby Michal je pajdulák, které se mělo konat 25. 4. 2009 v 15.00 h, se z důvodu onemocnění Michala Nesvadby přesouvá na 12. 5. 2009 na 17 h. Všechny vstupenky zůstávají v platnosti. Možnost vrácení vstupenek na původní představení je do 4. 5. 2009.


V galerii vystavují členové sdružení Q

Ilustrační foto k článku: V galerii vystavují členové sdružení Q

Sdružení Q je seskupení výtvarných a literárních umělců, hudebníků, herců, režisérů atd. Bylo založeno v druhé polovině šedesátých let Oldřichem Mikuláškem, Ludvíkem Kunderou a Janem Skácelem. Patnáct členů a jeden host se nyní prezentují v Galerii města Blanska.


Čarodějnice v Rekreační oblasti Palava

I letos připravuje Kulturní středisko města Blanska pálení čarodějnic v areálu Rekreační oblasti Palava. Program bude směřován hlavně na odpoledne, kdy budou připraveny atrakce a hry pro děti.


Žijí mezi námi....

Ilustrační foto k článku: Žijí mezi námi....

Po Blansku chodí vysoký, štíhlý, prošedivělý, oduševnělý muž. Na první pohled intelektuál. Skoro nikdo neví, že zde patří k osobnostem nejzajímavějším. Muzikolog se čtyřicetiletou pedagogickou praxí v oborech dějiny hudby a hudební estetiky.


Na náměstí čtou z nové Bible

Včera odpoledne začalo třídenní nonstop čtení z nového překladu Bible. Akce probíhá kromě Blanska v dalších 80 městech České republiky. Připravili jsme pro vás exkluzivní videoreportáž ze včerejšího zahájení a z dnešní noci (viz video na hlavní straně). Akce stále probíhá až do nedělní třetí hodiny odpolední. Kdykoliv se můžete zastavit jen zaposlouchat nebo sami část Bible přečíst.


Na festivalu Zlaté slunce se předvedli mladí filmaři

Ilustrační foto k článku: Na festivalu Zlaté slunce se předvedli mladí filmaři

Blansko se na dva dny proměnilo na festivalové město. Byly to dva dny promítání, zábavy, ale pro mladé tvůrce také možnosti získat cenné rady od profesionálních filmařů a animátorů.