Archiv článků
   v roce 2011

Kategorie: sport  

 


Úspěch mladších žáků FK APOS Blansko v Legnici

Tradiční halový turnaj v kopané se uskutečnil v termínu 3.-4. prosince v polské Legnici. V konkurenci 24 týmů čekal naše chlapce nelehký úkol navázat na úspěšná vystoupení jejich předchůdců v minulých ročnících. Kromě polských týmů se turnaje zúčastnil také německý Goerlitz a ukrajinský Drohobycz.


Judo – Mistrovství Moravy mláďat

Ilustrační foto k článku: Judo – Mistrovství Moravy mláďat

V sobotu proběhlo v Uherském Hradišti otevřené Mistrovství Moravy mláďat, kterého se zúčastnily kluby z celé republiky.


21. vánoční turnaj v baseballu ovládla blanenská Olympia

Ilustrační foto k článku: 21. vánoční turnaj v baseballu ovládla blanenská Olympia

Už po jednadvacáté se v tělocvičnách ZŠ Salmova bojovalo o poháry za baseball. Letos opět ve čtyřech věkových kategoriích. Dlouholetá tradice řadí toto sportovní klání mezi nejstarší halové baseballové turnaje v Evropě. Kromě tradičních účastníků přijely letos poprvé do Blanska týmy z Bratislavy, Břeclavi a Pardubic.


Hvězdná sezona blanenské kulturistiky

Ilustrační foto k článku: Hvězdná sezona blanenské kulturistiky

Sezona roku 2011 byla pro blanenské kulturisty doslova hvězdná – kulturistický oddíl Blansko ASK se v letošním žebříčku oddílů SKFČR umístil na prvním místě, a to jak v rámci mládeže, tak i absolutně.


Darujte registraci na Půlmaraton Moravským krasem pod stromeček

Ilustrační foto k článku: Darujte registraci na Půlmaraton Moravským krasem pod stromeček

Občanské sdružení Sportuj s námi, pořadatel 3. ročníku Běhu za sedmizubým hřebenem a 17. ročníku Půlmaratonu Moravským krasem, spustilo 1. prosince 2011 on-line registrace obou běhů s možností získat VÁNOČNÍ POUKAZ pro vaše blízké jako vánoční dárek.


Děvčata z Aerobic Team Orel mistryněmi ČR

Ilustrační foto k článku: Děvčata z Aerobic Team Orel mistryněmi ČR

Ve dnech 7.–9. 10. 2011 se v prostředí liberecké Tipsport arény konalo Mistrovství ČR v Gymnastickém, Step, Team a Dance aerobiku ve všech věkových kategoriích. Závodu se zúčastnilo téměř 400 závodníků z celé ČR, včetně děvčat z blanenského Aerobic Team Orel Blansko.


Nominujte nejlepšího sportovce za rok 2011

Sportovní komise Rady města Blanska vyhlašuje nominaci na nejlepší sportovce města Blansko za rok 2011. Nominovat můžete jednotlivce, sportovní kolektivy a trenérské osobnosti. Formuláře pro nominaci jsou ke stažení v článku.


Americká námořní pěchota v Blansku

Ilustrační foto k článku: Americká námořní pěchota v Blansku

Ne, opravdu nečekejte mladé muže s vyholenou hlavou a drsným pohledem klusající městem za skandování rytmické říkanky. Řeč je o systému cvičení TRX – Total Body Resistence Excercise – vyvinutém pro americkou námořní pěchotu a jednotky SEAL s cílem umožnit maximální procvičení a posílení všech svalů těla na omezeném prostoru.


Kdo neskáče, není... Blanenšťan

Ilustrační foto k článku: Kdo neskáče, není... Blanenšťan

Tělocvična se 65 kruhy trampolín opatřených malými madly, hala dunící v rytmu hudby, barevná světla, kouřové efekty, obsazené tribuny, poskakující postavy a nadšené obličeje dětí, cvičitelek i cvičících. To vše bylo k vidění minulou neděli ve sportovní hale ASK, kde se konala sportovní charitativní akce na podporu Domova Olga.


Sportem pomohou Domovu Olga

Ve sportovní hale ASK se v neděli 30. října uskuteční benefiční sportovní akce pro celou rodinu. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na denní stacionář Domov Olga Blansko.



Olympia Blansko sehraje v Blansku rozhodující zápas o postup do Extraligy

Ilustrační foto k článku: Olympia Blansko sehraje v Blansku  rozhodující zápas o postup do Extraligy

Baseballisté Olympie Blansko o víkendu pokračovali v baráži o postup do Extraligy za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy (7:2 a 0:5) dalšími dvěma zápasy na půdě soupeře u extraligových Skokanů Olomouc. O postupu rozhodne poslední zápas v Blansku.


Blanenští baseballisté si zajistili účast v baráži o Extraligu 2012

Baseballisté OLYMPIE BLANSKO zvítězili v rozhodujícím 5. utkání semifinále ČML nad Klasikem Frýdek-Místek po bojovném výkonu v dramatickém zápase 5:3 a po zásluze postoupili do finále naší druhé nejvyšší soutěže – Českomoravské ligy (ČML).


Podzimní běžecká liga a účastnické rekordy

Ještě osm závodů v letošní termínovce čeká běžce a běžkyně z okresu Blansku, ale už nyní můžeme hodnotit, že strmý vzestup zájmu o běžecký sport v našem regionu pokračuje.


Blanenští baseballisté sehrají utkají o postup do finále Českomoravské ligy

Jen vítěz tohoto rozhodujícího utkání postupuje do finále Českomoravské ligy! A navíc si automaticky zajistí postup do baráže o Extraligu 2012! Zápas proti klubu Klasik Frýdek-Místek sehrají v sobotu 24. září ve 13.00 h na stadionu Strawberry field na sportovním ostrově. Přijďte je podpořit.



Půlmaraton Moravským krasem poprvé nově a velkolepě

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem poprvé nově a velkolepě

V letošním roce převzalo organizaci půlmaratonu občanské sdružení „Sportuj s námi“ a s podporou předchozích organizátorů a ve spolupráci s vedením města Blanska uspořádalo po roční přestávce další ročník tohoto populárního běhu.


V Blansku v září startuje futsalový přebor

Ilustrační foto k článku: V Blansku v září startuje futsalový přebor

OD letošní podzimní sezony s v Blansku hlásí o slovo futsal. Tento sport je jednou z forem fotbalu, kdy se hraje v počtu 4+1 s míčem velikosti číslo 4.



Půlmaraton Moravským krasem se vrací se smělými plány do budoucna

Pořadatelem tradiční běžecké akce, která se do Blanska vrací po roční přestávce, je Občanské sdružení Sportuj s námi. To se těší podpoře města, záštitu nad půlmaratonem převzal místostarosta Jiří Crha. Položili jsme mu několik otázek.


Ledová plocha je v provozu

Od 7. července je v provozu ledová plocha na zimním stadionu v Blansku. O prázdninách ji může využít veřejnost téměř každý den. Aktuální hodiny pro veřejnost najdete v rozpisu na stránkách provozovatele.


Baseballisté Olympie postoupili do čtvrtfinále Českého poháru

Ilustrační foto k článku: Baseballisté Olympie postoupili do čtvrtfinále Českého poháru

Ve 3. kole Českého poháru hostili blanenští baseballisté extraligový tým Hroši Brno. Vzhledem k tomu, že Hroši Brno hrají letos své domácí zápasy v Blansku, oba celky hráli před svými fanoušky v domácím prostředí.



Půlmaraton Moravským krasem se vrátí

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem se vrátí

Půmaraton Moravským krasem se po roční pauze vrací zpět do termínovky moravských běhů v novém atraktivním termínu 4. září 2011.


Hrubý dvojnásobným mistrem ČR

Z oddílu ASK Blansko se nominoval na Mistrovství ČR v kulturistice mužů a žen do Uherského Hradiště Josef Hrubý (v kategorii mužů i veteránů nad 40 let).





Kulturista veterán Josef Hrubý uspěl v Rakousku

Ilustrační foto k článku: Kulturista veterán Josef Hrubý uspěl v Rakousku

V sobotu 30. dubna 2011 proběhlo v rakouském St. Pöltenu mezinárodní mistrovství Rakouska v kulturistice. Této soutěže se jako reprezentanti České republiky zúčastnili i tři borci ASK Blansko a vedli si velice úspěšně.


Volejbalisté si zahráli o velikonoční vajíčko

Ilustrační foto k článku: Volejbalisté si zahráli o velikonoční vajíčko

Tradičního velikonočního turnaje volejbalových smíšených družstev, který se v neděli 24. dubna konal ve sportovní hale TJ ČKD na Údolní ulici zúčastnilo pět týmů.


Májové „pódiovky“ v Blansku

Ilustrační foto k článku: Májové „pódiovky“ v Blansku

Pohybovky pořádané Regionálním centrem ČESKÉ ASOCIACE SPORTU PRO VŠECHNY v Blansku patří již mezi tradici prvního májového dne. Výsledky soutěže...


Obnovili tradici – plavalo se o Cenu města Blanska

Ilustrační foto k článku: Obnovili tradici – plavalo se o Cenu města Blanska

Tradiční blanenský závod Cena města Blanska, který se plaval od založení plaveckého oddílu v roce 1941 až do roku 1987, tedy 47 let, obnovil letos plavecký oddíl ASK Blansko u příležitosti 70 let založení plaveckého oddílu v Blansku.


OBL 2011 aktuálně vede Macura a Komárková

Pořadí v počátku roku odráží zejména účast závodníků. Do konečného pořadí se započítává 17 nejvyšších bodových zisků z celkových 27 závodů, které OBL 2011 zahrnuje.


Dvě medaile z MČR pro BeF Home Blansko

Ilustrační foto k článku: Dvě medaile z MČR pro BeF Home Blansko

V sobotu 2. dubna vyráželi judisté Bef Home Blansko na Mistrovství ČR juniorů a juniorek s vědomím, že každý ze závodníků může bojovat o medaili.


Blanenský pohár hostil 284 tanečních párů

Ilustrační foto k článku: Blanenský pohár hostil 284 tanečních párů

Pořadatelé v Blansku přivítali reprezentanty čtyř států – kromě ČR ze Slovenska, Polska a Maďarska. Celkem přijelo 284 tanečních párů.


Mezinárodní soutěž v tanci – Blanenský pohár 2011

Ilustrační foto k článku: Mezinárodní soutěž v tanci – Blanenský pohár 2011

Již po několikáté spojí své pořadatelské úsilí – Kulturní středisko města Blanska, Soukromá Základní umělecká škola v Blansku a taneční soubor DANZA Brno. V Blansku uspořádají mezinárodní taneční soutěž Blanenský pohár.



Halové a další úspěchy atletů z Dvorské

Ilustrační foto k článku: Halové a další úspěchy atletů z Dvorské

6. 3. se konalo na hale pražské Stromovky prestižní atletické klání Brno proti Praze. Brno zde reprezentovali nejlepší mladší žáci z regionu, kteří do této soutěže byli nominování na základě své výkonnosti. Za náš atletický klub nastoupil Ondra Tichý, Michal Zamazal a Michaela Hrubá.


Vyběhněte si na Nový hrad – druhý závod OBL 2011

Sezona běžců a běžkyň okresní ligy a samozřejmě všech dalších příchozích pokračuje v Adamově. Od restaurace U Baťáka v neděli 20. března odstartuje v 11.00 hodin závod na trati 8 kilometrů do kopce a z kopce kolem Nového hradu. K jejímu zdolání zve oddíl orientačního běhu TJ Spartak Adamov.



Jak se běhá na Blanensku aneb OBL 2011

Ilustrační foto k článku: Jak se běhá na Blanensku aneb OBL 2011

17. ročník populární Ráječkovské desítky, která je součástí Brněnského běžeckého poháru, odstartoval v sobotu 19. února letošní běžeckou sezonu na Blanensku.


Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců města

Slavnostní vyhlášení ankety Nejlepší sportovec města Blansko za rok 2010 proběhne v kuželně TJ ČKD Blansko na ulici Údolní 10 v úterý 1. března 2011 od 16.00 hodin. Veřejnost je srdečně zvána. Anketu Nejlepší sportovec města Blansko organizuje sportovní komise při Radě města Blanska. Vyhlášeno bude 10 jednotlivců, 3 sportovní kolektivy a 3 trenérské osobnosti roku.



Na Hořicích se lyžuje

Dobré sněhové podmínky dovolily ve Skiareálu Hořice spustit vlek A. Provozní doba je v úterý až pátek od 16 do 20 h, v sobotu od 9 do 20 hodin a v neděli od 9 do 17 hodin. Od soboty 27. ledna bude v jezdit dětský lanový vlek. Bližší informace na www.skihorice.cz.


Blanenští strážníci a policisté reprezentovali v Polsku

Ilustrační foto k článku: Blanenští strážníci a policisté reprezentovali v Polsku

V rámci česko-polského partnerství mezi Blanskem a polskou Legnicí se na pozvání polských kolegů zúčastnili ve dnech 13.–15. ledna strážníci Městské policie Blansko a policisté Územního odboru Policie ČR Blansko turnaje v sálové kopané ve městě Zlotoryja.