Archiv článků
   v roce 2015

Kategorie: sport  

 


Nejmenší basketbalisté vyhráli venku

Ilustrační foto k článku: Nejmenší basketbalisté vyhráli venku

Nejmladší hráči basketbalového klubu BBK Blansko do 11 let si dovezli první výhry z hostujících palubovek. Na půdě BK Žďár nad Sázavou se odehrála dvě vyrovnaná utkání se šťastnějšími konci pro Blanenské.



Nominujte nejlepší sportovce a trenéry za rok 2015

V blanenském sportovním kalendáři je měsíc prosinec již tradičně vymezený pro přípravu na vyhlášení nejlepších sportovců našeho města. Návrhy na ocenění významných úspěchů dosažených blanenskými sportovci v letošním roce mají možnost podat jak sportovní subjekty působící na území města, tak i sportovci nebo jednotlivci z řad příznivců sportu. Termín pro podání návrhů je do 18. ledna 2016.


Mladí fotbalisté reprezentovali Blansko na turnaji v Polsku

Ilustrační foto k článku: Mladí fotbalisté reprezentovali Blansko na turnaji v Polsku

V době od 04.12.2015 do 07.12.2015 jsme se zúčastnili mikulášského turnaje v polské Legnici, kam se pravidelně každý rok na halový fotbal cestuje. Jednalo se o turnaj mladších žáků ročníku 2003 a mladší.


Kamil Vašíček získal stříbro na světovém poháru v Kolumbii

Ilustrační foto k článku: Kamil Vašíček získal stříbro na světovém poháru v Kolumbii

Ve dnech 28.10.–03.11.2015 proběhl světový pohár – World Open v boccie v Santiago de Cali. V kategorii BC3 nastoupil za ČFSH Kamil Vašíček se spoluhráčkou Marií Maňákovou. Ve světové konkurenci jednačtyřiceti hráčů se velmi úspěšně probojovali až do finále.


Z redakční pošty: Mladí tenisté z Blanska trénovali s Jiřím Veselým

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Mladí tenisté z Blanska trénovali s Jiřím Veselým

Jiří Veselý (22 let) je juniorský mistr světa, vyhrál jeden turnaj ATP ve dvouhře a čtyřhře, 13 challengerů ATP a je oporou české reprezentace v Davis cupu. V roce 2011 se stal prvním Čechem, který vyhrál juniorské Australian Open ve dvouhře a spolu se Slovákem Filipem Horanským také ve čtyřhře. Aktuálně je Jiří na 40. místě světového žebříčku, a je tak hned po Tomáši Berdychovi druhým nejlepším tenistou v ČR.


V Blansku hledají nejrychlejšího rychlobruslaře Jihomoravského kraje

První rychlobruslařské závody v ČR v nové zimě 2015/2016 podle pravidel klasické dlouhé dráhy hostil zimní stadion v Blansku. Padlo při nich hned několik rekordů. Nejrychlejších časů dosahovala mládež z klubu ASK SPEEDSKATING Moravský kras.




Blanenští rybáři převzali opravené sádky

Ilustrační foto k článku: Blanenští rybáři převzali opravené sádky

Dne 16. října 2015 zástupci Moravského rybářského svazu v Blansku převzali, za účasti místostarosty města Blanska Jiřího Crhy, od Martina Mojžíška, jednatele společnosti firmy Moyses, s.r.o. Blansko, zrekonstruovanou sádku v areálu Sloupečník v Blansku.



Práce na průtahu městem blanenský půlmaraton nijak neohrozí

Ilustrační foto k článku: Práce na průtahu městem blanenský půlmaraton nijak neohrozí

V letošním roce se Půlmaraton Moravským krasem poběží z důvodu prací spojených s rekonstrukcí průtahu II/374 a demolicí hotelu Dukla až 24. října 2015. V pořadí dvacátý, tedy jubilejní ročník tohoto sportovního svátku se nebude výrazně lišit od ročníků předešlých.


Půlmaraton Moravským krasem letos slaví 20 let

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem letos slaví 20 let

Půlmaraton se kvůli všem pracím ve městě málem nekonal, nakonec ale může letos oslavit kulatou dvacítku. Jeho účastníci si odnesou pamětní medaili.



Blanenský basketbalový turnaj „O pohár starosty“ má za sebou další ročník

Přestože se ho nepodařilo obhájit domácímu týmu BBK Blansko, tak i druhé místo pro nově se tvořící tým je úspěchem. Turnaje se zúčastnili hráči a hráčky ročníku narození 2005 a mladší z Brna-Kohoutovic, Brna-Žabovřesk a „B“ tým ze Žďáru nad Sázavou. Turnaj hraný systémem „každý s každým“ tak prověřil připravenost týmů na novou sezonu 2015-2016.


Půlmaraton Moravským krasem je závod pro celou rodinu

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem je závod pro celou rodinu

V sobotu 24. října uspořádá spolek „Sportuj s námi“ jubilejní 20. ročník Půlmaratonu Moravským krasem. Během pěti let, kdy „Sportuj s námi“ blanenský půlmaraton pořádá, se z tohoto závodu podařilo vytvořit celodenní sportovně- společenskou akci s pestrým doprovodným programem po celý den. Přijďte a běhejte!


Mladým rybářům se na Sloupečníku dařilo

Ilustrační foto k článku: Mladým rybářům se na Sloupečníku dařilo

Pravidelně 28. září, v Den české státnosti, se konají pod záštitou Moravského rybářského svazu na rybníku Sloupečníku v Blansku rybářské závody dětí a mládeže do patnácti let.



Blanenská desítka je symbolem sportovního dne pro rodiny

Ilustrační foto k článku: Blanenská desítka je symbolem sportovního dne pro rodiny

Již první ročník Blanenské desítky se dal označit za úspěšný. V pořadí druhý to jen potvrdil, když zájem během registrací překonal počet připravených startovních čísel. Ještě vloni byla Blanenská desítka hlavně pro Blanenské. Letos se sem sjeli už účastníci nejen z celé republiky, ale i ze zahraničí.


Karel Ťoupek slavil ukončení kariéry s Jaromírem Blažkem

Ilustrační foto k článku: Karel Ťoupek slavil ukončení kariéry s Jaromírem Blažkem

V benefičním zápase na pražské Letné  se brankář Jaromír Blažek definitivně rozloučil s fotbalovou kariérou. Přišlo asi 6 000 fanoušků včetně jeho bývalého trenéra Karla Ťoupka z Blanska.


Světový titul poputuje do Blanska

Ilustrační foto k článku: Světový titul poputuje do Blanska

Vynikajícího úspěchu dosáhla v USA bývalá blanenská basketbalistka Milena Křížová. Odchovankyně a dlouholetá opora tehdy druholigového celku ČKD Blansko se v Orlandu stala mistryní světa v basketbalu nad 35 let.



Aquapark v Blansku letos přilákal přes padesát tisíc návštěvníků

Ilustrační foto k článku: Aquapark v Blansku letos přilákal přes padesát tisíc návštěvníků

Letošní, mimořádně vydařené léto blanenskému aquaparku opravdu přálo. Jeho branami letos prošlo přes padesát tisíc návštěvníků. Služby Blansko, které aquapark provozují, během této sezony utržily více jak 2, 6 mil korun. Velký zájem ze strany veřejnosti zaznamenal také minigolf v Rekreační oblasti Palava.


Blanenský golem letos i v kategorii MIMI

Ilustrační foto k článku: Blanenský golem letos i v kategorii MIMI

14. ročník závodu na horských kolech, který je součástí brněnského poháru MTB, se letos pojede 5. září 2015. Kromě tradičních tratí v délce 36 km a 61 km je letos připraven i dovednostní závod pro malé jezdce na speciálních cyklistických překážkách.


Blanenská desítka láká k účasti všechny věkové kategorie

Ilustrační foto k článku: Blanenská desítka láká k účasti všechny věkové kategorie

Druhý ročník Blanenské desítky se nezadržitelně blíží. 12. září 2015 odstartuje závod v běhu, na in-line bruslích či koloběžkách. V současné době je zaregistrováno přes 700 závodníků včetně dětí. Svou účast na akci potvrdila také řada výrazných osobností sportovního světa, těšit se můžeme dokonce na dva držitele titulu mistra světa – Michala Kulku v koloběhu a Vaška Koláře v biketrialu.



Petr Švancara v sobotu nastoupí proti Přerovu

Ilustrační foto k článku: Petr Švancara v sobotu nastoupí proti Přerovu

V sobotu 8. srpna v 16:30 hodin na hřišti na Údolní proběhne v rámci Moravskoslezské fotbalové divize, skupiny D, utkání FK Blansko-1. FC Viktoria Přerov. V dresu FK Blansko poprvé nastoupí bývalý hráč brněnské Zbrojovky Petr Švancara.


Co se o prázdninách naučí, se jim bude později hodit

Ilustrační foto k článku: Co se o prázdninách naučí, se jim bude později hodit

Členové blanenského rychlobruslařského oddílu se během prázdnin rozhodně nenudí. Rychlobruslí nejen na inlajnkách, ale už i na ledu, jezdí na kolech, plavou, skáčou, cvičí nebo běhají. V první dekádě srpna pak někteří z nich vyrazí s trenérkou už i na první zahraniční soustředění do Německa.


Mladí baseballisté slaví úspěchy

Ilustrační foto k článku: Mladí baseballisté slaví úspěchy

Žáci Olympie se v kategorii do devíti let kvalifikovali až na finálový turnaj nejlepších čtyř týmů jihomoravské oblasti.Uspěly i softballistky do deseti let.



Olympia v boji o postup do čtvrtfinále zaskočila soupeře

Ilustrační foto k článku: Olympia v boji o postup do čtvrtfinále zaskočila soupeře

Tým Olympie získal letos zatím nejcennější skalp. V Českém baseballovém poháru vyřadili blanenští baseballisté extraligovou Olomouc a postoupili mezi osm nejlepších týmů v ČR. Po tomto překvapivém postupu se Olympia utká s Technikou Brno. Zápas se bude hrát v srpnu v Blansku.


Blanenská desítka odstartuje 12. září

Ilustrační foto k článku: Blanenská desítka odstartuje 12. září

Letos se uskuteční již druhý ročník Blanenské desítky, závodu v běhu, na in-line bruslích nebo na koloběžkách, na jedné z nejrychlejších tratích v České republice. Organizátoři akce se při tvorbě programu zaměřují především na rodiny s dětmi. V současné době je zaregistrováno přes 530 účastníků.


Od července bude v provozu ledová plocha

Už od 4. července bude k dispozici ledová plocha na zimním stadionu. Rozpis pronájmu plochy rychle zabírají hokejová družstva na svá letní soustředění. I tak se ale najdou časy, ve kterých bude led volný pro bruslení veřejnosti.


Ultramaratonci opět v Blansku

Ilustrační foto k článku: Ultramaratonci opět v Blansku

Starosta města Mgr. Ivo Polák v úterý 30. června 2015 ve 14:00 a v 15:00 h před halou ASK na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka již podruhé odstartuje Blanenskou etapu závodu Moravský UltraMaraton. Tato je zařazena do Okresní běžecké ligy a při své délce 43 kilometrů míří do cíle v Lomnici u Tišnova.


Memoriál Miroslava Krabičky 2015

Ilustrační foto k článku: Memoriál Miroslava Krabičky 2015

32. druhý ročník mezinárodního fotbalového turnaje mladších žáků Memoriálu Miroslava Krabičky se uskutečnil v sobotu 20. června na hřišti ASK.


Blanenský volejbal sklízí úspěchy

Ilustrační foto k článku: Blanenský volejbal sklízí úspěchy

O prvním červnovém víkendu se volejbalisté a volejbalistky oddílu ASK Blansko zúčastnili hned tří turnajových akcí. První z nich byl tradiční minivolejbalový turnaj ve Šlapanicích, druhou sobotní akcí byl již 53. ročník volejbalové Velké ceny Brna mládeže v lužáneckém parku. V neděli se pak starší žákyně zúčastnily volejbalového turnaje, který uspořádal ve svém venkovním sportovním areálu Sokol Předklášteří.


Půlmaraton se letos poběží až koncem října

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton se letos poběží až koncem října

20. ročník této významné sportovní akce v kulturně-společenském kalendáři města Blanska v měsíci srpnu nenajdete. Z důvodu technických obtíží v souvislosti s bouráním hotelu Dukla se pořadatelé rozhodli půlmaraton odložit. V nabité termínovce to byl nelehký úkol, navíc bylo nutné řešit zastavení a překlopení již běžící registrace. Datum nicméně již známe. Všichni přáznivci sportu a dobré zábavy jsou srdečně zváni na 24. října 2015.



V Blansku se bude závodit na nejrovinatější silniční desítce

Ilustrační foto k článku: V Blansku se bude závodit na nejrovinatější silniční desítce

Blanenská desítka, která odstartuje 12. září 2015,  má první tři stovky přihlášených. Registraci spustili pořadatelé v dubnu, kapacita je pro letošní ročník tisíc startovních čísel. Výhodná registrace končí 30. června 2015.


Kolář a Kakáč získali na mistrovství Evropy dva cenné kovy

Ilustrační foto k článku: Kolář a Kakáč získali na mistrovství Evropy dva cenné kovy

23. května 2015 se jelo v Březové u Sokolova mistrovství Evropy v biketrialu. Příjemný terén a skvělá práce pořadatele zajistily vydařený závod, ze kterého si blanenští jezdci přivezli dvě medaile. Vašek Kolář obhájil titul mistra Evropy v kategorii Elite, Martin Kakáč skončil v téže kategorii druhý.


Bowling je zábava, ale i sport

Ilustrační foto k článku: Bowling je zábava, ale i sport

Bowling je nejen zábava, ale i sport, ve kterém se pořádají turnaje pro děti i dospělé. V Blansku se pravidelně konají nejen pro veřejnost, ale i pro registrované hráče.


Vedení města chce dát sportu pravidla

Vedení města Blanska se ve svém programovém prohlášení zavázalo, že vytvoří koncepci sportu, kultury a zájmové činnosti. V současné době je zpracována první z nich, jejímž primárním úkolem je nastavení jasných pravidel, za jakých podmínek bude možné čerpat z městského rozpočtu finanční podporu na sportovní činnost. Tento materiál však musí ještě schválit zastupitelstvo.


Mladí plavci a plavkyně závodili o Cenu města Blanska

Ilustrační foto k článku: Mladí plavci a plavkyně závodili o Cenu města Blanska

Cena města Blanska má 75letou historii. V této dlouhé historii bylo pořádání závodu na několik let přerušeno a letos se plaval 5. ročník obnoveného závodu. Do krytého bazénu v Blansku přijelo bojovat 90 závodníků.



Mladí rybáři soutěžili o Zlatou udici

Ilustrační foto k článku: Mladí rybáři soutěžili o Zlatou udici

Dne 02.05.2015 se pod záštitou MRS, o. s. MO Blansko uskutečnil další ročník okresního kola soutěže Zlatá udice, v níž mladí rybáři soutěží v rybářských dovednostech.


Blanenským juniorům se dařilo

Ilustrační foto k článku: Blanenským juniorům se dařilo

Ve dnech 25. a 26. dubna hostila blanenská kuželna Mistrovství ČR juniorů 2015. V sobotu proběhla kvalifikace, v neděli se pak odehrálo finále, ve kterém zazářili Martin Procházka a Jakub Flek z Kuželkářského klubu Blansko.


David Bednář: Kdybych se znovu narodil, zase bych hrál fotbal

Ilustrační foto k článku: David Bednář: Kdybych se znovu narodil, zase bych hrál fotbal

Starosta Ivo Polák společně s místostarostou Jiřím Crhou přijali v pátek 24. dubna na radnici fotbalistu roku 2014 MK Blansko Davida Bednáře. V současnosti se mu mimořádně daří právě v malé kopané. V listopadu získal se svým týmem 3. místo na ME v Černé Hoře a poté i vynikající 5. místo na MS v USA.


Vydařená minivolejbalová neděle

Ilustrační foto k článku: Vydařená minivolejbalová neděle

V neděli 19. dubna 2015 se uskutečnilo poslední kolo Barevného jihomoravského minivolejbalu mladšího žactva. Jako již tradičně, vzhledem k obrovskému počtu týmů, se konalo v městské sportovní hale KP Brno na Vodové ulici. Turnaj byl určen pro všechny věkové kategorie. Malí blanenští volejbalisté své trenéry rozhodně nezklamali.


Blanenská desítka spustila registrace

Do konce dubna se můžete výhodně zaregistrovat na závod v běhu, na bruslích nebo v koloběžkách. Blanenská desítka se uskuteční v sobotu 12. září 2015. Propozice závodu a registrace na www.blanenskadesitka.cz. Aktuálně je již přihlášeno přes 60 závodníků.


Úspěchy blanenských jezdců na MČR 2015 v Bohumíně

Ilustrační foto k článku: Úspěchy blanenských jezdců na MČR 2015 v Bohumíně

Jezdci RC autoklubu Blansko ovládli Mistrovství české republiky 2015 konané ve sportovní hale v Bohumíně. V konkurenci 88 jezdců z celé republiky blanenští jezdci Kuba Šimurda a Jarda Kopecký po třídenních soubojích vybojovali pro RC autoklub Blansko tři cenné skalpy.



Blanenští turisté vstupují do Síně slávy KČT

V letošním roce bude do Síně slávy Klubu českých turistů uveden jeho blanenský odbor. Toto ocenění získal za příkladnou a nepřetržitou činnost, která trvá již více než 100 let. Ocenění převezme na slavnostním ceremoniálu 28. března 2015 v rámci Celostátní konference KČT předseda KČT Blansko Ondřej Bláha.


Sportovcem, který nejlépe propagoval město v loňském roce, se potřetí stal Vašek Kolář

Ilustrační foto k článku: Sportovcem, který nejlépe propagoval město v loňském roce, se potřetí stal Vašek Kolář

12. března 2015 byla ve fotbalové hospůdce na hřišti TJ ČKD na Údolní ulici za účasti zástupců vedení města, sportovců, trenérů, rodičů a příznivců sportu slavnostně vyhlášena anketa Nejlepší sportovci a trenéři města Blanska za rok 2014; tedy těch, kdož dosáhli v loňském roce nejvýraznějších výsledků na sportovním poli.


Mladšímu žactvu se v minivolejbalu daří

Ilustrační foto k článku: Mladšímu žactvu se v minivolejbalu daří

V neděli 8. března 2015 se uskutečnilo další kolo Barevného jihomoravského minivolejbalu mladšího žactva. Jeho pořadatelem byl tentokrát oddíl ASK Blansko a turnaj se odehrál za podpory vedení SPŠ Jedovnice v jejich sportovní hale, která se pro tento účel skvěle hodila.



Dynamiters Blansko zdolal Boskovice 3:2

Ilustrační foto k článku: Dynamiters Blansko zdolal Boskovice 3:2

V pátek 27. února se dohrávalo odložené derby hokejové krajské ligy mužů jižní Moravy a Zlína mezi Blanskem a Boskovicemi. Zápas tradičních rivalů si nenechali ujít ani fanoušci obou týmů, kterých přišlo několik stovek.


Přijďte si změřit síly s vodními záchranáři na Blanenskou dvěstěpadesátku!

Ilustrační foto k článku: Přijďte si změřit síly s vodními záchranáři na Blanenskou dvěstěpadesátku!

Téměř každý ví, jak významné pro naše město je slovní spojení: voda, plavat, pomoci, zachránit. Ne každému je však známo, že se v Blansku pravidelně v únoru pořádají závody vodních záchranářů zvané Blanenská dvěstěpadesátka. Letos proběhne již 19. ročník této výjimečné akce, novinkou je kromě štafet také možný start v kategorii OPEN pro zájemce z řad veřejnosti.


Blanenským kuželkářům se letos daří

Ilustrační foto k článku: Blanenským kuželkářům se letos daří

Hned jedenáct zástupců blanenského klubu kuželkářů míří k mistrovství ČR. Postupující senioři, junioři a ženy si o účast na MČR ještě zahrají v semifinále.


Ráječkovská desítka otevře běžeckou sezonu na Blanensku

Ilustrační foto k článku: Ráječkovská desítka otevře běžeckou sezonu na Blanensku

Právě začíná nový ročník Okresní běžecké ligy. První závod odstartuje v sobotu 7. února v Ráječku, měří deset kilometrů a závodníci se mohou těšit na sněhem zaváté kopce a ledové cesty. „Vloni se trasa všem líbila, akorát si nedovedli představit, jaké by to bylo na sněhu. Tak teď to uvidí,“ říká ředitel Ráječkovské desítky Zdeněk Přibyl. Běžecká liga letos zahrnuje 29 závodů, o jeden víc než v loňském roce.


Po atletice zamíří do školek gymnastická průprava

Ilustrační foto k článku: Po atletice zamíří do školek gymnastická průprava

Už loni byl do blanenských školek zaveden pohybový program zaměřený na atletiku. Do něho se zapojily téměř všechny školky v Blansku a vyvrcholil velkou účastí rodičů s dětmi na Půlmaratonu Moravským krasem. Koncem loňského roku proběhly pro učitelky mateřských škol ukázky gymnastického cvičení.