Archiv článků
   za měsíc srpen 2010

Kategorie: kultura  

 


Svět fotografií podnítí vaši fantazii

Ilustrační foto k článku: Svět fotografií podnítí vaši fantazii

Do Galerie města Blanska míří černobílé fotografie Lukáše Jasanského a Martina Poláka. Oba autoři vystudovali fotografii na FAMU (Praha) a v současné době žijí a pracují v Praze. Vytvářejí obrazové cykly, které volně přebírají dokumentaristickou funkci, ale reálie zařazují do odlišných rámců.


Šance pro mladé umělce

Knihovna v Blansku otevírá dveře dokořán všem, jimž nechybí odvaha, nápad a nebojí se představit svá „díla“ veřejnosti.


Nová expozice ukáže, jak se bydlelo na zámku

Ilustrační foto k článku: Nová expozice ukáže, jak se bydlelo na zámku

Nová expozice, která má ukázat, jak se kdysi bydlelo na blanenském zámku, plánuje Muzeum Blansko otevřít již v rámci Blanenských zámeckých dnů v září.


Příroda Ameriky na fotografiích Miroslava Béma

Ilustrační foto k článku: Příroda Ameriky na fotografiích Miroslava Béma

V neděli 15.8.2010 v příjemné atmosféře i prostředí byla otevřena nevšední výstava fotografií jejichž autorem je Miroslav Bém. Snímky „Příroda v detailu“ zachycují jedinečnost, nekonečnost, nevšednost, neopakovatelnost a různorodost rostlin, vody a živočichů Ameriky.


Děkujeme...

Ilustrační foto k článku: Děkujeme...

Poslední šálek svého oblíbeného čaje dopil muž rozumný, rozšafný, milující život ve všech jeho podobách, věčný optimista Ludvík Kundera. Ve svém životě “vším, čím byl, byl rád“. Básníkem, prozaikem, dramatikem, překladatelem, pedagogem, malířem, čajomilem a vyznavačem saunování.


Dominika Sirná – fotografie

Ilustrační foto k článku: Dominika Sirná – fotografie

V pátek 20.srpna 2010 v 18 hodin bude ve výstavní síni Městské knihovny Blansko zahájena nová sezona výstavou s netradičním názvem V!děno (p)sklem.


V zámku opraví schody do nového sklepa

Město Blansko obdrželo od Jihomoravského kraje dotaci 250.000 Kč. Použita bude na úpravu schodů na nádvoří zámku, které vedou do nově odkrytých prostor – sklepa. Částka má posloužit na první fázi úprav, tedy rekonstrukci schodů do takové podoby, aby po nich mohli chodit návštěvníci bez rizika úrazu, a na jejich zastřešení.