Archiv článků
   za měsíc listopad 2008

Kategorie: ostatní  

 


V Češkovicích u Blanska zasedali zástupci Kolpingova díla z celé Evropy

Ilustrační foto k článku: V Češkovicích u Blanska zasedali zástupci Kolpingova díla z celé Evropy

Do hotelu Panorama v Češkovicích u Blanska se o víkendu 14.-16. listopadu sjeli evropští zástupci této celosvětové organizace, která v 60 zemích všech světadílů shromažďuje okolo půl milionu členů. V centru zájmu jsou sociální otázky (např. projekty v zemích třetího světa), vzdělávání, práce s dětmi a mládeží a především podpora aktivního se zapojení členů do života společnosti.



Pozvánka na výstavu prací kroužků

Od 28. do 30. listopadu představí výsledky své činnosti v Katolickém domě kroužky, školy a spolky z Blanska. Uskuteční se zde tradiční Vánoční výstava s podtitulem Zlaté české ručičky.


Jak se baví senioři

Ilustrační foto k článku: Jak se baví senioři

V Městském klubu důchodců na ulici Dvorské se stále něco děje. Sezona 2008–2009 byla zahájena v sobotu 6. září „Jiřinkovou zábavou“.


Na podporu nevidomých vybrali přes 50.000 Kč

Ve středu 15. října 2008 opět probíhala na území celé republiky veřejná sbírka „Bílá pastelka“ s cílem shromáždit finanční prostředky na výukové programy pro lidi, kteří se učí zvládat samostatnou chůzi a pohyb se slepeckou holí a žít v podmínkách ztráty či vážného poškození zraku.


Je Blansko městem pro byznys?

Nezávislý týdeník Ekonom vyhlásil cenu Město pro byznys 2008. Do výzkumu bylo zapojeno 205 měst a 22 městských částí hlavního města Prahy.


Šumný Moravský Kras

V dalším díle oblíbeného diváckého cyklu Šumná města, tentokrát natáčeném na Blanensku, se svérázný průvodce a básnící architekt David Vávra vydá po zákrutách tajemné podzemní říčky Punkvy, aby se za chvíli z propasti Macocha vyřítil na motocyklu enduro. Vysílán bude v premiéře na ČT2 v pondělí 24.11. ve 21.20 h a opakován v pátek 28.11. v 03.15 h, rovněž na ČT2.


Nová značka: zimní výbava

Ilustrační foto k článku: Nová značka: zimní výbava

Tam, kde je umístěna nová dopravní značka „Zimní výbava“ (č. C 15a), musí v období od 1. listopadu do 30. dubna mít řidiči bez ohledu na aktuální počasí nebo stav vozovky zimní pneumatiky.


eTwinning maraton

Ilustrační foto k článku: eTwinning maraton

Ve čtvrtek 23. října bylo v ZŠ Salmově od rána velmi rušno. Žáci se připravovali na maraton eTwinning. Jde o akci, které se účastní v jednom týdnu společně celá řada škol z celé republiky. Všichni společně psali příběh o Modrém a Žlutém (myslí se tím panáčci, kteří tvoří logo eTwinningu).


Program cestovatelského festivalu Rajbas Outdoor Kotlík 2008

Festival filmů, setkání a dobrodružství RAJBAS * OUTDOOR * KOTLÍK oslaví letos desítku, a tak se pořadatelé snažili, aby se vám letošní program líbil. Festival se koná v Blansku ve dnech 21.-23. 11. 2008. Záštitu nad jeho konáním převzala starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová.


Pozvánka na Burzu středních škol

V pátek dne 14. listopadu 2008 se v Dělnickém domě Blansko uskuteční v době od 8.00 do 17.00 h Burza středních škol. Slavnostní zahájení proběhne v 8.30 h za účasti místostarosty města Blansko Mgr. Poláka, ředitelky Úřadu práce Blansko JUDr. Lorkové a dalších hostů.


Strašením vyvrcholil v ZŠ Dvorské celoškolní projekt s názvem Halloween

Ilustrační foto k článku: Strašením vyvrcholil v ZŠ Dvorské celoškolní projekt s názvem Halloween

Ve čtvrtek dopoledne přiletěli ze svého strašidelného domu staří kostlivci, upíři, mumie, netopýři, čarodějnice a jiná havěť k dětem na I. stupeň. Představili svoje zchátralé kosti a začali žáky zkoušet z halloweenské teorie. Mezitím hodnější příšery odměňovaly děti sladkostmi a zlé zrůdičky prováděly různé skopičinky. Na závěr si vystrašená dítka zasoutěžila v tzv. dýňových hrách.