Archiv článků
   za měsíc září 2014

Kategorie: sport  

 


Inlajnové závody škol na Sportovním ostrově

Ilustrační foto k článku: Inlajnové závody škol na Sportovním ostrově

V pátek 19. září se uskutečnil první ročník inlajnových závodů žáků blanenských základních škol. Na okruhu kolem baseballového stadionu na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka v Blansku se na trati o délce 1 km a ve sprintu na 100 metrů utkalo asi třicet mladých závodníků.


Sportovní klub HC Blansko organizuje pro děti pravidelnou výuku bruslení

Rada města Blanska udělila souhlas k bezplatnému využívání sportoviště – zimního stadionu ve správě společnosti Služby Blansko, s. r. o. pro pořádání pravidelné výuky bruslení dětské veřejnosti sportovním klubem HC Blansko v rozsahu jedné hodiny týdně.


Nejmladší baseballisté skončili třetí

Uplynulou sobotu (20.09.) konal se na blanenském hřišti závěrečný, tedy finálový, turnaj nejmenších baseballistů do 7 let, do kterého se kvalifikovaly týmy brněnských Draků, třebíčských Nuclears a blanenské Olympie.


Exhibiční utkání starých gard Metry a ČKD

Ilustrační foto k článku: Exhibiční utkání starých gard Metry a ČKD

K příležitosti 10 let od založení fotbalového klubu FK Blansko bude v sobotu 27. září od 14:00 h sehráno na stadionu na Údolní exhibiční utkání starých gard ČKD Blansko a Metry Blansko. Záštitu nad utkáním převzal Ing. Jiří Crha, předseda FK Blansko a místostarosta města Blanska.


Blanenskou desítku nepokazilo ani nevlídné počasí

Ilustrační foto k článku: Blanenskou desítku nepokazilo ani nevlídné počasí

Do kalendáře sportovních akcí v Blansku se letos poprvé zařadil závod s názvem Blanenská desítka. Nabídl nejen běh, ale také bruslení nebo koloběh. A hned napoprvé přilákal více jak 600 účastníků.



Pohár zůstal v Blansku

Ilustrační foto k článku: Pohár zůstal v Blansku

Nejmladší basketbalisté mládežnického klubu BBK Blansko zahájili novou sezonu vítězstvím na domácím turnaji, a mohli tak převzít od patrona turnaje, starosty Blanska Ivo Poláka, pohár a zlaté medaile.


Soustředění basketbalistek

Ilustrační foto k článku: Soustředění basketbalistek

Trenéři z basketbalového klubu BK Blansko uspořádaly pro své svěřenkyně v přípravném období letních prázdnin soustředění v Hustopečích u Brna. Konkrétně v termínu od 24.08. do 29.08.2014. Jednalo se především o kondiční soustředění, ale prostor byl i pro basketbalové dovednosti.



Půlmaraton Moravským krasem s rekordní účastí

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem s rekordní účastí

Pořadatelé nadšeně hovořili až o 30% navýšení účastníků běhů. Celkem si jich na náměstí Republiky v Blansku přišlo zaběhat více jak 1 600.


Vašek Kolář: Splnil jsem si sen

Ilustrační foto k článku: Vašek Kolář: Splnil jsem si sen

Václav Kolář od malička snil o vítězství v kategorii ELITE. Nyní je po Petru Krausovi druhým Čechem v historii, který se stal mistrem světa v biketrialu. Na nejvyšší stupínek vystoupal po nelehkém souboji se Španělem Raulem Gutierrezem Garciou a Angličanem Benem Savagem.



Na Blanenskou desítku se můžete zaregistrovat již jen do středy

On-line registrace na první ročník BLANENSKÉ DESÍTKY (běh, in-line, koloběžky), který se koná za podpory města a pod záštitou pana starosty Ivo Poláka končí již tuto středu a z celkového počtu 600 startovních čísel zbývá již necelých 50. Více informací o přípravách akce a programu na www.blanenskadesitka.cz nebo Facebooku.