Archiv článků
   za měsíc září 2010

Kategorie: kultura  

 



Do zámeckého parku za sv. Martinem letos poprvé za vstupné

Ilustrační foto k článku: Do zámeckého parku za sv. Martinem letos poprvé za vstupné

Zvyšující se náklady a snaha udržet vysokou úroveň historické akce vedla pořadatele k rozhodnutí zavést vstupné. I když bude oproti podobným akcím v jiných městech nízké, až zkušenost ukáže, zda se jedná o krok správným směrem.


Drahan na cestách

Ilustrační foto k článku: Drahan na cestách

Školní rok 2010/2011 začal pro muzikanty, tanečníky a zpěváky Folklorního souboru Drahan Blansko trochu netradičně. Se svolením ředitelstvích svých škol si prodloužili prázdniny.


S knihovnou a knihou po regionu

Kde se kdo narodí, tam se také nejvíce hodí, říkávali naši předkové. Čím jsme starší, tím víc se nám zdá náš rodný domov je místem, které navždy určilo barevnost vidění, formovalo krajinu duše, dalo základ úzkostem a tvarovalo celé síťoví vztahů ke světu. Přenést něco z těchto nálad, myšlenek a citů se již třetím rokem daří Městské knihovně Blansko na vlastivědných putováních s regionální knihou nebo regionálním autorem.


V nemocnici připravili Den pro děti

Ilustrační foto k článku: V nemocnici připravili Den pro děti

Celodenní akce plná atrakcí a zajímavých ukázek pro děti i dospělé se uskutečnila v areálu Nemocnice Blansko.


Netradiční výstava v Galerii Ve Věži

Ilustrační foto k článku: Netradiční výstava v Galerii Ve Věži

Postižení lidé vnímají svět jako mozaiku, ve které chybí některé kamínky. Matěj Mrázek, mám dojem, vnímá svět jako království barev.


Taneční kurzy pro studenty i dospělé 2010

Kulturní středisko města Blanska připravilo na tuto sezonu základní kurzy tance a společenské výchovy pro studenty středních škol, ale na své si přijdou také dospělí, kteří mají možnost přihlásit se do tanečních kurzů určených jim na míru.



Blansko: Dny Evropského dědictví 2010

Dny evropského dědictví každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné, a proto se těší stále vzrůstající oblibě. Také památky v našem městě se každoročně připojují k této výjimečné akci, letos to bude o víkendu 11.-12. září.


Kapitán Kid: Jsem víc spisovatel než muzikant

Ilustrační foto k článku: Kapitán Kid: Jsem víc spisovatel než muzikant

Legenda trampské písně, spoluzakladatel Porty, ale především spisovatel, to je Jaroslav Velínský. Zahrát a zazpívat přijel v rámci každoročního letního festivalu Muzika pro Karolínku na nádvoří zámku v Blansku.