Archiv článků
   za měsíc prosinec 2010

Kategorie: kultura  

 


Již počtvrté ocení nejlépe opravené památky

V zájmu motivace vlastníků kulturních památek k příkladné obnově vyhlašuje rada Jihomoravského kraje IV. ročník soutěže „Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje v roce 2010“.


Plesová sezona 2011

Rozpis plesů konaných v Blansku a městských částech.



Galerie města Blanska o vánočních svátcích

Galerie bude uzavřena od 23. 12. do 2. 1. Znovu otevřeno bude v úterý 4. 1. v 10.00 hodin – pokračuje výstava Alice Nikitinová a Jan Turner: Banán naskle. Všem příznivcům přejeme pohodové svátky a klidný vstup do nového roku 2011.


Pozvánka: Vánoční koncert dechové hudby

Ilustrační foto k článku: Pozvánka: Vánoční koncert dechové hudby

Přes půl roku se Blanenská dechová hudba připravovala na samostatný vánoční koncert. Posluchačům se představí v blanenském kině ve středu 15. prosince v 17.00 hodin.


Knihovna o Vánocích

Městská knihovna Blansko bude od pátku 24. prosince 2010 do neděle 2. ledna 2011 pro veřejnost uzavřena. Přijďte si vybrat včas vhodnou knihu na dny svátečního volna. Těšíme se na vás po celý rok 2011 s dobrou knihou i pohodou od pondělí 3. ledna 2011. Mgr. Pavel Přikryl, ředitel Městské knihovny Blansko


V klubu důchodců naděloval Mikuláš

Ilustrační foto k článku: V klubu důchodců naděloval Mikuláš

Kdo přišel v sobotu 4. 12. do blanenského klubu důchodců, jistě se dobře pobavil. Odehrávalo se tu již tradiční „Mikulášské odpoledne“ pod patronátem kroužku Radost.


Pozvání do galerie: Alice Nikitinová a Jan Turner – Banán naskle

Ilustrační foto k článku: Pozvání do galerie: Alice Nikitinová a Jan Turner – Banán naskle

„Věci mají výraz,“ poznamenala Lenka Vítková k malbám obuvi od Alice Nikitinové, když o ní psala profil do časopisu Umělec. Tři roky poté můžeme stejnými slovy obejmout její současné obrazy. A jako vytahanou gumu je přetáhnout i přes objekty Jana Turnera.