Archiv článků
   za měsíc únor 2008

Kategorie: kultura  

 


Aprílové knížky aneb Humor v knižní vazbě

Ilustrační foto k článku: Aprílové knížky aneb Humor v knižní vazbě

Knihy mohou být malé, velké, vázané i brožované, silné nebo tenké. Vysokoškolský profesor Fakulty ekonomické v Chebu Libor Michalák k nim přistupuje velmi netradičně.


Hledání úniků z klecí

Ilustrační foto k článku: Hledání úniků z klecí

Pan Jiří Polášek, jubilant, se věnuje amatérskému divadlu již přes půl století. Určitě není Jiří Polášek, známý výtvarník a zejména divadelník, sám, kdož má v křestním listě (jen tak mezi námi je na něm neuvěřitelné datum 27. 2. 1928) napsáno Brno. Důležité je, že od útlého dětství žije v Blansku a stal se neodmyslitelnou součástí jeho kulturního dění.


Sousedský bál 2008

Ilustrační foto k článku: Sousedský bál 2008

Ples Města Blansko, pořádaný již tradičně pod názvem Sousedský bál, přivítal návštěvníky v Dělnickém domě večer v pátek 8. února.


Příroda hodně z blízka

Ilustrační foto k článku: Příroda hodně z blízka

Náhled do jiného světa, do světa, který běžně bez větší pozornosti míjíme, nabízí výstava fotografií Vojtěcha Sehnala v blanenské knihovně.


Muzeum vydalo sborník za rok 2007

Ilustrační foto k článku: Muzeum vydalo sborník za rok 2007

Na světě je Sborník Muzea Blansko za rok 2007. Vychází v nákladu 300 kusů za cenu 150 Kč.



Severská mytologie v obrazech

Severská mytologie je dnes „in“. Stále více lidí se o ni zajímá – někdo vážně, někdo povrchně. Jak si ji představuje ve své tvorbě mladý začínající malíř Miroslav Zapletal, se můžete přijít podívat do Galerie Ve Věži od 8. do 29. února.



Pozvání do galerie: KRESBY TOMÁŠE SMETANY

Ilustrační foto k článku: Pozvání do galerie: KRESBY TOMÁŠE SMETANY

Program blanenské galerie letos nabízí průřez současnou českou (+ slovenskou) malbou. Najdou se v něm ale dvě výjimky. Tou jednou z nich je Tomáš Smetana, který se věnuje kresbě.


Masopustní veselí v městských částech

Ilustrační foto k článku: Masopustní veselí v městských částech

V sobotu 2. února po obědě se daly do pohybu tradiční masopustní průvody v městských částech Blansko-Těchov a Blansko-Obůrka.