Archiv článků
   v roce 2009

Kategorie: sport  

 


ASK Blansko oslavila 80 let

Ilustrační foto k článku: ASK Blansko oslavila 80 let

Kulatou osmdesátku oslavila ve čtvrtek 26. listopadu 2009 skromně Asociace sportovních klubů Blansko.


Mladí judisté úspěšní

Ilustrační foto k článku: Mladí judisté úspěšní

Konec listopadu byl pro judisty BeF Home Blansko velmi úspěšný. Nejmladší závodníci vyrazili do Uherského Hradiště na Mistrovství Moravy mláďat.


ZŠ Dvorskou navštívil kanoista Martin Doktor

Ilustrační foto k článku: ZŠ Dvorskou navštívil kanoista Martin Doktor

Významné sportovce, především bývalé i současné olympioniky, zve na besedy s dětmi vedení ZŠ Dvorské. Tentokrát do školy dorazil rychlostní kanoista Martin Doktor. Odpověděl nám na pár otázek.


Blanenští fotbalisté vezou z Polska zlato a bronz

Ilustrační foto k článku: Blanenští fotbalisté vezou z Polska zlato a bronz

Město Blansko intenzivně rozvíjí přátelské vztahy se svými zahraničními partnerskými městy. V příštím roce oslaví naše město již 10. výročí vzájemných vztahů s polskou Legnicí. Výměny s Legnicí probíhají zejména na poli sportovním.


ZŠ Dvorská opět vede!

Podzim je obdobím sklizně – a tohoto hesla se drželi i atleti ze Základní školy Dvorská. Za pouhé dva měsíce nasbírali celkem 21 cenných medailí!


Fit klub Blansko uspěl na 1. ročníku Babyaerobik cupu

Ilustrační foto k článku: Fit klub Blansko uspěl na 1. ročníku Babyaerobik cupu

V sobotu 7. listopadu se v hale ASK Blansko konalo 1. kolo 4. ročníku soutěže v aerobiku Babyaerobik cup. Pořadatelství se tentokrát ujal Fit klub Blansko člen České asociace Sport pro všechny.



Jachtařský podzim

Ilustrační foto k článku: Jachtařský podzim

Členové Jachetního klubu Olšovec v podzimních měsících nezahálí. Startovali v celé řadě závodů a dá se říci, že se jim i dařilo.


Aerobic Team Blansko druhý na mistrovství ČR

Ilustrační foto k článku: Aerobic Team Blansko druhý na mistrovství ČR

Mistrovství České republiky v gymnastickém aerobiku a team aerobiku přivítala nově otevřená hala v Sedlčanech. Na 330 závodníků přišla podpořit i bývalá Mistrně světa Olga Šípková. Pro juniory a seniory byl tento závod posledním nominačním na Mistrovství Evropy. Blanenský oddíl Aerobic Team Orel Blansko měl své zastoupení pouze v kategoriích 9–11 let.


Kolmo na Kilimandžáro – další extrémní podnik Roberta Šamonila

Ilustrační foto k článku: Kolmo na Kilimandžáro – další extrémní podnik Roberta Šamonila

Na podniky (pro mnohé „šílené“), o niž lze bez nadsázky hovořit jako o extrému, jsme u Roberta už zvyklí. Ve čtvrtek 15. 10. 2009 vyjíždí z Blanska na kole, sám bez jakékoli podpory, směr Afrika. Cílem je vrchol nejvyšší hory kontinentu (Kilimandžáro 5.895 m).



Úspěch nejmladších baseballistů z Blanska

Ilustrační foto k článku: Úspěch nejmladších baseballistů z Blanska

Ve dnech 12.–13. 9. se konal v areálu Sabat Praha Český baseballový pohár žáků do 8 let v T-ballu. Jelikož Olympia Blansko nemá v této věkové kategorii tým, hostovali dva naši nejmladší hráči Adam Prudil a Vojta Chlup (oba 6 let, prvňáci ZŠ Salmova) v týmu Pelikánů Bučovice.




Jachtaři si zajeli pro Jedovnického kapra

Ilustrační foto k článku: Jachtaři si zajeli pro Jedovnického kapra

Závody jachet s názvem Jedovnický kapr a Finlandia cup pořádal jachetní klub Olšovec, TJ ČKD Blansko na stejnojmenném rybníku v Jedovnicích. Startovalo v něm 12 lodí ve třech třídách.


Půlmaraton Moravským krasem vyhrál Mulugeta Serbessa

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem vyhrál Mulugeta Serbessa

15. ročník Půlmaratonu Moravským krasem vyhrál 38letý lékař Mulugeta Serbessa. Zopakoval si tak triumf, kterého zde dosáhl v roce 2004. Tenkrát vyhrál před Ivanem Čotovem. Ten mu i letos mohl být zdatným soupeřem, ale závod nedokončil.



O víkendu se poběží 15. Půlmaraton Moravským krasem

V sobotu se opět po roce uzavře blanenské náměstí Republiky, aby z něj mohly odstartovat dva běžecké závody – jeden na 21,1 km a druhý, lidový běh městem, na 2 nebo 4 kilometry.


Bruslení na zimním stadionu

Od poloviny července je na zimním stadionu k dispozici opět ledová plocha. I přes její velké vytížení sportovními týmy, jsou zde vyhrazeny také hodiny bruslení pro veřejnost. Zatím jsou stanoveny na každý den od 12.30 do 13.45 hodin. Aktuální informace získáte vždy z podrobného rozpisu pronájmu ledové plochy.


Loupežníci z České kotliny skončili čtvrtí

Ilustrační foto k článku: Loupežníci z České kotliny skončili čtvrtí

S pódiovou skladbou Loupežníci z České kotliny se děti umístily jako druzí v Moravském kole soutěže Děti fitness a na celostátním finále v Praze této soutěže se umístili na krásném čtvrtém místě.


Alena Žákovská – mistryní ČR se stala v Belgii

Ilustrační foto k článku: Alena Žákovská – mistryní ČR se stala v Belgii

Ultramaratonské tratě jsou natolik náročné, že závodník nemůže absolvovat v sezóně několik závodů za sebou. Český atletický svaz proto národní mistrovství v silničním běhu na 100 km vyhlásil současně při konání Mistrovství světa a Mistrovství Evropy na rovinaté trati tradičního závodu Nacht van Vlaanderen v belgickém Torhoutu.



Blanenské reprezentantky uspěly v letním biatlonu

Ilustrační foto k článku: Blanenské reprezentantky uspěly v letním biatlonu

O víkendu 6.–7. 6. se v Novém Městě na Moravě konalo 1. kolo Českého poháru v letním biatlonu (běh + střelba). Z našich šesti závodníků se nejvíc dařilo Pavle Kondyskové-Voráčové v kategorii žen.


Hasiči soutěžili v Blansku

Ilustrační foto k článku: Hasiči soutěžili v Blansku

IX. ročník společné krajské soutěže v požárním sportu družstev HZS kraje Vysočina a Jihomoravského kraje se konal ve čtvrtek 11. června v Blansku.


Led na zimním stadionu už od 12. července

Ledová plocha na zimním stadionu bude v provozu již od 12. července. I přes to, že led bude maximálně využit hokejovými soustředěními, budou vyčleněny i hodiny pro bruslení veřejnosti. Zatím je zde v provozu umělá plocha pro in-line bruslení. Informace o otvírací době pro veřejnost najdete na www.sluzby-blansko.cz.


Na ligový fotbal v neděli

Termín fotbalového utkání APOS Blansko – Slovácko B se přesouvá ze sobotního termínu na neděli, uskuteční se tedy 7. června v 16.30 h na hřišti na ulici Údolní. Změna termínu vychází z nového nařízení MSFL. Všechny zápasy se musí odehrát ve stejnou dobu v neděli, aby nedocházelo k ovlivňování výsledků.


Vydejte se za zdravým vzduchem

Komise „Rada Zdravého města“ a FIT KLUB BLANSKO zvou děti a jejich rodiče na 9. ročník akce CESTA ZA ZDRAVÝM VZDUCHEM, která se uskuteční v sobotu 23. května 2009.


Baseballisté jedou na vítězné vlně

Black Hill si připsali další dvě vítězství. V domácím prostředí dvakrát porazili Olomouc. Příští víkend sehraje v Blansku souboj o vedení v tabulce a o postup v poháru.


Soutěž v pohybových skladbách ovládl Fit Klub Blansko

Ilustrační foto k článku: Soutěž v pohybových skladbách ovládl Fit Klub Blansko

Pohybovky pořádané Regionálním centrem ČESKÉ ASOCIACE SPORTU PRO VŠECHNY v Blansku patří již mezi tradici prvních májových dnů. Během nedělního dopoledne se na cvičební ploše haly ASK vystřídalo 24 kolektivů děvčat i chlapců nejen z blanenského okresu.


ČML: Baseballisté Black Hill rozstříleli soupeře

O víkendu se hrála další dvě kola druhé nejvyšší baseballové soutěže Českomoravské ligy. Blanenští baseballisté v Brně tentokrát splnili úlohu favorita na sto procent.


Blanenský víceboj podruhé

Ilustrační foto k článku: Blanenský víceboj podruhé

Již podruhé se na sportovištích TJ ČKD Blansko sešli všestranní sportovci, aby změřili svoje síly v 2. ročníku míčového víceboje dvojic, který uspořádala MO ČSSD v Blansku.


Další olympionici na návštěvě v ZŠ Dvorské

Ilustrační foto k článku: Další olympionici na návštěvě v ZŠ Dvorské

V rámci projektu o olympijských hrách, který zpracovávali žáci ZŠ Dvorské, navštívil tuto školu již střelec David Kostelecký. Tentokrát jej doplnili další členové Klubu olympioniků.


Pivovar rozdal dotace pro sportovce

Ilustrační foto k článku: Pivovar rozdal dotace pro sportovce

Vyhlášení nejlepších sportovců blanenského okresu a předání finančních grantů Pivovaru Černá Hora mělo opravdu slavnostní ráz. Uskutečnilo se na společném plese pivovaru a týdeníku Zrcadlo Blanenska a Boskovicka.


V lázních se utkají vodní záchranáři v náročných disciplínách

Ilustrační foto k článku: V lázních se utkají vodní záchranáři v náročných disciplínách

Vodní záchranáři zabezpečují prevenci a první pomoc na vodních plochách, veřejných koupalištích nebo při povodních. Možná jste se i vy s nimi setkali např. v blanenském aquaparku či v krytých lázních. Tentokrát je můžete vidět jinak.


Soutěžili v aerobiku

Ilustrační foto k článku: Soutěžili v aerobiku

13. ročník regionální soutěže Aerobik mladých se v úterý 13. února uskutečnil v hale ASK Blansko.


Blansko zná nejlepší sportovce roku 2008

Ilustrační foto k článku: Blansko zná nejlepší sportovce roku 2008

Ve čtvrtek 29. ledna se již potřinácté sešli blanenští sportovci, jejich rodiny a přátelé, mecenáši i politici na vyhlášení nejlepších sportovců uplynulého roku, tentokrát roku 2008.



Vyhlášení nejlepších sportovců města Blanska za rok 2008

V těchto dnech vrcholí přípravy na vyhlášení nejlepších sportovců města Blanska za rok 2008. Letošní slavnostní ceremoniál se uskuteční ve čtvrtek dne 29. ledna 2009 od 16.00 hodin v prostorách víceúčelového sálu S2 Dělnického domu Blansko. Jste srdečně zváni.