Archiv článků
   za měsíc březen 2010

Kategorie: kultura  

 


Herbář fantaskních rostlin

Soutěž a konfrontační přehlídku s názvem Herbář fantaskních rostlin připravuje Galerie města Blanska. Má být tvořena v reálném světě neexistujícími květinami, podobnými jen těm v dětské fantazii. Do soutěže se mohou přihlásit školy, třídy i jednotlivci.


Březen – měsíc čtenářů zakončí knihovna čtením z Bible

Městská knihovna Blansko se připojuje k ostatním knihovnám v naší zemi do celorepublikového čtení z BIBLE 21. STOLETÍ. Přijměte naše pozvání a přijďte předčítat a společně sdílet moudrost knihy v předvelikonočním období. V úterý 30. března 2010 od 10 do 13 hodin do výstavní síně knihovny. Městská knihovna Blansko tak slavnostně zakončuje letošní Březen – měsíc čtenářů.



Patricie Fexová – Metafyzička

Ilustrační foto k článku: Patricie Fexová – Metafyzička

Výstava v Blansku představuje malbu i videotvorbu konceptuální malířky Patricie Fexové. Tato umělkyně si opakovaně klade otázky týkající se iluzornosti média malby. Často v ní pracuje se skrytými významy nebo absurdním vtipem. K jejím pozoruhodným malířským sériím z poslední doby patří Kompaktní diskařky (2005–2006) a Data Paintings (2006–2007). Kromě malby se věnuje i objektům, fotografii a videu.


Čtenáři jsou se službami knihovny spokojeni

Ilustrační foto k článku: Čtenáři jsou se službami knihovny spokojeni

V minulém roce se uskutečnil výzkum spokojenosti čtenářů se službami Městské knihovny Blansko. Prováděli ho pracovníci Ekonomicko – správní fakulty MU Brno v rámci širšího výzkumného projektu.


Novinky z knihovny

Knihovna nově nabízí přední zahraniční časopisy. Pokračují také kurzy práce na PC.



Jarní kurzy tance

Kulturní středisko města Blanska zahajuje JARNÍ KURZY TANCE.


Maškarní karneval na ZŠ Salmova

Ilustrační foto k článku: Maškarní karneval na ZŠ Salmova

Velký, tlustý, tenký nebo malý při veselém reji masek nikdy nezahálí. 23. 2. uspořádala školní družina při ZŠ a MŠ Blansko Salmova ul. dětský karneval.


Muzeum zpřístupnilo Kroniky města Blanska na internetu

Muzeum Blansko na svých webových stránkách www.muzeum-blansko.cz umístilo pro badatele i laickou veřejnost Kroniky města Blanska z let 1927–1979, zpracované do digitální podoby. Kroniky po roce 1980 jsou prozatím uloženy v archivu Muzea Blansko nebo ve Státním okresním archivu Blansko.


Roman Kopecký se představí v knihovně

Vernisáží výstavy MALBY 09 se v pátek 5. března 2010 v 18 hodin veřejnosti představí výtvarník Roman Kopecký. Kořeny má v Blansku, kde vlastní grafickou dílnu.