Archiv článků
   za měsíc září 2023

Kategorie: sport  

 


Atletický klub Dvorská v září sbíral cenné kovy

Ilustrační foto k článku: Atletický klub Dvorská v září sbíral cenné kovy

Začátek školního roku je v atletickém kalendáři tradičně spojen s vrcholem sezóny. Je tedy dosti obtížné být na nejdůležitější závody kvalitně připraven. V tomto ohledu atleti z Atletického klubu Blansko Dvorská nic nezanedbali a připravili se skutečně kvalitně. Každý víkend se závodilo, a pokud se ohlídneme zpět, tak výsledky se dostavily měrou vrchovatou.


Basketbalisté BBK Blansko domácí zápasy s přehledem zvládli

Ilustrační foto k článku: Basketbalisté BBK Blansko domácí zápasy s přehledem zvládli

V sobotu 16. září zahájily týmy basketbalového klubu BBK Blansko novou sezónu. Tým do 12 let nastoupil na domácí palubovce proti Basketu Brno ve značně oslabené sestavě, své první zápasy tak zažili noví baskeťáci z přípravky, kteří trénují teprve od září.


Setkání připomene 120 let blanenského Klubu českých turistů

Ilustrační foto k článku: Setkání připomene 120 let blanenského Klubu českých turistů

V letošním roce si blanenský odbor Klubu českých turistů připomíná 120 let své existence. Významné jubileum bychom chtěli oslavit prostě, návratem ke kořenům klubu, tedy výšlapem do přírody v okolí Blanska. V neděli 24. září se od 12:00 hodin sejdeme s příznivci, současnými i bývalými členy v hospůdce Na Kasárnách, která se nachází pod rozhlednou na Podvrší vedle Veselice.


Blanenské volejbalistky zahájily sezónu

Ilustrační foto k článku: Blanenské volejbalistky zahájily sezónu

Do svého premiérového ročníku mistrovských soutěží volejbalového svazu v neděli 17. září vstoupily starší žákyně volejbalového oddílu ASK Blansko.


Basketbalistky BK Blansko na turnaji vybojovaly bronzové medaile

Ilustrační foto k článku: Basketbalistky BK Blansko na turnaji vybojovaly bronzové medaile

Ve dnech 8.-10. září vyrazila děvčata z týmu U11 na mezinárodní turnaj Ostrava CUP. Turnaje se v naší kategorii účastnilo celkem osm týmů. V naší skupině blanenský tým nastupoval proti týmům Ostrava–bílá, Basket Ostrava a Sadská.


Na volejbalovém turnaji se utkal rekordní počet týmů

Ilustrační foto k článku: Na volejbalovém turnaji se utkal rekordní počet týmů

Pátý ročník volejbalového turnaje neregistrovaných hráčů hostil první zářijový víkend areál Orla Blansko. Turnaje se zúčastnilo rekordních 10 týmů, ty byly rozlosovány do dvou skupin po pěti. V každé skupině se utkal každý s každým.