Archiv článků
   za měsíc duben 2021

Kategorie: kultura  

 



V knihovně se opět sbírají staré mobilní telefony

Ilustrační foto k článku: V knihovně se opět sbírají staré mobilní telefony

Naše knihovna se stejně jako mnoho dalších zapojila do celostátní kampaně Čas pro přírodu, která se koná u příležitosti Dne Země. Kromě mobilů můžete přinést třeba i staré nabíječky, tablety a jiná drobná elektrozařízení.


Galerie přichází s originálním návodem na upotřebení jara

Ilustrační foto k článku: Galerie přichází s originálním návodem na upotřebení jara

Návod k upotřebení (jara). Tak se jmenuje brožura, se kterou se v letošním roce připojila Galerie města Blanska k velikonočním oslavám. Okolnosti dnešní doby, kdy nemůžeme veřejnost pozvat do galerie, jak tomu povětšinou bývalo v minulých letech, nás přinutily k radikálně odlišnému pojetí našeho programu a zapříčinily tak vznik textovo-fotografické kompilace, ze které máme ve výsledku ohromnou radost.


Za zavřenou bránou muzea vzniká nová stálá expozice

Ilustrační foto k článku: Za zavřenou bránou muzea vzniká nová stálá expozice

Téma objevování v Moravském krasu je jedno ze zásadních, kterým se Muzeum Blanenska ve své činnosti zabývá. Aktuálně je mu věnována sklepní instalace s názvem Objevitelé Moravského krasu. Expozice ve dvou sklepních místnostech blanenského zámku připomíná amatérské objevitele, kteří v období od 18. století do třicátých let století 20. razili cestu do tajuplného podzemního světa a zasloužili se o jeho poznání.