Archiv článků
   v roce 2012

Kategorie: sport  

 


Vánoční laťka 2012

Ilustrační foto k článku: Vánoční laťka 2012

V letošním roce proběhl dne 18.12.2012 již 16. ročník tradiční soutěže ve skoku vysokém na ZŠ Erbenově v Blansku.


Vydařená premiéra šachového turnaje

Ilustrační foto k článku: Vydařená premiéra šachového turnaje

Příjemné dopoledne s oblíbenou šachovou hrou strávilo 29 žáků blanenských základních škol, gymnázia a 4 hostující žáci ze ZŠ Lipovec 11.12.2012 v salonku restaurace Sýpka. Konal se zde šachový turnaj žáků 1. až 9. tříd a odpovídajících tříd víceletého gymnázia.


Judisté BeF Home Blansko bronzoví v I. lize

Ilustrační foto k článku: Judisté BeF Home Blansko bronzoví v I. lize

Blanenským judistům se podařilo dosáhnout historického úspěchu v I. lize, kdy dosáhli na třetí příčku souteže a získali tak bronzové medaile.


Blanenští žákovští fotbalisté uspěli na turnaji v Legnici

Ilustrační foto k článku: Blanenští žákovští fotbalisté uspěli na turnaji v Legnici

Ve dnech 30.11.–03.12.2012 se mladší žáci FK Blansko zúčastnili tradičního Mikulášského halového turnaje v kopané, který se koná v polské Legnici. Letos proběhl již 26. ročník a hráči stáli před těžkým úkolem obhájit loňské prvenství v konkurenci 24 týmů. To se nakonec podařilo, když se rozhodlo až v napínavém závěru.


Memoriál se vydařil

Ilustrační foto k článku: Memoriál se vydařil

Již 15. ročník Mezinárodního turnaje v halové kopané mužů – Memoriál Dana Němce se konal po dva dny 16. a 17. listopadu 2012 ve Sportovní hale na Údolní ulici. Turnaje se zúčastnilo celkem 10 týmů, z toho tři zahraniční. Dvě mužstva z družební polské Legnice a jeden z Rakouska – družebního města Mürzzuschlag.


Nejlepší sportovec města Blanska za rok 2012

Sportovní komise Rady města Blanska organizuje každým rokem vyhlášení ankety Nejlepší sportovec města Blanska. Sportovní subjekty na území města Blanska, ale i samotní sportovci nebo občané mohou svoje návrhy zasílat na odbor škol do 20.12.2012.



Mladí volejbalisté se utkali o Blanenskou turbínu

Ilustrační foto k článku: Mladí volejbalisté se utkali o Blanenskou turbínu

Středa 24. října byla pro téměř 50 dětí dnem, kdy se sjely do městské sportovní haly na Údolní ulici v Blansku, aby se zde utkaly v premiérovém turnaji o cennou trofej – Blanenskou turbínu ve volejbale.



Rudice, Hořice – obnovená tradice

Ilustrační foto k článku: Rudice, Hořice – obnovená tradice

Na sklonku října se nám v termínovce Okresní běžecké ligy sešly, dva víkendy po sobě, velice pěkné závody. Oba svým obnovením, navazují na dlouhou tradici z předešlých let. V případě Hořické rokle, to bylo navázání dvojnásobné, neboť letos se vrátila na původní profil trati.


Podzimní desítka na dráze 2012

Slunečné zářijové odpoledne přivítalo ve středu 26. září celkem 45 běžkyň a běžců (6 žen, 39 mužů), kteří se postavili na start dalšího závodu zařazeného do termínovky Okresní běžecké ligy.


Co se děje pod vysokou sítí v Blansku

Ilustrační foto k článku: Co se děje pod vysokou sítí v Blansku

V měsíci září se rozběhly naplno volejbalové soutěže řízené Jihomoravským volejbalovým svazem. V krajských soutěžích se v letošní sezoně 2012/2013 zúčastní mistrovských soutěží družstva mužů a žen TJ ČKD Blansko.


Kuželkářky TJ ČKD Blansko zvítězily v Superpoháru

Kuželkářský Superpohár je podobně jako ten fotbalový tvořen jediným, avšak velmi atraktivním utkáním, ve kterém proti sobě nastoupí mistr ligy a vítěz poháru. V sobotu 8. září tak na kuželně v Přelouči šestnáctinásobný český mistr KK Slavia Praha změřil síly s třetím týmem loňského ročníku 1. ligy a vítězem Českého poháru – Blanskem.


Nábor volejbalové mládeže

Volejbalový oddíl TJ ČKD Blansko provádí nábor žáků a žákyň narozených v letech 1999 až 2002 do nových družstev.




Další velký pokrok Půlmaratonu Moravským krasem

Ilustrační foto k článku: Další velký pokrok Půlmaratonu Moravským krasem

17. ročník blanenského závodu je za námi a pod vedením občanského sdružení Sportuj s námi se již druhým rokem opět posunul o velký kus dál. A to jak v účasti sportovců, tak při samotné jeho organizaci.


Děti ze Salmovky sportovaly i o prázdninách

Ilustrační foto k článku: Děti ze Salmovky sportovaly i o prázdninách

Již 21. ročník Baseballového campu pro děti od 4 do 15 let uspořádaný TJ Olympií Blansko a ZŠ Salmovou absolvovalo v předposledním prázdninovém týdnu 50 spokojených kluků a holek.



Oslava na Spartaku Metra

Ilustrační foto k článku: Oslava na Spartaku Metra

Přesto, že tento sportovní areál dnes má jiné jméno – FK Blansko, hřiště na Udolní – pro svou dlouhou historii a úspěchy dosažené hlavně ve fotbale je historicky stále nazýván Spartakem Metra. Nelze se tomu divit, vždyť celé generace, které zde vyrostly a hrály fotbal, zde strávily velkou část svého sportovního života.


Blansko hostí pátý největší půlmaraton v České republice

Neděle 2. září, kdy se koná 17. ročník Půlmaratonu Moravským krasem, se blíží. Blanenský půlmaraton vyprodal svoji původní kapacitu 900 startovních čísel více jak měsíc před akcí, a i po následném navýšení kapacity o 100 startovních čísel byla registrace předčasně uzavřena.


FK Blansko: do další sezony opět s velkými ambicemi

Ilustrační foto k článku: FK Blansko: do další sezony opět s velkými ambicemi

V minulé sezoně blanenskému klubu postup do divize nevyšel. V té nadcházející se bude opět snažit nezklamat fanoušky a tentokrát do vyšší soutěže, do níž Blansko určitě patří, postoupit.


V Blansku se bruslí i v letním parnu

Blanenský zimní stadion je jedním z mála v republice, který „dělá“ led v i v průběhu léta. Přestože je plocha určena převážně pro prázdninová soustředění sportovních oddílů, na své si přišla i veřejnost.


Necelý měsíc do Půlmaratonu Moravským krasem, registrace finišují

Plánovaná původní kapacita Půlmaratonu je vyčerpána! Po technické poradě byla kapacita závodu navýšena o dalších 100 startovních čísel (na konečných 900 běžců na půlmaratonské trati)! Aktuálně máme k dispozici posledních 94 startovních čísel (cena startovného od 01.08. je 400 Kč/již bez trička). Po vyčerpání těchto čísel již bude možnost registrovat se pouze na běh městem (2,4 km).


Gustav Grün konečně v zeleném

Máme za sebou první polovinu letošního ročníku Okresní běžecké ligy a tím i prvních dvanáct běžeckých podniků. Samozřejmě je brzy na činění závěrů jaký letošní ročník bude, ale výbor Okresní běžecké ligy může být jistě spokojen s narůstající účastí běžkyň a běžců. I nadále přetrvává trend v opakované účasti a potěšitelné docházce u řady závodníků.


Vícebojaři z AK Blansko Dvorská pokořili osobní rekordy

Ilustrační foto k článku: Vícebojaři z AK Blansko Dvorská pokořili osobní rekordy

9.-10.6. 2012 se konalo v Třinci Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích. Absolutorium zaslouží Michaela Hrubá a Michal Zamazal. Ve starších žákyních nejnáročnější sportovní disciplínu – sedmiboj – dokončilo 21 vícebojařek z celé Moravy a Slezska.







Branné závody žáků

Ilustrační foto k článku: Branné závody žáků

Zborovský závod branné zdatnosti se uskutečnil na hřišti ASK. Zúčastnili se ho jen žáci ze dvou blanenských škol – ZŠ T. G. M. a ze ZŠ Erbenovy.




TJ ČKD bilancuje

10. 5. 2012 se uskutečnila valná hromada tělovýchovné jednoty ČKD.



Hrubý mistrem ČR

O posledním dubnovém víkendu se konalo ve Žďáru nad Sázavou Mistrovství ČR mužů a žen v kulturistice. Z oddílu ASK Blansko zde startoval Josef Hrubý.


Biketrialisti zahájili sezonu v brněnských Kníničkách

Ilustrační foto k článku: Biketrialisti zahájili sezonu v brněnských Kníničkách

Náročná sezóna skokanů na kolech tradičně odstartovala pod vedením brněnských organizátorů. Na startu se sjela více než stovka našich a slovenských bikerů. A nechyběli opět Blanenští.




ASK – od dubna o další klub bohatší

Ilustrační foto k článku: ASK – od dubna o další klub bohatší

13. 4. se uskutečnila již 22. valná hromada ASK Blansko, v jejímž průběhu tělovýchovný jednota do svých řad přijala nového člena, jímž se stal blanenský oddíl malé kopané.






RC Autoklub Blansko úspěšně završil zimní halovou sezonu

Ilustrační foto k článku: RC Autoklub Blansko úspěšně završil zimní halovou sezonu

K vyvrcholení zimní halové sezony, Mistrovství ČR electric track 1:10, se ve sportovní hale v Holešově sešlo o víkendu 30.03.–01.04.2012 91 jezdců z celé ČR, aby změřili své síly na kobercové dráze. Blanenský klub na mistrovství republiky reprezentovalo celkem šest jezdců.


Jarní závody okresní běžecké ligy táhnou

Předpověď počasí na velikonoční víkend nebyla nijak povzbudivá, ale naštěstí se pro sobotu 7. dubna 2012 nevyplnila, a tak závod Hořické osmičky proběhl za příjemných teplot, které svými paprsky podpořilo jarní sluníčko.


Blanenští judisté zazářili

Ilustrační foto k článku: Blanenští judisté zazářili

Na včerejším Mistrovství České republiky juniorů v Hranicích dosáhli naši závodníci nejlepšího výsledku v historii klubu BeF Home Blansko. Všichni naši závodníci získali medaili.




Ultramaraton v mexických kaňonech

Ilustrační foto k článku: Ultramaraton v mexických kaňonech

Členka blanenského extrém týmu HORIZONT KOLA NOVÁK se postavila na start legendárního Copper Canyon ultramaratonu – závodu ultramaratónců s nejlepšími přírodními běžci na dlouhé tratě, za které jsou považováni mexičtí indiáni Tarahumarové.



První závod OBL 2012 je za námi

Ilustrační foto k článku: První závod OBL 2012 je za námi

V sobotu 18. února 2012 se v Ráječku uskutečnil již 18. ročník Ráječkovské desítky. Závod je součástí Brněnského běžeckého poháru a jako tradičně otevírá i běžeckou sezónu na Blanensku a Boskovicku.


Anketa fotbalista roku 2011 zná své vítěze

V pátek 20. února proběhlo v Blanenském kině slavnostní vyhlášení vítězů dalšího ročníku fotbalisty roku okresu Blansko, tentokráte za rok 2011.


Hummel Cup 2012 – blanenští prohráli, ale se ctí

Ilustrační foto k článku: Hummel Cup 2012 – blanenští prohráli, ale se ctí

Blanenští futsalisté za sebou mají vystoupení na Hummel Cupu 2012 v Brně a můžeme říci, že to bylo vystoupení úspěšné. Blanenský okresní výběr se při utkání s týmy, které se futsalu věnují na vrcholové úrovni, neztratil.


Přehlídka blanenského sportu

Ilustrační foto k článku: Přehlídka blanenského sportu

Ve čtvrtek 26. ledna 2012 proběhlo v prostorách kuželny TJ ČKD Blansko vyhlášení nejlepších sportovců města Blansko za rok 2011. Na udělení ocenění bylo sportovními subjekty působícími na území města i jednotlivci z řad příznivců sportu nominováno 22 jednotlivců, 5 kolektivů a 12 trenérských osobností.


Pozvánka na vyhlášení ankety Nejlepší sportovec města Blanska

Ve čtvrtek 26. ledna 2012 v 16:00 hodin se v kuželně TJ ČKD na ulici Údolní uskuteční vyhlášení výsledků ankety o Nejlepší sportovce města Blanska za rok 2011. Vyhlašuje se 10 nejlepších jednotlivců, 3 sportovní kolektivy a 3 trenérské osobnosti. Na slavnostní vyhlášení jste srdečně zváni.