Archiv článků
   za měsíc říjen 2010

Kategorie: kultura  

 


Pozvánka: Aktuální otázky Kuby

Městská knihovna Blansko připravuje pro zájemce o cestování a poznávání exotických míst, historii, ekonomiku a politiku zajímavou akci. 10. listopadu 2010 se v 17 hodin uskuteční v sále blanenského zámku přednáška prof. dr. Petra Chalupy, CSc. a beseda s Exca. Sra. Bárbarou E. Montalvo, Chargé d‘ Affares Kubánské republiky, o této karibské zemi.


Knihovna představuje 22 blanenských výtvarníků

Ilustrační foto k článku: Knihovna představuje 22 blanenských výtvarníků

Salon blanenských výtvarníků doplňuje již existující Salon blanenských fotografů. Obě hromadné výstavy, představující blanenské profesionální i amatérské umělce, se od nynějška každý rok prostřídají.




Výzva pro pořadatele kulturních a sportovních akcí

Informační kancelář Blanka stejně jako každý rok připravuje vydání Kalendáře akcí regionu Moravský kras a okolí. Rádi bychom do něj zařadili co největší množství akcí, které se budou konat v obcích na Blanensku.


Blanenská univerzita (nejen) pro seniory zahájena

Ilustrační foto k článku: Blanenská univerzita (nejen) pro seniory zahájena

V pátek 8. září 2010 byl pod patronací a za přímé účasti starostky města Blanska paní Jaroslavy Králové slavnostně zahájen jeden z pilotních projektů Městské knihovny Blansko první ročník „Blanenské univerzity (nejen) pro seniory“.


Pozvánka: Jiří Černický – Minimálně intenzívnější

Ilustrační foto k článku: Pozvánka: Jiří Černický – Minimálně intenzívnější

Jiří Černický, který v říjnu představí své práce v Blansku, ve svých projektech vytváří fiktivní scénáře, které koncentruje do objektů, někdy připomínajících průmyslové výrobky, do instalací i aranžovaných akcí ve fotografické podobě.


Knihovna soutěžila a skončila v první desítce

Ilustrační foto k článku: Knihovna soutěžila a skončila v první desítce

Všechny čtenáře a návštěvníky blanenské knihovny jistě potěší informace o jejím úspěchu v celorepublikové soutěži Městská knihovna roku 2010.