Archiv článků
   za měsíc listopad 2008

Kategorie: kultura  

 


Adventní koncert Rastislavu

Smíšený pěvecký sbor Rastislav zve všechny svoje příznivce na adventní koncert, který se uskuteční v neděli 30. listopadu 2008 v 16.00 h v Dělnickém domě v Blansku. V programu zazní MISSA PASTORALIS od R. Fuhrera a další drobné skladby J. S. Bacha, B. Smetany a G. Faurého. Zpívá smíšený pěvecký sbor RASTISLAV Blansko, hudební doprovod smyčcový soubor MUSICA NOVA Jedovnice, diriguje Jaroslav Martinásek.


Vítání sv. Martina úspěšné

Ilustrační foto k článku: Vítání sv. Martina úspěšné

Druhé Vítání sv. Martina přilákalo do ulic na průvod a do zámeckého parku tisíce lidí.


Pozvánka na slavnostní rozsvícení vánočního stromu

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu s kulturním programem se uskuteční na nám. Republiky v pátek 28. listopadu. Vánočním stromem letos bude stříbrný smrk, který Městu Blansko daroval pan Jeřábek z Krasové.


Premiéra filmů o Karolině Meineke

Ilustrační foto k článku: Premiéra filmů o Karolině Meineke

V těchto dnech končí více jak roční průběžná práce na dvou filmech ze života Karoliny Meineke. Představeny veřejnosti budou v pátek 28. listopadu od 20.00 hodin v blanenském kině.



Rastislav koncertoval v Obecním domě v Praze

Ilustrační foto k článku: Rastislav koncertoval v Obecním domě v Praze

Po nedávném velkém úspěchu v německém Wiesbadenu opět zazářil společně se sborem Marktkirchengemeide, hradeckou filharmonií a sólisty Elenou Gazdíkovou, Jakubem Rouskem a Martinem Bártou v sobotu 11. 10. 2008 ve Smetanově sále Obecního domu v Praze skladbou Carla Orffa – Carmina Burana. I tuto reprízu koncertu dirigoval Thomas J. Frank z Německa.