Archiv článků
   v roce 2014

Kategorie: sport  

 


Sport, který má smysl

Ilustrační foto k článku: Sport, který má smysl

Když se řekne vodní záchranná služba, kdekdo si představí opálená těla v červených trenýrkách. Něco na tom pravdy je, dělat tuto práci (či koníček pokud chcete) ale především není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Za hodinami dřiny ve vodě se skrývá velká zodpovědnost, která přichází v každé chvíli, když se někdo z jejích členů přiblíží jakékoli vodní hladině.


Výsledky volejbalové mládeže

Ilustrační foto k článku: Výsledky volejbalové mládeže

V měsíci listopadu se konaly v rámci Jihomoravského volejbalového svazu volejbalové turnaje, kterých se zúčastnili hráči a hráčky oddílu ASK Blansko.


Rekordní lavina zájmu o baseball

Ilustrační foto k článku: Rekordní lavina zájmu o baseball

V dnešní přetechnizované době, plné elektronických lákadel se řada sportovních klubů potýká s nedostatkem dětí. Opačné starosti musí ale řešit TJ Olympia Blansko, specializovaná na baseball a jeho dívčí odnož softball.


Lodní modeláři hodnotí své výsledky na soutěžích v letošním roce

Ilustrační foto k článku: Lodní modeláři hodnotí své výsledky na soutěžích v letošním roce

Sezona roku 2014 byla úspěšná pro modeláře, žáky organizované v našem klubu, pod záštitou DDM Blansko. Žáci se zúčastnili soutěží o putovní Moravský pohár krajského přeboru, ze kterého se postupuje na Mistrovství republiky žáků.


Mladí florbalisté z SK EDEN vyhráli republikový turnaj

Ilustrační foto k článku: Mladí florbalisté z SK EDEN vyhráli republikový turnaj

Republiková soutěž ČASPV ve florbalu se konala koncem října v Pardubicích. Mladí florbalisté ze ZŠ Erbenovy v konkurenci dalších osmi týmů uspěli a téměř bez zaváhání prošli celým turnajem.


Volejbalový oddíl hledá děvčata

Volejbalový oddíl ASK Blansko provádí nábor žákyň narozených především v letech 2000 až 2002 do svých družstev.


Výsledky volejbalové mládeže

Ilustrační foto k článku: Výsledky volejbalové mládeže

Víkend 11. a 12. října byl pro volejbalový oddíl ASK Blansko bohatý na sportovní akce.




Kuželkáři hledají nové talenty

Kuželkářský klub Blansko provádí nábor dětí narozených v letech 2000 až 2004 do nových žákovských a dorosteneckých družstev.



Derby Metra vs ČKD připomnělo 10 let od založení FK Blansko

Ilustrační foto k článku: Derby Metra vs ČKD připomnělo 10 let od založení FK Blansko

Bývalí hráči Spartaku Metra Blansko a Spartaku ČKD Blansko proti sobě nastoupili na fotbalovém hřišti na ulici Údolní v sobotu 27. září. Zajímavý duel okořeněný sedmi gólovými trefami a výbornými zákroky obou brankářů skončil výhrou Metry Blansko v poměru 4:3.


Inlajnové závody škol na Sportovním ostrově

Ilustrační foto k článku: Inlajnové závody škol na Sportovním ostrově

V pátek 19. září se uskutečnil první ročník inlajnových závodů žáků blanenských základních škol. Na okruhu kolem baseballového stadionu na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka v Blansku se na trati o délce 1 km a ve sprintu na 100 metrů utkalo asi třicet mladých závodníků.


Sportovní klub HC Blansko organizuje pro děti pravidelnou výuku bruslení

Rada města Blanska udělila souhlas k bezplatnému využívání sportoviště – zimního stadionu ve správě společnosti Služby Blansko, s. r. o. pro pořádání pravidelné výuky bruslení dětské veřejnosti sportovním klubem HC Blansko v rozsahu jedné hodiny týdně.


Nejmladší baseballisté skončili třetí

Uplynulou sobotu (20.09.) konal se na blanenském hřišti závěrečný, tedy finálový, turnaj nejmenších baseballistů do 7 let, do kterého se kvalifikovaly týmy brněnských Draků, třebíčských Nuclears a blanenské Olympie.


Exhibiční utkání starých gard Metry a ČKD

Ilustrační foto k článku: Exhibiční utkání starých gard Metry a ČKD

K příležitosti 10 let od založení fotbalového klubu FK Blansko bude v sobotu 27. září od 14:00 h sehráno na stadionu na Údolní exhibiční utkání starých gard ČKD Blansko a Metry Blansko. Záštitu nad utkáním převzal Ing. Jiří Crha, předseda FK Blansko a místostarosta města Blanska.


Blanenskou desítku nepokazilo ani nevlídné počasí

Ilustrační foto k článku: Blanenskou desítku nepokazilo ani nevlídné počasí

Do kalendáře sportovních akcí v Blansku se letos poprvé zařadil závod s názvem Blanenská desítka. Nabídl nejen běh, ale také bruslení nebo koloběh. A hned napoprvé přilákal více jak 600 účastníků.



Pohár zůstal v Blansku

Ilustrační foto k článku: Pohár zůstal v Blansku

Nejmladší basketbalisté mládežnického klubu BBK Blansko zahájili novou sezonu vítězstvím na domácím turnaji, a mohli tak převzít od patrona turnaje, starosty Blanska Ivo Poláka, pohár a zlaté medaile.


Soustředění basketbalistek

Ilustrační foto k článku: Soustředění basketbalistek

Trenéři z basketbalového klubu BK Blansko uspořádaly pro své svěřenkyně v přípravném období letních prázdnin soustředění v Hustopečích u Brna. Konkrétně v termínu od 24.08. do 29.08.2014. Jednalo se především o kondiční soustředění, ale prostor byl i pro basketbalové dovednosti.



Půlmaraton Moravským krasem s rekordní účastí

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem s rekordní účastí

Pořadatelé nadšeně hovořili až o 30% navýšení účastníků běhů. Celkem si jich na náměstí Republiky v Blansku přišlo zaběhat více jak 1 600.


Vašek Kolář: Splnil jsem si sen

Ilustrační foto k článku: Vašek Kolář: Splnil jsem si sen

Václav Kolář od malička snil o vítězství v kategorii ELITE. Nyní je po Petru Krausovi druhým Čechem v historii, který se stal mistrem světa v biketrialu. Na nejvyšší stupínek vystoupal po nelehkém souboji se Španělem Raulem Gutierrezem Garciou a Angličanem Benem Savagem.



Na Blanenskou desítku se můžete zaregistrovat již jen do středy

On-line registrace na první ročník BLANENSKÉ DESÍTKY (běh, in-line, koloběžky), který se koná za podpory města a pod záštitou pana starosty Ivo Poláka končí již tuto středu a z celkového počtu 600 startovních čísel zbývá již necelých 50. Více informací o přípravách akce a programu na www.blanenskadesitka.cz nebo Facebooku.


Umístění není důležité, podstatné je dojet

Ilustrační foto k článku: Umístění není důležité, podstatné je dojet

„Dílčí osobní vítězství, dosažení svého vlastního cíle, sebepřekonání, nabytí sebedůvěry, pocit pokory, úcta k soupeři i přírodě, poznání i sebepoznání, strach i euforie, radost i bolest… a hlavně velké dobrodružství!Takové je motto 1 660 km dlouhého závodu Craft 1000 Miles Adventure napříč Česko-Slovenskem, kterého se letos zúčastnil s vynikajícím umístěním i Radim Bláha.


Pozvánka na 13. ročník Blanenského Golema

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na 13. ročník Blanenského Golema

Maraton není pouze pro vyvolené. Přijďte se přesvědčit, že dokážete překonat sami sebe. Budou připraveny dvě délky trati a závod je opravdu pro každého. Na svoje si přijdou jak trénovaní borci, tak rekreační sportovci i sváteční jezdci. Srovnejte svůj výkon s ostatními, nebo se zúčastněte maratonu jen tak pro zábavu a užijte si skvělou atmosféru závodu.


Inlajnový okruh v Blansku bude hostit 12. září první soutěž blanenských škol

Už příští měsíc, v září 2014, se po více než čtvrtstoletí může začít vracet na mapu rychlobruslení v České republice také Blanensko, Blansko. Bude-li chtít, budou-li chtít i rodiče a tělocvikáři, učitelé šikovných děvčat a kluků… Z týmu Sáblíkové nabídli Blansku i možnost zrodu kroužku rychlobruslení.


Přijďte si na závěr prázdnin zaběhat!

Máte už program na závěrečný prázdninový víkend? Pokud ne, přijďte si v sobotu 30. srpna od 12:20 hodin zaběhat a bavit se do Blanska na nám. Republiky.


FK Blansko má nové vedení, předsedou klubu je Jiří Crha

Fotbalový klub FK Blansko má nové vedení. To bylo zvoleno na náhradní valné hromadě FK Blansko, z. s., která se konala v pátek 8. srpna 2014 ve „Fotbalové hospůdce na hřišti“, Údolní 10, Blansko.



Blansko hostilo Mezinárodní baseballový turnaj IYBST 2014

Ilustrační foto k článku: Blansko hostilo Mezinárodní baseballový turnaj IYBST 2014

V letošním roce se Blansko stalo pořadatelem tradičního Mezinárodního turnaje v baseballu IYBST 2014 pro mladé hráče. Turnaj proběhl ve dnech 23.-27.07 na hřišti Strawberry field za účasti amerických, českých, maďarských, slovenských a polských týmů do 18 roků.


Pétanquový pohár odvezli letovičtí senioři

Ilustrační foto k článku: Pétanquový pohár odvezli letovičtí senioři

Prázdniny jsou dobou volna a relaxace, léto je v plném proudu a oddech si dopřává snad každý. Aktivní odpočinek prostřednictvím sportu patří v letním období mezi oblíbené lidské činnosti. I v našem domově se věnujeme sportu, a to velmi populárnímu u starší generace – pétanque.




Půlmaraton Moravským krasem aneb Pojďte s námi sportovat!

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem aneb Pojďte s námi sportovat!

30. srpna proběhne již 19. ročník Půlmaratonu Moravským krasem, který se loni dostal do TOP 10 běhů a potvrdil tak, že laťka je v Blansku nastavena poměrně vysoko. Hlavním cílem letošního ročníku je vtáhnout do celého dění co nejvíce rodičů s dětmi, pro které je připraven bohatý program a celá řada zajímavých atrakcí. Novinkou je lidový běh městem na 800 m bez omezení věku. Tak tedy přijďte, fanděte, bavte se, a hlavně, běhejte!


RC autoklub zve na 15. ročník 12hodinového závodu

Ilustrační foto k článku: RC autoklub zve na 15. ročník 12hodinového závodu

12. července ve 12:00 hodin odstartuje na dráze RC autoklubu Blansko na sportovním ostrově již 15. ročník extrémního 12hodinového závodu modelů aut na elektrický pohon. A možná to bude i ročník poslední.


Blanenská kuželna získá nové dráhy na špičkové úrovni

Ilustrační foto k článku: Blanenská kuželna získá nové dráhy na špičkové úrovni

Na doporučeni Rady města Blanska zastupitelstvo schválilo účelovou dotaci na pořízení kuželkářských drah společnosti Služby Blansko, s. r. o. ve výši 2,9 milionu korun. Toto sportoviště tak bude nadále splňovat veškerá kritéria nezbytná pro organizaci i těch nejvyšších soutěží.


Blanenští kadeti skončili desátí

Ilustrační foto k článku: Blanenští kadeti skončili desátí

Mladší kadeti zabojovali a dvěma vítězstvími a třemi porážkami obsadili v konečném pořadí Poháru České baseballové asociace desáté místo, což je asi maximum možného.


Vyběhněte si na Hořice po trase Moravského ultramaratonu

Ilustrační foto k článku: Vyběhněte si na Hořice po trase Moravského ultramaratonu

22. ročník Moravského ultramaratonu odstartuje 29. června Lomnickou etapou. Záštitu nad Blanenskou etapou, která se poběží 1. července z náměstí Republiky, převzal starosta města Blanska Ivo Polák.


Jaro v podání atletů z AK Blansko Dvorská

Ilustrační foto k článku: Jaro v podání atletů z AK Blansko Dvorská

Atleti z Dvorské se rozhodně za poslední měsíc nenudili a navíc, zdá se, že zde vyrůstají velmi nadějní sportovci. Na devíti závodech (za necelý měsíc) velice úspěšně reprezentovali Základní školu Dvorskou, stejně jako svůj atletický klub a město Blansko.


Zlatá udice přilákala mladé rybáře

Ilustrační foto k článku: Zlatá udice přilákala mladé rybáře

V neděli 13. dubna 2014 se na novém revíru pro mládež ve Sloupečníku (Svitava 3A) uskutečnilo okresní kolo Zlaté udice. Na tomto mimopstruhovém revíru je povolen lov pouze na povolenku vydanou MRS a slouží výhradně mládeži do 15 let.


Blansko bude hostit Moravský ultramaraton

Vranovskou etapu v sedmidenním seriálu maratonů nahradí letos Blanenská část, se kterou se pojí i dva místní závody.





Blanenské policejní fotbalové družstvo se v Polsku prosadilo

Ilustrační foto k článku: Blanenské policejní fotbalové družstvo se v Polsku prosadilo

Spolupráce mezi partnerskými městy Blanskem a polskou Legnicí se osvědčila především na sportovním poli. Tradicí se staly zápasy v sálové kopané mezi zástupci městských policií obou těchto měst.


Byli vyhlášeni sportovci roku 2013

Ilustrační foto k článku: Byli vyhlášeni sportovci roku 2013

Blansko zná nejlepší sportovce za rok 2013. Vyhodnocovali se opět nejlepší jednotlivci, trenéři, družstva a sportovec, který v uplynulém roce svými výkony nejlépe propagoval město Blansko.


Nejmladší basketbalisté zklamali v Kyjově

Nejmladší tým basketbalového klubu BBK Blansko má za sebou nevydařené zápasy v Kyjově a v tabulce oblastního přeboru jim tak patří předposlední sedmá příčka.



AK Blansko Dvorská bilancuje nad loňskou sezonou

Ilustrační foto k článku: AK Blansko Dvorská bilancuje nad loňskou sezonou

Konec roku je pro atlety z AK Blansko Dvorská vždy časem k ohlédnutí se za uplynulými událostmi, důvodem k bilancování a vyhodnocení uplynulé sezony. Naši svěřenci velice úspěšně reprezentovali město Blansko v mnoha koutech republiky, včetně těch nejvyšších soutěží, v kterých dosáhli na medailové pozice.