Archiv článků
   za měsíc prosinec 2010

Kategorie: ostatní  

 


Blansko na veletrhu Regiontour 2011

Ač bez vlastní expozice, přesto se město Blansko a region Moravský kras na veletrhu v Brně představí – jako součást expozice Jihomoravského kraje.



Rozpis zubní pohotovosti pro 1. pololetí 2011

Služba je sloužena od 8.00 do 12.00 h. Mimo níže uvedené termíny pak v Úrazové nemocnici Brno, Ponávka 6, tel. 545 538 421, 545 538 111 ve všední dny od 17.00 do 7.00 h, o sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě.


Do jeskyní i na přelomu roku

Ilustrační foto k článku: Do jeskyní i na přelomu roku

I v zimě můžete zamířit do známých jeskyní v Moravském krasu. V měsíci prosinci a lednu je otevřena Punkevní jeskyně a jeskyně Výpustek. Otevřeno je i na Silvestra.


V lednu vyjdou opět do ulic Tři králové

Ilustrační foto k článku: V lednu vyjdou opět do ulic Tři králové

V Oblastní charitě Blansko, tak jako v celé republice, bude od 1. do 14. ledna 2011 probíhat již jedenáctý ročník Tříkrálové sbírky. Koledníci, kteří nezištně věnují svůj volný čas ve prospěch druhých lidí, budou chodit dům od domu a prosit o finanční dar do zapečetěných pokladniček.


Tipy na nové chodníky

Ilustrační foto k článku: Tipy na nové chodníky

V článku o novém chodníku u Kauflandu byla v závěru výzva, abyste nám poslali tipy na další místa v Blansku, kde by měl vzniknout namísto vyšlapané stezky chodník. Několik reakcí do redakce dorazilo.


V ZŠ Dvorské vytvořili znak města z odpadu

Ilustrační foto k článku: V ZŠ Dvorské vytvořili znak města z odpadu

Dne 13. září 2010 byl na pelhřimovském náměstí slavnostně odstartován pokus o světový rekord spočívající v sestavení světově unikátní galerie znaků měst a obcí ČR vyrobených z odpadových materiálů.



Kalendář města Blanska na rok 2011

Ilustrační foto k článku: Kalendář města Blanska na rok 2011

Po několika vydáních oficiálních kalendářů města Blanska, které měly podobu stolního kalendáře s historickými i současnými fotografiemi regionu, bude kalendář pro rok 2011 opět nástěnný.


Blanenská nemocnice úspěšná v hodnocení pacienty

Občanské sdružení HealthCare Institut vydává každoročně žebříček nemocnic. Jedná se o komplexní hodnotící projekt Nemocnice České republiky – měření a porovnávání českých nemocnic.


Děti v Katolickém domě představily své práce

Ilustrační foto k článku: Děti v Katolickém domě představily své práce

Občanské sdružení Kolpingovo dílo se zaměřuje na děti a mládež. V rámci Kolpingových rodin patří ke stěžejním činnostem letní tábory, výlety, sportovní a kulturní akce, ale také pravidelná činnost v kroužcích.


Adventní čas v Oblázku

Ilustrační foto k článku: Adventní čas v Oblázku

„Vánoční řádění aneb Dáme rodičům volno“ – tak tráví naše děti v Oblázku ten nejkrásnější čas v roce, čas předvánoční. … a řádilo se a řádilo.


Předvánoční odpoledne na Salmovce

Ilustrační foto k článku: Předvánoční odpoledne na Salmovce

Ve čtvrtek 2. 12. proběhla na naší Základní škole na Salmově ulici pracovní dílna, při níž si žáci naší školy spolu se svými rodiči připravovali výzdobu svých domovů.


Cena vody se v roce 2011 nezmění

V pondělí 6. prosince zasedalo představenstvo Svazku vodovodů a kanalizací. Kromě volby nových členů vedení byla také stanovena cena vody pro rok 2011.



Z Blanska vyrazí nadměrný náklad

V pondělí 6. prosince vyrazí z Blanska nadměrný náklad, který postupně urazí trasu do Rozvadova. Z ulice Gellhornovy u ČKD se začne v 18.30 hodin přemisťovat směrem na Šebrov a Lipůvku, odtud po silnici I/43 do Brna.


Kroužky v DDM pokračují

Letní vichřicí zdevastovanou střechu Domu dětí a mládeže Oblázek se povedlo během pouhých čtyř týdnů opravit, a Oblázek tak mohl bez problémů zahájit nový školní rok. Děti, mládež a dospělí z Blanska a okolí si v současné době můžou vybrat z 90 zájmových kroužků a aktivit.


Ceník odpadů pro rok 2011

Rada schválila Ceníky za odložení některých druhů odpadů na jednotlivých sběrných střediscích odpadů (SSO). Platit začnou od 1. ledna 2011.