Archiv článků
   za měsíc říjen 2008

Kategorie: kultura  

 



Soubor Lipka úspěšně reprezentoval Blansko

Ilustrační foto k článku: Soubor Lipka úspěšně reprezentoval Blansko

Soubor Lipka z Městského klubu důchodců v Blansku si již poněkolikáté pozvala na oslavu Dne seniorů místní organizace svazu důchodců v Břeclavi.


Vítání sv. Martina 2008 – program

Podruhé projde ulicemi města od kostela na Starém Blansku k zámku na druhém břehu řeky Svitavy sv. Martin na bílém koni, a to opět v rámci oslav Vítání sv. Martina. Stane se tak v sobotu 15. listopadu, na niž je připraven hlavní program, ale i v neděli si zájemci z nabídky jistě vyberou.


Historie kolejové dopravy v Dělnickém domě

Ilustrační foto k článku: Historie kolejové dopravy v Dělnickém domě

Od soboty 8. října do 1. listopadu představuje sdružení YORE v sále S2 Dělnického domu historii kolejové dopravy v České republice.


O festivalových Dětech noci hovořila kostýmní výtvarnice

Ilustrační foto k článku: O festivalových Dětech noci hovořila kostýmní výtvarnice

Jihomoravský festival pohodových filmů přinesl do Blanska premiérový film Děti noci. Blansko se řadí mezi jedno z osmi jihomoravských měst, v nichž se festival koná, letos již osmý ročník.


Fotografická soutěž: Blansko a železnice

Kulturní středisko města Blanska pořádá k 160. výročí zahájení provozu na železniční trati Brno – Česká Třebová tématickou fotografickou soutěž pro amatérské fotografy.



Pozvánka do světa kolejové dopravy

Občanské sdružení YORE – přátelé historie kolejové dopravy, zve na výstavu Svět kolejové dopravy, která se koná od 18. 10. do 1. 11. 2008 v sále S2 Dělnického domu.


Blansko bude festivalovým městem

Město Blansko bude jedním z osmi měst našeho kraje, do kterého zavítá 8. ročník Jihomoravského festivalu pohodových filmů. Zajímavostí festivalu je to, že nepřináší návštěvníkům jen časem prověřené české filmové trvalky a premiérové hity, ale zprostředkovává jim i osobní kontakt s tvůrci filmů.


Napříč Evropou bez jazykových bariér

Ilustrační foto k článku: Napříč Evropou bez jazykových bariér

V období posledních srpnových prázdninových dnů odlétla z Brna do zahraničí pod vedením výtvarnice a učitelky Mgr. Jitky Jakubcové pětičlenná skupina vybraných studentů Gymnázia Blansko. Tento výjezd do „země Dona Quijota“, mediteránního Španělska, sluncem provoněných, rozsáhlých regionů Castilla la Mancha a Cataluňa, se od minulých „Cest za uměním“ v mnohém lišil.


Knihovna nabídne čtenářům bonusové akce

Městská knihovna Blansko se připojuje k Týdnu knihoven. Hlavním účelem této akce je upozornit čtenáře i nečtenáře, sponzory a mecenáše, zřizovatele osvícené i neosvícené, novináře a média všeho druhu, že knihovna zde je pro ně pro všechny.