Archiv článků
   za měsíc prosinec 2009

Kategorie: kultura  

 


Plesová sezona

Rozpis plesů konaných v Blansku a městských částech.


Vánoční dárek čtenářům od ZUŠ Blansko

Ilustrační foto k článku: Vánoční dárek čtenářům od ZUŠ Blansko

Kde se vzaly, tu se vzaly, 16. prosince vklouzly do budovy Městské knihovny Blansko víly. V rozevlátých bílých pláštích, po kapsách pestrou paletu barev a štětců, s hlavami plnými nápadů. Vstupní chodba ožila veselými hlasy a zručné ruce ji začaly zdobit pohádkovými postavičkami z dětských knih.


Hitler, Stalin a já

Ilustrační foto k článku: Hitler, Stalin a já

Studenti čtvrtých ročníků Obchodní akademie v Blansku se zúčastnili besedy o holocaustu, která se uskutečnila nejen u příležitosti připomenutí sedmdesáti let od začátku 2. světové války.


Moravská vesnička se rozrostla o betlém

Ilustrační foto k článku: Moravská vesnička se rozrostla o betlém

Dlouho slibovaný betlém s asi stovkou postaviček zpřístupnil tento týden pro veřejnost Miroslav Mužík v rámci výstavní expozice Moravská vesnička. A nejedná se o žádnou miniaturu.


Vánoční strom přání

A už jsou zase tady! Vánoce. Do toku všedních dnů na krátko vstupuje pohádka. Tak hezká, že nemůže být lží. Až příliš, proto sotva může být pravdou. Purpura na plotně voní, krásně voní...Obrysy světa se budou na chvíli zdát měkčí. Srdce lidí se stanou přístupnějšími. I to moje se ozývá, jakpak by ne!


Provoz knihovny o vánočních svátcích

Všechna oddělení Městské knihovny Blansko budou od středy 23. prosince 2009 do neděle 3. ledna 2010 zavřena. Přijďte si vybrat vhodnou knihu na dny svátečního volna. Těšíme se na vás po celý rok 2010 s dobrou knihou i pohodou od 4. ledna. Pracovníci knihovny.


Betlémské světlo i letos rozzáří vestibul radnice

Světlo z Betléma přivezené do Blanska rozzáří již tradičně prostory blanenské radnice 23. prosince, a to od 14.00 hodin. Blanenští občané budou mít možnost si světlo odnést i do vlastních domovů.


Originální dárek z knihovny

Rodíme se do světa knížek. Už v peřinkách dostáváme první knížku na hraní, osahání a kousání. V dětství si z nich stavíme bunkry a později začínáme číst. A tak se rodí čtenáři – knihomolové. O Vánocích býváme všichni tak trochu naměkko. Pociťujeme radost, lásku, rodinou sounáležitost a hemžení kolem nás silněji než kdy jindy. Až do dna si vychutnáváme zázrak obdarovávání. Připravili jsme pro vaši rodinu, přátele a známé originální dárek: POUKÁZKU K ROČNÍMU ČLENSTVÍ V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ BLANSKO. Netradiční vánoční nadílku lze zakoupit ve studovně a čítárně knihovny do konce ledna 2010.



Tuhnoucí forma (s měkkými okraji) – sbírka Marek (kurátor Jan Zálešák)

Výstava v Galerii města Blanska bude druhou galerijní prezentací Sbírky Marek (majitelé sbírky jsou sourozenci Ivo a Zdeněk Markovi). První výstava, spojená s vydáním obsáhlého katalogu sbírky, se uskutečnila na podzim 2007 v Domě pánů z Kunštátu (Dům umění města Brna – kurátor Jiří Ptáček).


Výstava v Katolickém domě

Ilustrační foto k článku: Výstava v Katolickém domě

Projekt Kolpingovy rodiny s názvem Zlaté české ručičky přináší vedle smysluplného využití volného času také rozvoj manuální zručnosti, která se postupně mezi dětmi a mládeží vytrácí.