Archiv článků
   v roce 2007

Kategorie: sport  

 


Zápis do basketbalu dívek

Zápis do družstev basketbalu pro dívky narozené 1998–1995 se uskuteční 13. prosince od 15.00 h ve sportovní hale TJ ČKD, Údolní 10, Blansko. Postará se o vás řada kvalitních osobností v čele s dlouholetými trenéry úspěšných ligových družstev a jejich odchovankyň. Účast zákonného zástupce nutná!


Nominujte nejlepšího sportovce, trenéra a kolektiv

Vážení sportovní přátelé, pokud máte ve své sportovní organizaci sportovce, kteří by si dle vašeho úsudku zasloužili získat ocenění Nejlepší sportovec města Blanska za rok 2007, zašlete nám jejich nominaci pomocí přiloženého formuláře.



Běžecké úspěchy atletů ze ZŠ Dvorské

Ilustrační foto k článku: Běžecké úspěchy atletů ze ZŠ Dvorské

V neděli 14.11. proběhl poslední závod Kuřimské běžecké ligy letošního roku. Pro dětské kategorie byl připraven krosový běh měřící 2,6 km. Podmínky byly těžké teplota 9 °C, terén byl hodně blátivý a o to byla trať náročnější.


Blansko má dalšího Mistra ČR v judu

Ilustrační foto k článku: Blansko má dalšího Mistra ČR v judu

O víkendu 17.–18. 11. 2007 proběhlo v Jičíně MČR dorostenců a dorostenek. Za BeF Home Blansko se ho zúčastnil ve váze do 81kg Jiří Boreš. Vzhledem k výsledkům v této sezóně jsme již předem očekávali medaili, otázkou zůstávalo, která to bude.


Skiareál Hořice hlásí: Od soboty 17. 11. lyžujeme

Od soboty 17. 11. 2007 bude v areálu zahájen provoz pro veřejnost dle provozní doby, včetně lyžování ve všední dny, píše se na webových stránkách www.skihorice.cz.


Mezinárodní turnaj v sálové kopané

V sobotu 17. 11. proběhne již 15. ročník halového fotbalového turnaje Kolpingova díla v sálové kopané o putovní pohár předsedy Kolpingova díla ČR Ing. Stanislava Juránka.


Děvčata z ATB sbírala zkušenosti na soutěži v Kladně

Ilustrační foto k článku: Děvčata z ATB sbírala zkušenosti na soutěži v Kladně

V Kladně se konal závod Aerobic & Fitness Basic Cup 2007. Jedná se o soutěž nejvyšší výkonnosti v aerobiku – soutěž sportovního aerobiku a fitness týmů. Letos se v kategorii 8–10 let účastnilo 23 týmů.


Žáci ze ZŠ Dvorské uspěli v atletice

Ilustrační foto k článku: Žáci ze ZŠ Dvorské uspěli v atletice

13. října se konal v Kuřimi další závod se seriálu „Kuřimské běžecké ligy – Kuřimská hodinovka“. Pro dětské kategorie byla vypsána soutěž ve vytrvalostních bězích na 8 a 12 minut. Této soutěže se zúčastnila většina atletů z tréninkové skupiny Atletika Eurostroj ZŠ Dvorská.


Judistické velmoci se musely sklonit před Blanskem

Ilustrační foto k článku: Judistické velmoci se musely sklonit před Blanskem

V sobotu 13. 10. 2007 proběhl Přebor ČR družstev starších žáků. BeF Home Blansko na něj neodjížděl zrovna jako velký favorit. Věděli jsme sice, že máme kvalitní družstvo, ale těsně před závody nám vypadli hned tři borci. Někteří naši závodníci se tak museli prát o jednu váhovou kategorii výše.


Mistrovství České republiky mladších kadetů v baseballe 2007

Ilustrační foto k článku: Mistrovství České republiky mladších kadetů v baseballe 2007

Ve dnech 28. až 30. září se v Brně v Zamilovaném hájku konalo mistrovství České republiky mladších kadetů, kam postoupilo 8 nejlepších týmů z celé České republiky. Mezi nimi nechyběli ani blanenští hráči.


Sokolský den v Blansku

Ilustrační foto k článku: Sokolský den v Blansku

V sobotu 22. 9. pod záštitou ředitele Krajského úřadu Jihomoravského kraje Ing. Jiřího Crhy a pod záštitou starostky města Blanska PhDr. Jaroslavy Králové uspořádala Tělocvičná jednota Sokol Blansko SOKOLSKÝ DEN ve sportovním areálu ASK Blansko.


115 let Sokola v Blansku

Ilustrační foto k článku: 115 let Sokola v Blansku

Nechce se tomu věřit, ale Tělocvičná jednota Sokol Blansko byla založena v předminulém století, v roce 1892. 115. výročí založení TJ Sokol Blansko chceme oslavit uspořádáním sportovní a společenské akce „SOKOLSKÝ DEN“ v sobotu 22. 9. 2007. Podrobný program „Sokolského dne“ naleznete v tomto článku. Dovolujeme si tímto pozvat blanenské občany na oslavy 115. výročí založení TJ Sokol Blansko a těšíme se na setkání s vámi.


Běh Terryho Foxe již tuto sobotu

Další ročník charitativního Běhu Terryho Foxe se uskuteční v sobotu 22. září v Rekreační oblasti Palava. Pro zájemce o zdravý pohyb budou opět připraveny dvě tratě. Jedna kratší pro malé děti, rodiče s kočárky apod. a druhá o něco delší pro zdatné běžce nebo cyklisty. Za registrační poplatek, který je věnován na výzkum rakoviny, obdrží účastníci čelenky, přívěšek nebo tričko s logem běhu.


TJ Aerobic Team Blansko – cvičení 2007/2008

Nabízí cvičení aerobiku pro všechny věkové kategorie. Přihlašovat se můžete během září přímo v hodinách. Všechny kurzy začínají v týdnu od 17. 9. 2007.



Dětská škola aerobiku

V týdnu od 17. 9. zahájí v rámci FIT KLUBU Blansko Dětská škola aerobiku. Děti jsou rozděleny podle věku na předškolní děti, z 1. a 2. třídy, ze 3. až 5. třídy – začátečníci a mírně pokročilí, ze 3. až 5. třídy – pokročilí a ze 6.-9. třídy.


Blansko hostilo MS v biketrialu

Ilustrační foto k článku: Blansko hostilo MS v biketrialu

Rekreační oblast Palava, která nabízí jeden z nejkrásnějších a nejčlenitějších přírodních areálů pro biketrialové závody, hostila po jedenácti letech akci z nejprestižnějších – mistrovství světa.


Malá kopaná na Olešné slavila 15 let

Ilustrační foto k článku: Malá kopaná na Olešné slavila 15 let

V sobotu dne 14. července se na hřišti na Olešné konala dlouho očekávaná sportovní a společenská akce. Zdejší klub malé kopané SK JKP Olešná oslavil spolu s obyvateli a fanoušky 15. výročí založení.


Bruslím, brušlíš, bruslíme – na ledu

Od 6. srpna je na zimním stadionu v provozu ledová plocha. V srpnu je bruslení pro veřejnost upraveno pro každý den (viz článek), od září bude pravidelné bruslení pro veřejnost každou sobotu a neděli od 14 do 15.15 hodin.


FK APOS Blansko slaví postup do divize

Ilustrační foto k článku: FK APOS Blansko slaví postup do divize

FK Blansko jako občanské sdružení vzniklo sloučením dvou fotbalových oddílů, a to ASK Blansko (dříve Metra Blansko) a ČKD Blansko v průběhu I. čtvrtletí roku 2004. Nepříjemným začátkem vlastního působení FK Blansko byl sestup mužstva dospělých ČKD Blansko z krajského přeboru do I. A třídy Jihomoravského kraje, tzn. o třídu níž.


Pozměněná trasa půlmaratonu překvapila favority

Ilustrační foto k článku: Pozměněná trasa půlmaratonu překvapila favority

Na start se postavilo celkem 107 závodníků, kteří po dvou okruzích opustili město a zamířili směrem k Punkevním jeskyním. Počasí běžcům přálo, bylo polojasno a 25 °C. Letošní trasa půlmaratonu musela být kvůli objížďce upravena.


15 let od založení SK JKP Olešná

Ilustrační foto k článku: 15 let od založení SK JKP Olešná

Je to již 15 let co se parta chlapíků z Olešné a Hořic rozhodla, že založí klub, který bude hrávat soutěžně malou kopanou. Jako název nakonec vyšel JKP (což může znamenat buď jako kůl v plotě nebo jednou kopnu padnu).


Streetball na cestách po Jihomoravském kraji

Ilustrační foto k článku: Streetball na cestách po Jihomoravském kraji

Košíková pod širým nebem. Trochu pozměněná pravidla, hra tři na tři a na jeden koš, to je streetball. Stejně jako loni se v Blansku na náměstí Republiky konal Jihomoravský pohár mládeže ve streetballu pořádaný Českou streetballovou federací a Jihomoravským krajem pod záštitou 1. náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Milana Venclíka.



Judisté uspěli na soutěži v Berlíně

Ilustrační foto k článku: Judisté uspěli na soutěži v Berlíně

V sobotu 9. 6. 2007 judisté BeF Home Blansko reprezentovali svoje město na Mezinárodním turnaji až v Berlíně. I přes obrovskou konkurenci, turnaje se zúčastnilo přes 350 judistů z celkem šesti zemí, se dokázali prosadit.


Hřiště u blanenských škol může využívat i veřejnost

Do rekonstrukcí školních hřišť u blanenských základních škol byly investovány nemalé finanční prostředky z městského rozpočtu, ale také z vypsaných dotačních titulů. V současné době jsou na vynikající úrovni a kromě žáků škol je může využívat i veřejnost. Proto vám přinášíme rozpis jednotlivých sportovišť, k čemu jsou určena, provozní dobu, kontakty a za jakých podmínek si je lze pronajmout. Doplněna jsou i sportoviště středních škol.


Letní cvičení pro zdraví

Každé ÚT a ČT od 19. 6. do 30. 8. včetně proběhne na hřišti Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy od 19 do 20 hod. cvičení pro veřejnost. V případě nepříznivého počasí se bude cvičit v tělocvičně, tzn. nutná obuv do tělocvičny. Je možné si předplatit zvýhodněnou permanentku nebo jednorázové vstupné. Pořádá Fit klub Blansko s komisí Rada zdravého města.


ASK Blansko zve na XIII. Mezinárodní Půlmaraton Moravským krasem

Tento tradiční silniční běh na 21,1 km, jehož součástí je též Veřejný nezávodní lidový běh pro kondiční a rekreační běžce (na 2 a 4 km) a kulturní program, se uskuteční v sobotu 16. června od 14 hodin na náměstí Republiky.


2. ročník Jihomoravského poháru mládeže ve streetballu

V úterý 12. června se bude v Blansku na nám. Republiky konat 2. ročník Jihomoravského poháru mládeže ve streetballu. Organizátorem turnaje, který je určen pro chlapce i dívky v kategoriích 10 – 13 let, 14 – 16 let, 16 – 18 let a nad 18 let, je Česká streetballová federace ve spolupráci s  Jihomoravským krajem.


Olympiáda dětí a mládeže 2007

Blansko se zase na chvíli stane olympijským městem. Po loňském zápolení žáků 2.–5. ročníků základních škol se letos v jednotlivých disciplínách utkají jejich starší spolužáci. Olympiády se zúčastní 850 dětí z 26 základních škol a z víceletých gymnázií (přihlásili se pouze studenti Gymnázia Blansko) okresu Blansko.


Blanenští judisté si vybojovali možnost kvalifikace do I. ligy

Ilustrační foto k článku: Blanenští judisté si vybojovali možnost kvalifikace do I. ligy

Využít ji ale nechtějí, hledají novou tělocvičnu. Začátkem května proběhlo další kolo Moravské ligy družstev mužů, které se oddíly z Jihomoravského, Zlínského a Olomouckého kraje. Na závody vyrazili oslabeni o několik důležitých opor.



Vycházka za zdravým vzduchem

Město Blansko, Komise „Rada Zdravého města“ a FIT KLUB Blansko zvou děti a jejich rodiče na 7. ročník akce CESTA ZA ZDRAVÝM VZDUCHEM. Uskuteční se v sobotu 19. května. Start je z nám. Republiky v 9.30 hod., cíl na Hořicích.



Blansko zná nejlepší sportovce za rok 2006

Ilustrační foto k článku: Blansko zná nejlepší sportovce za rok 2006

V kuželně TJ ČKD, kde se nejlepší sportovci po letech opět vyhlašovali, předstoupilo postupně deset jednotlivců, zástupci tří kolektivů a tři trenéři. Z návrhů, které podaly sportovní subjekty působící na území města, vybírala oceněné odborná komise tvořená zástupci Rady města Blansko, ČSTV, DDM Blansko, sportovní komise RM Blansko, tisku, ASK Blansko a TJ ČKD Blansko. O doprovodný program se postarala děvčata z TJ Aerobic Team Blansko pod vedením Mgr. Ivany Klimešové.


Aerobic Team Blansko mezi šesti nejlepšími v ČR

Ilustrační foto k článku: Aerobic Team Blansko mezi šesti nejlepšími v ČR

Soutěže ve fitness družstvech jsou pro 6–8členná družstva klubů, oddílů, fitness apod., které prezentují v závodní sestavě vždy jednu ze tří nejrozšířenějších forem rekreačního aerobiku, tj. čistý aerobik, step nebo funk/hip hop. Vyhlašovatelem této soutěže je Český svaz aerobiku.


Blanenští baseballisté zahráli dobře, ale na Draky to nestačilo

Ilustrační foto k článku: Blanenští baseballisté zahráli dobře, ale na Draky to nestačilo

Na zahájení baseballové extraligy určil los hráčům Black Hill nejtěžšího soupeře – mistry republiky Draky Brno. V pátečním utkání, při premiéře na novém městském stadionu v Brně šli domácí do vedení hned na začátku.


Přípravný turnaj mladých fotbalistů ovládly blanenské týmy

Ilustrační foto k článku: Přípravný turnaj mladých fotbalistů ovládly blanenské týmy

Desetiletí a mladší fotbalisté se utkali už na 3. ročníku Memoriálu Františka Trávníčka. Jméno nese po člověku, který pracoval v Blansku celý život jako funkcionář okresního fotbalového svazu (OFS). Po jeho smrti se OFS rozhodl udělat pro kategorie ročníků 1996 a mladších přípravný halový turnaj.


Babyaerobic Cup počtvrté

Ilustrační foto k článku: Babyaerobic Cup počtvrté

Čtvrté a také poslední kolo Babyaerobic Cupu, bodové soutěže pro děti z regionu, se v sobotu 3. března uskutečnilo v hale ASK.


Turisté ještě za stolem

Klub českých turistů patří v Blansku k nejdéle pracujícím organizacím. Vždyť byl založen již v roce 1903. Pravda, jeho práce byla násilně dvakrát přerušena, ale vždycky se zase do společnosti vrátil. Letošní sezonu otevřel odbor KČT v Blansku členskou schůzí, na kterou přišlo z celkového počtu 87 členů celkem 47 účastníků, kteří přivítali i dva milé hosty, a to předsedkyni Jihomoravské oblasti KČT Ing. Hanu Slabákovou a Miloše Stejskala, člena oblastního výboru.




Biketrial v Blansku – skromný sport s velkými výsledky

Ilustrační foto k článku: Biketrial v Blansku – skromný sport s velkými výsledky

Ještě před úplným závěrem biketrialové sezony 2006 mohl s plnou odpovědností tvrdit trenér ÚAMK AMK klubu cyklotrialu Blansko Radim Kakáč (také asistent hlavního trenéra reprezentace), že byla v historii klubu nejúspěšnější, což potvrdil i předseda oddílu Jiří Hollmann, jehož zásluhou se v osmdesátých letech tento sport do Blanska dostal.


Orel rozšiřuje posilovnu

Ilustrační foto k článku: Orel rozšiřuje posilovnu

Blanenská jednota Orla připravila pro všechny sportovce na rok 2007 hezké překvapení. Kromě rozšířené a nově vybavené posilovny zde naleznete kvalitní posilovací cyklistické centrum se zkušeným trenérem.