Archiv článků
   v roce 2008

Kategorie: sport  

 


V blanenském ski-areálu čekají na příznivé počasí

Teplé počasí zatím neumožnilo zahájit lyžařskou sezonu v blanenském ski-areálu v Hořicích. Nic netrvá věčně, doufají blanenští sokolové, a jsou připraveni v případě dobrých sněhových podmínek zahájit provoz lyžařských vleků.




Junioři BLACK HILL BLANSKO bronzoví

Ilustrační foto k článku: Junioři BLACK HILL BLANSKO bronzoví

V posledním mistrovském utkání sezony zvítězili blanenští junioři 9:7 nad týmem Arrows Ostrava, a rozhodli tak o zisku bronzové medaile z Juniorské Extraligy za rok 2008.


Judo: děvčata uspěla na přeboru ČR

Ilustrační foto k článku: Judo: děvčata uspěla na přeboru ČR

Starší žačky z oddílu Judo BeF Home Blansko vyrazily 18.-19. října na Přebor České republiky do Olomouce. V sobotu si Štěpánka Puklová téměř sáhla na bronzovou medaili, rozhodující zápas bohužel prohrála. Lépe se dařilo Nele Tihelkové, která obhájila stříbro z minulého roku.



Minigolfisté se utkali v Blansku

Ve dnech 13. a 14. září hostilo minigolfové hřiště v Blansku na Palavě prestižní celostátní turnaj v minigolfu. Místní minigolfový klub ME Blansko zde uspořádal turnaj Grand Prix, jehož součástí je i Extraliga smíšených a také juniorských družstev.


Cvičení jógy

Sdružení Jóga v denním životě Blansko zve všechny zájemce na kurzy jógy v novém školním roce 2008/2009. Systém zpracovaný indickým učitelem jógy Paramhans svámím Mahéšvaránandou nabízí nejen ásany, dechová cvičení, relaxace, meditace, ale také inspiraci jak pozitivně žít a být v tělesné a duševní pohodě.



Golema si odvezl Aleš Kestler

Ilustrační foto k článku: Golema si odvezl Aleš Kestler

Osmý ročník cyklistického závodu Blanenský golem zařazeného do seriálu Kelly's bike maraton se v sobotu 6. září uskutečnil v Blansku.


Dětská škola AEROBIKU a další cvičení Fit klubu

Fit klub Blansko otvírá školu aerobiku pro děti. Seznamují se zde s hudbou, zpívají, hrají si a pomocí říkadel se učí základní kroky aerobiku s důrazem na zdravotní stránku cvičení a správné držení těla.



14. Půlmaraton Moravským krasem vyhrál Ivan Čotov

Ilustrační foto k článku: 14. Půlmaraton Moravským krasem vyhrál Ivan Čotov

Již počtvrté v historii Půlmaratonu zvítězil původem bulharský závodník Ivan Čotov. Na start přišel poslední, nerozcvičoval se a i tak bez problémů doběhl prvním místě.


Blansko má další Mistry Evropy

Ilustrační foto k článku: Blansko má další Mistry Evropy

Léto patří každoročně vrcholným baseballovým soutěžím. Blanenští baseballisté přidali k dosavadním 40! medailím ze světových a evropských šampionátů zatím další čtyři.


Do Blanska míří 4. Univerzitní mistrovství světa v baseballu

Aktualizováno! Již zanedlouho se ale na blanenském hřišti utkají nejlepší univerzitní hráči světa. Od 17. do 27. července se uskuteční 4. Univerzitní mistrovství světa v baseballu 2008. Hrát se bude kromě Blanska hlavně v Brně, Chocni, Olomouci a Ostravě.


Léto v pohybu 2008

Komise Rada zdravého města připravila na léto ve spolupráci s FIT klubem Blansko pravidelné cvičení pro veřejnost. Pod názvem LÉTO V POHYBU se uskuteční na hřišti Obchodní akademie každé ÚT a ČT od 1. 7. do 28. 8. včetně, vždy od 19.00 do 20.00 hodin. V případě nepříznivého počasí se bude cvičit v tělocvičně, tzn. je nutná obuv do tělocvičny. Je možné si předplatit zvýhodněnou permanentku nebo platit jednorázové vstupné.



Blanenský plecháč 2008

Ilustrační foto k článku: Blanenský plecháč 2008

Již pošestadvacáté se v Blansku konal extrémní závod nazvaný Blanenský plecháč. Náročné tratě byly připraveny pro dospělé i pro děti.



Dráha pro rádiem řízené modely aut dostala nový povrch

Ilustrační foto k článku: Dráha pro rádiem řízené modely aut dostala nový povrch

První závod XRAY CHALLENGE 2008 prověřil zrekonstruovaný autodrom v Blansku na sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Během měsíce dubna zde byl položen zbrusu nový jemný povrch asfaltobetonu (tzv. „balená“).


Jihomoravský pohár mládeže ve streetballu

Česká streetballová federace a basketbalový klub A PLUS OHL ŽS Brno pořádají ve spolupráci s Jihomoravským krajem a pod záštitou 1. náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Milana Venclíka a představitelů jednotlivých měst třetí ročník série streetbalových turnajů pro mládež.


Vydejte se za zdravým vzduchem

MĚSTO BLANSKO Komise „Rada Zdravého města“ a FIT KLUB BLANSKO zvou děti a jejich rodiče na 8. ročník akce CESTA ZA ZDRAVÝM VZDUCHEM. Uskuteční se v sobotu 17. května. Start je v 9.30 h z nám. Republiky, cíl na Hořicích. Pro děti je v cíli připravena krátká projížďka na koních. Akce je pořádána u příležitosti Světového dne bez tabáku na podporu kampaně proti kouření. Budeme rádi, když svou účastí vyjádříte zájem o zdravý životní styl v našem městě.


IN-LINE bruslení na zimním stadionu

Provoz umělé plochy pro in-line bruslení na zimním stadionu bude zahájen 5. května 2008. Provozní doba: PO–PÁ 8.00–20.00 h, SO, NE ZAVŘENO.



Nejlepší sportovci města Blanska za rok 2007

Ilustrační foto k článku: Nejlepší sportovci města Blanska za rok 2007

Na konci února se již podvanácté rozdávaly ceny nejlepším sportovcům města Blanska za rok 2007. Ceremoniál se každý rok koná na jiném místě, pokud je to možné, tak v novém sportovním zařízení. Letos padla volba na restauraci Aquapark u zimního stadionu.


Cvičení pro seniory

Od začátku března pořádá TJ Start Blansko cvičení pro seniory. Jedná se o zdravotní cvičení zaměřené na protažení celého těla s pomocí cvičebních pomůcek (gymbally, overbally). Cvičí se v pondělí a ve středu od 18 do 19 hodin ve velké tělocvičně ZŠ Dvorské. Hodiny vede Mgr. Barbora Holánová.


Atleti ze ZŠ Dvorské úspěšní na závodech v Novém Lískovci

Ilustrační foto k článku: Atleti ze ZŠ Dvorské úspěšní na závodech v Novém Lískovci

Dne 8. února pořádal atletický oddíl Moravské Slávie ve spolupráci se sportovní agenturou Bač Line Sport již devátý ročník Halového přeboru atletických přípravek, mladších a starších žáků. A žáci ze ZŠ Dvorské si zde nevedli vůbec zle.


V Blansku se hrálo Grand Prix ČR v GO

Ilustrační foto k článku: V Blansku se hrálo Grand Prix ČR v GO

Letos se turnaj v Blansku konal již počtvrté. Sjelo se na něj celkem 81 hráčů, kromě zástupců České republiky také 4 ze Slovenska, 5 z Polska a 4 z Rakouska.


Pozvánka na vyhlášení nejlepších sportovců

V těchto dnech vrcholí přípravy na vyhlášení nejlepších sportovců města Blanska za rok 2007. Letošní slavnostní ceremoniál se uskuteční ve čtvrtek 28. února 2008 od 16.30 hodin v prostorách restaurace Aquapark na zimním stadionu.



FIT klub Blansko nabídne nové cvičení

Bosu je absolutní novinka na poli aerobiku a je určena pro všechny věkové kategorie. Představte si rozpůlený míč, který je zasazený do pevného podstavce kruhového tvaru. Název BOSU je z anglického „BOth Sides Up“, tedy oběma stranami nahoru.


Hokejová reprezentace míří do Blanska

V týdnu od 4. do 10. února 2008 se blanenský zimní stadion stane jedním z pořadatelů mezinárodního turnaje reprezentantů do 20 let v ledním hokeji! Turnaje se vedle české reprezentace účastní Švédsko, Finsko, Německo a Švýcarsko.