Archiv článků
   v roce 2005

Kategorie: sport  

 


Vánočnímu turnaji v baseballu dominovaly domácí týmy

Ilustrační foto k článku: Vánočnímu turnaji v baseballu dominovaly domácí týmy

Již 14. ročník Vánočního turnaje v baseballu žáků a kadetů připravil BLACK HILL Blansko společně se ZŠ Salmovou, DDM Oblázek a za podpory Města Blansko. Jelikož celoroční soutěže mládežnických kategorií byly náročné, na letošní turnaj se přihlásilo o trochu méně hostujících týmů než loni, ale vzhledem k většímu počtu domácích se velký počet diváků mohl těšit ze hry nakonec šestnácti týmů.


Žáci FK Blansko reprezentovali v Legnici

Ilustrační foto k článku: Žáci FK Blansko reprezentovali v Legnici

Po roce opět pod hlavičkou FK Blansko reprezentovali město Blansko mladší žáci na XIX. ročníku Mezinárodního halového Mikulášského turnaje v kopané v partnerské polské Legnici.




Motokáry v Blansku stále žijí

Ilustrační foto k článku: Motokáry v Blansku stále žijí

V Blansku působí motokárové sdružení Kart klub Blansko, které se roce 2005 zúčastnilo závodů nelicencovaných jezdců pod názvem Hobby cup a Moravský pohár.


Lyžování na Hořicích zahájí příští sobotu

Ilustrační foto k článku: Lyžování na Hořicích zahájí příští sobotu

Už v sobotu 17. 12. by se mohlo na Hořicích lyžovat, když tomu bude počasí nakloněno. Letos bylo modernizováno umělé osvětlení na obou vlecích, odbavování lyžařů zajistí nově instalované turnikety. Bylo provedeno mnoho terénních úprav, které zpříjemní lyžování.


XCR-STAV CUP 2005 prověřil outdooráky

Ilustrační foto k článku: XCR-STAV CUP 2005 prověřil outdooráky

Délka trasy je přibližně 5 km, ale můžete běžet i 20 km, když to na azimutu spletete. Takhle zvesela začínal první ročník nového závodu XCR-STAV CUP 2005 spojeného s festivalem Rajbas-Outdoor-Kotlík. Na trasu do lesa nad přehradou Palava vyráželi závodníci po dvojicích. Rozděleni do kategorií na muže a ženy.


Halový fotbal: Putovní pohár si tentokrát odvezli Maďaři

Ilustrační foto k článku: Halový fotbal: Putovní pohár si tentokrát odvezli Maďaři

Již potřetí se v sobotu 12. 11. v blanenské sportovní hale ASK a po třinácté celkem, uskutečnil mezinárodní halový fotbalový turnaj, který pořádá Kolpingovo dílo ČR. Z vítězství se tentokrát radovali pravidelní účastníci turnaje, fotbalisté z maďarského Érsekvadkertu. Vedle prostor vhodných pro pořádání takovéto akce, které nabídla hala ASK, našli fotbalisté i jejich fanoušci zázemí v rekreačním zařízení Kolpingova díla ČR „Vyhlídka“ v Češkovicích.


Žáci Black Hill Blansko druzí na MČR 2005

Ilustrační foto k článku: Žáci Black Hill Blansko druzí na MČR 2005

Ve dnech 7. — 9. 10. v Praze-Libuši proběhlo Mistrovství České republiky žáků do 12 let v baseballu. Zúčastnilo se ho celkem osm týmů z celé České republiky včetně hráčů Black Hill Blansko, kteří byli jedinými reprezentanty jihomoravského kraje.


Blanenští orli na významných akcích

Ilustrační foto k článku: Blanenští orli na významných akcích

Od 1. do 9. srpna se ve Žďáru nad Sázavou uskutečnil již 31. mezinárodní FICEP CAMP. Tábor FICEP je setkáním mladých sportovců Evropy, pro které je připraven nejen sportovní, ale i kulturní a společenský program. Již podruhé tento tábor pořádala Česká republika.


Během proti rakovině

V sobotu 1. října se v Rekreační oblasti Palava koná tradiční Běh Terryho Foxe. Start je v 10.30 h a připraveny jsou krátké i delší tratě. Speciální okruh budou mít nově cyklisté.


Druhý ročník futsalu

Ilustrační foto k článku: Druhý ročník futsalu

Pod střechou zimního stadionu se letos již podruhé konal futsalový turnaj, na který se sjely týmy z celé ČR. Pro mnohé z nich má již pevné místo v kalendáři, vždy ve svátky 5. a 6. července.


ME v baseballu v Blansku pokračuje

Mistrovství Evropy v baseballu v Blansku pokračuje ode dneška zápasy o udržení. Pro návštěvníky Strawberry field připravili pořadatelé několik překvapení.


Čeští baseballisté porazili Francii 3:2 v prodloužení

Ilustrační foto k článku: Čeští baseballisté porazili Francii 3:2 v prodloužení

Krásný dárek nadělil český tým fanouškům a pořadatelům v Blansku těsně před tím, než se přestěhuje do Prahy. V posledním zápase ve skupině s Francií vyhrál po dlouhé bitvě až v jedenácté směně.


Baseball: Češi postoupili do finálové skupiny

Diváci v Chocni měli včera příležitost zhlédnout zápas, který byl nejen důležitý, ale také napínavý až do samého konce. Dlouhou dobu se Češi s Chorvatskem trápili. Zápas, ve kterém prohrávali od 2. směny, otočili až v 6. směně. Vedení si pak již udrželi a výhrou 7:4 si zaručili postup do finálové části turnaje.
Dnes od 20.00 hodin se český tým utká v Blansku na Strawberry field s Francií, posledním soupeřem ze skupiny. Slavnostní nadhoz provede hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek. Je to poslední příležitost vidět a hlavně podpořit v Blansku českou reprezentaci!!! Další zápasy odehraje díky postupu již v Praze.


Českým baseballistům se daří plnit své cíle

Ilustrační foto k článku: Českým baseballistům se daří plnit své cíle

ME v baseballu má za sebou v Blansku již několik zápasů, z toho hned dva českého národního týmu. Tomu se zatím daří naplňovat svá předsevzetí. Cílem je skončit nejhůře do 4. místa a postoupit na mistrovství světa.


Přípravy na zahájení ME v baseballu vrcholí

Ilustrační foto k článku: Přípravy na zahájení ME v baseballu vrcholí

V plném proudu jsou poslední úpravy venkovních i vnitřních prostor nového baseballového stánku v Blansku, kde ve čtvrtek 7. 7. zahájí ME v baseballu mužů.


Baseball na náměstí si bude moci vyzkoušet každý

Díky ME a Major League Baseball se baseball dostane i na hlavní náměstí v pořádajících městech. Akce pod anglickým názvem „MLB Roadshow 2005“ proběhne také v Blansku na náměstí Republiky od 6. do 7. července vždy od 10 do 16 hodin. Každý si bude moci vyzkoušet základy baseballu pod dozorem odborníků. Akce bude také tím nejlepším upozorněním na nadcházející baseballové Mistrovství Evropy, které zahájí zápasem ČR — Španělsko 7. 7. v 16.00 hod. v Blansku.


Vytrvalci si zaběhnou k moři

Ilustrační foto k článku: Vytrvalci si zaběhnou k moři

Dopravit se v nadcházejícím parném létu autem, autobusem či nejlépe letadlem na dovolenou k moři není ničím neobvyklým. Čtveřice blanenských vytrvalců se však rozhodla k moři běžet. Jeden z aktérů Jan Macura ještě nikdy u moře nebyl, a tak se v partě běžců zrodil nápad k moři si zaběhnout. Startovat budou z blanenského náměstí Republiky v pátek 24. 6. v 16 hodin.


Půlmaraton vyhrál již potřetí Ivan Čotov

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton vyhrál již potřetí Ivan Čotov

Jedenáctého ročníku Půlmaratonu Moravským krasem, odstartovaného již tradičně výstřelem z děla, se letos zúčastnilo 124 běžců. Byl mezi nimi nejen dvojnásobný vítěz tohoto závodu Bulhar Ivan Čotov, ale svoji premiéru na trati dlouhé 21,1 km si odbyl také hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek.


HC T-Blade Blansko bude hrát o titul mistra republiky

Ilustrační foto k článku: HC T-Blade Blansko bude hrát o titul mistra republiky

Zimní stadion v Blansku nezahálí ani přes léto. Již několikátým rokem je místo ledu instalována speciální umělá plocha pro vyznavače kolečkových in-line bruslí. A tak se zde mohou konat i hokejové zápasy, jako např. minulou sobotu turnaj mladších žáků ke 100. výročí povýšení Blanska na město.


Slavnostní pojmenování Sportovního ostrova Ludvíka Daňka

Ilustrační foto k článku: Slavnostní pojmenování Sportovního ostrova Ludvíka Daňka

Další významnou akcí, která se bude konat v rámci oslav 100. výročí povýšení Blanska na město, bude slavnostní pojmenování sportovního komplexu v našem městě názvem „Sportovní ostrov Ludvíka Daňka“. Město Blansko chce pojmenováním sportovního komplexu po Ludvíku Daňkovi vyjádřit úctu tomuto vynikajícímu sportovci, olympijskému vítězi a světovému rekordmanovi v hodu diskem, který se narodil v městské části Blansko-Hořice.


O postupu Olympie do play off rozhodne další zápas

Utkání s Olomoucí byla podobná jako vejce vejci. Olympia se stále trápí na pálce. I proti poslednímu týmu tabulky s nejslabší obranou v Extralize nedokázali blanenští pálkaři vyvinout stálý tlak v útoku, který by soupeře srazil na kolena.


V Blansku se odehraje Mistrovství Evropy v baseballu mužů

Ilustrační foto k článku: V Blansku se odehraje Mistrovství Evropy v baseballu mužů

Blansko je jedním z měst, kde se od 7. do 17. července odehrají zápasy Mistrovství Evropy v baseballu mužů. Tato prestižní akce se zde bude konat především díky loňskému ME kadetů, které se zdejším pořadatelům podařilo skvěle zvládnout a také díky hřišti, které patří mezi špičku v ČR. Kromě Blanska se bude hrát na hřištích v Chocni, Olomouci a v Praze, kde se odehrají finálové zápasy.


Stepaři přivezli z Německa zlato

Ilustrační foto k článku: Stepaři přivezli z Německa zlato

Stepaři z blanenské Soukromé základní umělecké školy uspěli koncem dubna v Německém poháru 2005, když si z něj dovezli hned několik medailí.


Nad Krčí zvítězila Olympia jen jednou

Olympia Black Hill Blansko se třikrát potkala s loňským finalistou baseballové extraligy a oproti předchozím duelům se jí podařilo zvítězit pouze jednou. V dalších kolech se Olympia Black Hill Blansko střetne s celkem Techniky Brno a domácí zápas mohou diváci v Blansku vidět ve středu 18. 5. od 18.00 hod. Blanenský celek má teď před sebou menší přestávku, tak snad se dají dohromady všichni nemocní a zranění, aby Olympia mohla nastoupit opět v plné síle.


Nejlepší juniorští kulturisté budou soutěžit v Blansku

Ilustrační foto k článku: Nejlepší juniorští kulturisté budou soutěžit v Blansku

V sobotu 28. května se v Městském klubu odehrají hned čtyři Mistrovství ČR, a to v kulturistice, fitness a bodyfitness juniorů a juniorek. Soutěže se mj. zúčastní čtyři blanenští zástupci.


Cesta za zdravým vzduchem

Město Blansko, Komise „Rada Zdravého města“ a Fit Klub Blansko zvou děti a jejich rodiče na 5. ročník akce pořádané u příležitosti Světového dne bez tabáku na podporu kampaně proti kouření. Koná se v sobotu 14. května 2005, start je v 9.30 h na náměstí Republiky, cíl na Hořicích. Budeme rádi, když svou účastí vyjádříte zájem o zdravý životní styl v našem městě. Občerstvení zajištěno v nekuřácké restauraci Western sport club. Pro děti možnost projížďky na koni.


Blanenští baseballisté vstoupili úspěšně do extraligové sezony

Ilustrační foto k článku: Blanenští baseballisté vstoupili úspěšně do extraligové sezony

Baseballisté Olympie Black Hill Blansko mají za sebou první extraligový víkend, ze kterého si po třech utkáních odnesli hned dvě velmi cenná vítězství. Další extraligový dvojzápas, tentokrát s MZLU Golden Kids Brno, ji čeká již tuto sobotu na Strawberry field od 17 hodin.


Minigolf otevře na čarodějnice

Minigolf na Palavě bude letos poprvé otevřen v sobotu 30. dubna od 13.00 do 20.00 hodin. V květnu a červnu si můžete přijít zahrát ve stejném čase vždy o víkendech. V prázdninových měsících červenci a srpnu bude otvírací doba rozšířena na celý týden od 10.00 do 21.00 hodin.


Nejlepší sportovci města Blanska za rok 2004

Ilustrační foto k článku: Nejlepší sportovci města Blanska za rok 2004

Kteří sportovci reprezentovali Blansko v roce 2004 nejlépe se dozvěděli návštěvníci slavnostního vyhlášení Nejlepších sportovců města za rok 2004 ve čtvrtek 21. dubna v hale ASK Blansko.


Blíží se vyhodnocení nejlepších sportovců města

Sportovní komise Rady města Blansko připravuje tradiční vyhodnocení nejlepších sportovců města za rok 2004. Slavnostní vyhodnocení se uskuteční ve čtvrtek 21. dubna 2005 od 17 hodin v hale ASK Blansko. Vyhodnoceno bude 10 jednotlivců, 3 trenérské osobnosti a 3 sportovní kolektivy.


Lyžování na Hořicích aktuálně

Pro sjezdové lyžování jsou výborné podmínky na obou vlecích, nejlepší za posledních 10 let! Ve všedních dnech se lyžuje bez front! Skiareál Blansko-Hořice bude v provozu během jarních prázdnin 12. — 20. 3. 2005 celodenně.



Baseballisté Olympie zimní přípravu nezanedbávají

Ačkoliv baseballové hřiště na Strawberry Field v Blansku odpočívá zaslouženým zimním spánkem, totéž se v žádném případě nedá říci o hráčích a hráčkách klubu BLACK HILL OLYMPIA BLANSKO. Zimní příprava začala pro všechny v podstatě ihned, jakmile skončily všechny soutěže roku 2004.


Trošku upravený obsah

Ilustrační foto k článku: Trošku upravený obsah

Tradičně na počátku roku přicházíme s informací o nové knize, zachycující průběh mistrovství světa automobilových soutěží, jak je již pravidelně svými fotografiemi dokumentuje Dušan Velímský, jehož fotografie byly instalovány také v Blansku.


Díky technickému sněhu se lyžuje

Maximálním pracovním nasazením našich členů a spolupracovníků se podařilo zasněžit sjezdovku u 1 vleku a i přes nedostatek přírodního sněhu můžeme pozvat lyžařskou veřejnost k návštěvě lyžařského areálu.


Na spinning už i v Blansku

Ilustrační foto k článku: Na spinning už i v Blansku

Od 1. února je ve sportovní hale ASK Blansko otevřeno spinningové centrum, které rozšiřuje nabídku sportovních aktivit ve městě Blansku. Nyní běží propagační 10denní provoz zdarma.


Orientační běh zvládly i malé děti

Ilustrační foto k článku: Orientační běh zvládly i malé děti

O minulém víkendu se v Blansku uskutečnil již 4. ročník Hromničního trápení. Nejedná se o nic jiného než o závody v orientačním běhu ulicemi města Blanska.


Když přijde mráz, bude se na Hořicích lyžovat

Ilustrační foto k článku: Když přijde mráz, bude se na Hořicích lyžovat

Lyžování na Hořicích má svoji dlouholetou tradici. V loňském roce byly do vybavení areálu investovány značné částky, především k pořízení systému umělého zasněžování a ratraku na úpravu sjezdovky. Nemusí tedy sněžit, důležité je, aby napadla alespoň trocha základního sněhu a mrzlo (min. -5 °C). Pak je možné uměle zasněžovat, i když zatím jen v provizorním režimu.


Čeští baseballisté druzí s pěti medailemi z ME 2001 – 2004

Za poslední 4 roky jsme po Holandsku druhou nejúspěšnější zemí v počtu získaných zlatých medailí (celkem 3) z evropských šampionátů a pouze Holandsko a Rusko má více celkových medailí než pět kovů ČR (3-2-0). Navíc v posledních dvou letech 2003 a 2004 zná Evropa pouze dva mistry — ČR a Holandsko. Nemalou zásluhu na tom mají i blanenští baseballisté.