Archiv článků
   v roce 2013

Kategorie: sport  

 


Vánoční baseballový turnaj opět v plném lesku

Ilustrační foto k článku: Vánoční baseballový turnaj opět v plném lesku

Baseballový a softbalový oddíl Olympia Blansko pořádal ve dnech 13.-15.12.2013 již 23. ročník svého Vánočního turnaje v baseballu SNOW CUP s drobnými úpravami pravidel tak, aby jej bylo možno aplikovat do tělocvičny.


Vyberte nejlepší sportovce města Blanska

Sportovní komise při MěÚ Blansko připravuje tradiční  anketu Nejlepší sportovec města Blanska. Vyhlašuje se 10 nejlepších jednotlivců, 3 sportovní kolektivy, 3 trenérské osobnosti a jedna osobnost, která v uplynulém roce nejvíce zviditelnila město Blansko.


Teploty klesají, adrenalin stoupá. Běžecká liga vrcholí

Ilustrační foto k článku: Teploty klesají, adrenalin stoupá. Běžecká liga vrcholí

Přituhuje a na běžcích přibývají vrstvy oblečení. Okresní běžecká liga má před sebou poslední dva zimní závody. Nejde o nějaký slabý dozvuk sezony, v těchto závodech se rozhodne o konečném pořadí v mnoha kategoriích, dají se čekat nelítostné souboje na ostří běžeckých bot.


Blanenští biatlonisté ukončili letní sezonu

Ilustrační foto k článku: Blanenští biatlonisté ukončili letní sezonu

Vysočina aréna hostila o víkendu ve dnech 21.-22.9.2013 Mistrovství České republiky v letním biatlonu. Ten je na rozdíl od zimy čistě amatérským sportem. Zpestřením závodu bylo hostování slovenské reprezentace v čele s Anastasií Kuzminovou.




Sportovní hala na Údolní dostala novou podlahu

Ilustrační foto k článku: Sportovní hala na Údolní dostala novou podlahu

Letní přestávku v hale TJ ČKD využilo město Blansko k plánované výměně podlahy. Celá rekonstrukce byla hrazena kompletně z rozpočtu města Blanska a přesáhla částku 1,6 milionu korun.


Pozvánka na svátek softballu v Blansku

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na svátek softballu v Blansku

V polovině září, přesněji ve dnech 14. a 15. září tohoto roku, se uskuteční na hřišti Olympia Blansko, Mlýnská 22, čtvrtý turnaj v rámci 2. ligy softballových kadetek. Olympia, kterou mají všichni spojenu s baseballem, od minulého roku navazuje na tradici z let 1990–1993, kdy ženy v softballovém oddílu úspěšně soupeřily s oddíly celé ČR.


Blanenský futsal jde do třetí sezony

Ilustrační foto k článku: Blanenský futsal jde do třetí sezony

Blanenský futsal má za sebou dvě úspěšné sezony. Našel si své stálé hráče i podporovatele, ale má ambice se dále rozšiřovat a členskou základnu zvětšovat. Před zahájením dalšího ročníku si povídáme s rozhodčím a místopředsedou Asociace futsalu Blansko Lubomírem Rekem.



Atletům z Dvorské se v uplynulé sezoně dařilo

Ilustrační foto k článku: Atletům z Dvorské se v uplynulé sezoně dařilo

Letošní školní rok se žákům – atletům ze ZŠ Dvorská mimořádně vydařil. Značný podíl na níže popsaných úspěších mají atleti a odchovanci z Atletického klubu Blansko Dvorská, který se za více jak desetileté působení stal již součástí této základní školy. Pro ilustraci uvádíme výběr úspěchů od našich nejmladších svěřenců až po ty starší.


Samostatný Kuželkářský klub Blansko se představuje

Příznivce blanenských kuželek čekají od nové sezony, která startuje už za necelý měsíc, některé změny. Oddíl kuželek při TJ ČKD Blansko se v průběhu měsíce června v návaznosti na dění uvnitř tělovýchovné jednoty rozhodl osamostatnit a nově tedy bude vystupovat pod názvem Kuželkářský klub Blansko (zkráceně KK Blansko).


Půlmaraton Moravským krasem – tip na poslední prázdninový den

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste si chtěli jednou zaběhnout půlmaraton? Chcete si změřit svoje síly nebo konečně udělat něco, co Vás opravdu baví? Nebo jste velcí fanoušci městských běhů a pohyb na čerstvém vzduchu je Vám blízký? Tak právě pro Vás máme na sobotu 31. srpna 2013 skvělý tip na poslední prázdninový sportovní den.


Prázdninové bruslení pro veřejnost

Již se stalo zvykem, že ledová plocha na zimním stadionu je v provozu od začátku července. Bruslení na ledu je tak možné i v horkých letních dnech. Termíny bruslení pro veřejnost na jdete v rozpisu využití ledové plochy na stránkách provozovatele Služby Blansko s. r. o. Do konce prázdnin může veřejnost až na výjimky bruslit denně.


Daniel Comas obhájil titul mistra světa

Ilustrační foto k článku: Daniel Comas obhájil titul mistra světa

Ve dnech 27.-28.7.2013 se v Blansku v areálu rekreační oblasti Palava jel druhý závod Mistrovství světa v biketrialu. Titul v kategorii Elite obhájil Katalánec Daniel Comas, blanenský rodák Vašek Kolář skončil celkově na druhém místě, v kategorii národů dosáhla na nejvyšší stupínek Česká republika.


MS v biketrialu odstartovalo!

Ilustrační foto k článku: MS v biketrialu odstartovalo!

V pátek 27.7.2013 proběhlo na nám. Republiky v Blansku slavnostní zahájení MS v biketrialu, které se uskuteční ve dnech 27.-28.7.2013 v rekreační oblasti Palava u restaurace Myslivna.


V Blansku korunují mistra světa v biketrialu

Jak jsme již psali, do Blanska míří tento víkend druhý závod mistrovství světa v biketrialu. O první místo zde bude bojovat blanenský jezdec Václav Kolář. Přijďte podpořit nejen jeho, ale i mladší jezdce z celého světa na atraktivní tratě v Rekreační oblasti Palava. Přinášíme program celého víkendu.


Desítka Moravským krasem letos poprvé

Ilustrační foto k článku: Desítka Moravským krasem letos poprvé

V sobotu 13. července 2013 proběhla premiéra běžeckého závodu Desítka Moravským krasem, který je součástí Okresní běžecké ligy. Startovalo se od Skalního Mlýna směrem k Punkevním jeskyním.


Blansko bude hostit finálový závod MS v biketrialu

Ilustrační foto k článku: Blansko bude hostit finálový závod MS v biketrialu

Letošní MS bude dvoukolové. První závod hostí španělská Igualada ve dnech 19.-20.07.2013, druhé kolo pak proběhne v Blansku od 26. do 28.07.2013. Slavnostní zahájení se uskuteční v pátek 26.07.2013 v 19:00 hodin na náměstí Republiky, nebude chybět ani doprovodný program pro všechny věkové kategorie. Pořadatelé počítají s účastí až 18 států z celého světa, nemělo by chybět Japonsko a Čína.


Palavu ovládli lodní modeláři

Ilustrační foto k článku: Palavu ovládli lodní modeláři

Ve dnech 14. – 16. června 2013, u příležitosti 15. výročí založení Klubu lodních modelářů v Blansku, proběhlo v rekreační oblasti Palava Mistrovství České Republiky lodních modelářů – žáků 2013. Soutěžilo se v těchto třídách: EX-500, EX-Ž, F4-A, F4-B, Mini Eco Standard, Mini Eco Expert, Mini Eco Standard Team.


Místostarosta města Blanska Jiří Crha zve na Půlmaraton Moravským krasem

Ilustrační foto k článku: Místostarosta města Blanska Jiří Crha zve na Půlmaraton Moravským krasem

Půlmaraton Moravským krasem je závod, u nějž se pořadatelé snaží, aby to byl velký jak sportovní, tak i kulturní den ve městě Blansku. Co zůstalo stejné a co nového letos tento blanenský běžecký svátek přesahující hranice okresu i kraje nabídne? Na to nám odpovídá místostarosta Jiří Crha, který má nad akcí záštitu.


V Blansku soutěžili neregistrovaní kuželkáři

Ilustrační foto k článku: V Blansku soutěžili neregistrovaní kuželkáři

V polovině června hostila kuželna na ulici Údolní Mistrovství České republiky neregistrovaných kuželkářů. Proběhlo zde finále sedmého ročníku této akce.


30. ročník mezinárodního fotbalového turnaje Memoriál Miroslava Krabičky nabídne fotbal i zábavu pro celou rodinu

Ilustrační foto k článku: 30. ročník mezinárodního fotbalového turnaje Memoriál Miroslava Krabičky nabídne fotbal i zábavu pro celou rodinu

O víkendu 21.06.–22.06. je na hřišti ASK Blansko připraven jubilejní 30. ročník mezinárodního fotbalového turnaje mladších žáků. První ročník Memoriálu Miroslava Krabičky se uskutečnil již v roce 1983. Po celou dobu u něho jako hlavní pořadatel stojí Karel Ťoupek. A právě s ním si povídáme o třicetileté historii tohoto fotbalového turnaje.


Blanenský plecháč je otevřený i dětem

Ilustrační foto k článku: Blanenský plecháč je otevřený i dětem

Triatlon s 31letou historií Blanenský plecháč jsou závody nejen pro dospělé, ale soutěží se rovněž v dětských kategoriích 10 let, 10–12 let a 12–14 let.


Charitativní cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem zavítá do Blanska

Už v únoru tohoto roku při návštěvě na Základní škole Dvorské propagoval a zval Josef Zimovčák všechny, kdo mají kolo a chuť někomu pomoci, k podpoře jeho cyklotour Na kole dětem – sportovního projektu na podporu onkologicky nemocných dětí. V pátek 14. června peloton dorazí i do Blanska na náměstí republiky.


Veterány vyrazí do Moravského krasu

V sobotu 8. června budete na cestách v Blansku a v Moravském krasu potkávat historická vozidla. Pojede se již 33. ročník Veteran Tour Macocha – Memoriál manželů Řezníčkových. Sraz si jako obvykle dají majitelé veteránů v centru Blanska na náměstí Republiky, odkud postupně vyjedou na závodní trasu.


Mezinárodní Trojutkání v Blansku

Ilustrační foto k článku: Mezinárodní Trojutkání v Blansku

V rámci navázaných partnerských vztahů se jednou za rok koná tzv. Trojutkání základních škol z Blanska, Komárna a Budapešti. Školy se v pořádání akce pravidelně střídají a letošní ročník se konal u nás v Blansku.


Půlmaraton Moravským krasem – nejvýhodnější registrace jen do konce května

Do 18. ročníku Půlmaratonu Moravským krasem, který se koná 31. srpna 2013, je již dnes přihlášeno 291 běžců. Běží se trasy 21,1 km, Běh městem o délce 2,4 km a letos nově také dětské běhy. Registrace jsou otevřené a do konce května jsou nejvýhodnější.



Odstartoval seriál závodů Vema MČR v biketrialu

První závod v brněnských Kníničkách odstartoval devítidílný seriál Vema MČR a PČR v biketrialu. Kvalitně připravený závod od místního klubu a slunečné počasí přispělo k výborným výsledkům bezmála sto jezdců nejen z Česka, ale i Slovenska, kteří zavítali do zdejšího trialparku.



Volejbalisté zahájili jarní části soutěže

Ilustrační foto k článku: Volejbalisté zahájili jarní části soutěže

Měsíc duben je vždy ve volejbalových mistrovských soutěžích měsícem, kdy pomalu končí ligové soutěže a začínají jarní části mistrovských krajských soutěží. Nejinak je tomu i ve volejbalovém oddílu TJ ČKD Blansko.


Turisté vyrazili „Za sněženkou do krasu“

Ilustrační foto k článku: Turisté vyrazili „Za sněženkou do krasu“

V sobotu 20. dubna 2013, po roční pauze, připravili VV TJ ČKD Blansko a TJ Obůrka již 35. ročník dálkového pochodu „Za sněženkou do krasu“. Účast sice nenavázala na tradice předcházejících ročníků, ale přesto je příslibem pro ročníky další.


Začalo jaro nabité běžeckými závody

Ilustrační foto k článku: Začalo jaro nabité běžeckými závody

Na sedm stovek lidí na prvních čtyřech závodech a rychlostní rekord v Běhu na Nový hrad. Okresní běžecká liga se rozjela, konečně to vzala na vědomí i zima a Skalická desítka už byla prvním jarním závodem.


Klíč první na Arnold Classic Amateur 2013

Ilustrační foto k článku: Klíč první na Arnold Classic Amateur 2013

Ve dnech 28.02.–02.03.2013 proběhla v americkém městě Columbus ve státě Ohio nejprestižnější kulturistická soutěž Arnold Classic Amateur 2013. Nechyběl tam ani člen oddílu ASK Blansko Tomáš Klíč.


Skokanský můstek v krytém bazénu opět slouží plavcům

Ilustrační foto k článku: Skokanský můstek v krytém bazénu opět slouží plavcům

Začátkem roku 2013 se dočkal rekonstrukce zchátralý skokanský můstek v krytých lázních. Pro nevyhovující stav nebyl již delší dobu používán. Dnes jej opět mohou plavci využívat. Jak probíhala oprava, nám přiblížil místostarosta města Blanska Jiří Crha.


ZŠ Dvorská připravuje cyklistický kroužek

Ilustrační foto k článku: ZŠ Dvorská připravuje cyklistický kroužek

Na besedu do ZŠ Dvorské zavítal v únoru známý velocipedista Josef Zimovčák. Jeho návštěva měla hned dva důvody – jednak seznámit děti s projektem „Na kole dětem“ a také propagovat cyklistiku, kterou škola od letoška zavádí ve formě kroužku pro děti.


Blanenská dvěstěpadesátka letos již po sedmnácté

Ilustrační foto k článku: Blanenská dvěstěpadesátka letos již po sedmnácté

V sobotu 23. února 2013 proběhl v blanenském krytém bazénu již 17. ročník ojedinělého závodu Blanenská dvěstěpadesátka za účasti sportovců z 14 místních skupin různých měst České republiky, kteří závodili v několika věkových kategoriích. Nejmladším z nich bylo pouhých 15 let.


Blansko v kuželkách ovládlo krajská mistrovství jednotlivců

Ilustrační foto k článku: Blansko v kuželkách ovládlo krajská mistrovství jednotlivců

O víkendu 16. a 17. února měly ligové soutěže přestávku. Přesto blanenští kuželkáři a kuželkářky nezaháleli. Konala se totiž krajská mistrovství jednotlivců. Oddíl TJ ČKD Blansko vyslal své zástupce do osmi kategorií a znovu může oslavovat skvělé úspěchy.


Blanenská dvěstěpadesátka – závod, jak má být

Je tu opět neobvyklý záchranářský závod! Již posedmnácté pořádá místní skupina Vodní záchranné služby Blansko českého Červeného kříže (VZS ČČK), Blanenskou dvěstěpadesátku.


V Ráječku začala běžecká liga okresu, hned padl rekord

Ilustrační foto k článku: V Ráječku začala běžecká liga okresu, hned padl rekord

Čtyři stovky běžců všech věkových kategorií se v sobotu prohnaly Ráječkem. Ráječkovskou desítkou odstartovala Okresní běžecká liga a hned v prvním závodě padl rekord v počtu závodníků. „Zúčastnilo se 393 běžců,“ upřesnil hlavní pořadatel akce Zdeněk Přibyl.


Anketa Nejlepší sportovec města Blanska za rok 2012 zná již své vítěze

Ilustrační foto k článku: Anketa Nejlepší sportovec města Blanska za rok 2012 zná již své vítěze

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety Nejlepší sportovec města Blanska za rok 2012 proběhlo 31. ledna 2013 za účasti představitelů města, osobností veřejného, kulturního a sportovního života, sponzorů a příznivců sportu v blanenské restauraci Zámecká sýpka.


Běžeckou ligu otevře desítka v Ráječku

Tento týden začíná Okresní běžecká liga 2013. Letos propojuje 29 běhů na Blanensku a Boskovicku. Máme nové závody, připravujeme atraktivní novinky.




Jubilejní 30. ročník OBL je minulostí

Okresní běžecká liga, občanské sdružení má již za sebou druhý ročník běžeckého seriálu na Blanensku a Boskovicku. Výbor Okresní běžecké ligy ve složení Petr Haresta, Tomáš Mokrý, Oldřich Šperka, Jiří Vrtílka a Jiří Vymazal se celý rok snažil zajišťovat pořadatelům a zejména vám běžcům na závodech takový servis, aby se běžci účastnili závodů i nadále a každý absolvovaný závod pro ně byl příjemným zážitkem.