Archiv článků
   za měsíc únor 2010

Kategorie: kultura  

 


Kino Blansko připravuje Pohádkové prázdniny

V únoru chybějící nedělní promítání pro děti nahradí v březnu o jarních prázdninách filmový Pohádkový týden pro děti malé, pro starší i pro rodiče.


Březen – měsíc čtenářů

Ilustrační foto k článku: Březen – měsíc čtenářů

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR navazuje na „Březen – měsíc knihy a měsíc internetu“ a pro rok 2010 vyhlašuje „MĚSÍC ČTENÁŘŮ“.


Karnevalové období si užívají děti i dospělí

Ilustrační foto k článku: Karnevalové období si užívají děti i dospělí

Masopust neboli karnevalové období bylo v minulosti období od Tří králů do Popeleční středy. V Blansku i okolních obcích se drží tradic a rej masek si užívají všichni.


Miroslav Štolfa v Galerii města Blanska

Ilustrační foto k článku: Miroslav Štolfa v Galerii města Blanska

V blanenské galerii se v těchto dnech představuje veřejnosti Miroslav Štolfa, významný brněnský umělec, který slaví letos své jubilejní 80. narozeniny.




Promítnou to nejlepší z NaFESTu

Filmová amatérská soutěž NaFEST je nedílnou součástí podzimního cestovatelského festivalu Rajbas * OUTDOOR * Kotlík.


Antonín Juračka...

Ilustrační foto k článku: Antonín Juračka...

...zanechal nám svět rozdováděných klaunů, létajících koberců, kalhot bez majitele a mnoho dalších roztodivností.


Do knihovny pro cizojazyčné knihy i staré tituly

Knihovna zve všechny čtenáře a návštěvníky Městské knihovny Blansko k návštěvě nově otevřeného cizojazyčného oddělení ve studovně a čítárně knihovny. Hledáte-li ale starší tituly beletrie, naučné literatury, pohádek, příběhů pro děti nebo knihy pro zábavu, jsou vám k dispozici vyřazené knihy z fondu knihovny za jednotnou cenu 5 Kč. V provozní době si je můžete vybrat v hudebním oddělení knihovny.


Pozvánka na dětský karneval

Společnost Katolického domu a Kolpingova rodina vás zvou na tradiční dětský karneval. Uskuteční se v neděli 14. února od 14.00 h ve velkém sále Katolického domu v Blansku.


Filmový festival EXPEDIČNÍ KAMERA

Ve středu 10. 2. od 17.30 h se v blanenském klubu Ulita uskuteční celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech v rámci celorepublikového festivalu Expediční kamera.