Archiv článků
   za měsíc říjen 2010

Kategorie: ostatní  

 


V Senior centru oslavili 8. výročí vzniku

Ilustrační foto k článku: V Senior centru oslavili 8. výročí vzniku

V prvním říjnovém týdnu se v domově konala slavností událost. Zaměstnanci i obyvatelé si společně připomněli už 8 roků od doby, kdy se poprvé otevřely dveře zařízení, které se věnuje péči o seniory.


Výzva středoškolákům: Nedej drogám šanci

Ilustrační foto k článku: Výzva středoškolákům: Nedej drogám šanci

„Jsem rád, že projekt Nedej drogám šanci byl v našem městě a já jsem se ho mohl zúčastnit. Překvapilo mě množství informací, které jsem dosud o drogách nevěděl.“ To jsou slova studenta, který se v říjnu roku 2010 účastnil v tuzemsku unikátního projektu, známého jako Nedej drogám šanci.


Lidé formuláře z webu využívají

Přijít na úřad s již vyplněným formulářem a nezdržovat se tak až na místě je celkem snadné. Na internetových stránkách www.blansko.cz je ke stažení bezmála 150 nejpoužívanějších formulářů.


Složili státní zkoušku z kancelářského psaní na klávesnici

Ilustrační foto k článku: Složili státní zkoušku z kancelářského psaní na klávesnici

V Obchodní akademii a Střední zdravotnické škole v Blansku se konala státní zkouška z kancelářského psaní na klávesnici. V rámci zkoušky studenti absolvují desetiminutový opis textu, vyhotovují tabulku a dopis se zřetelem k normalizované úpravě.


Volební obvod č. 49 Blansko má nového senátora

Volební účast ve druhém kole voleb do Senátu sotva překročila 30 %. Volilo se ze dvou kandidátů: Jozef Regec (ČSSD) a PaedDr. Zdeněk Peša (KDU-ČSL).






Opravili nápis na kině

Ilustrační foto k článku: Opravili nápis na kině

Opravený velký světelný nápis na střechu nad vstupem kina namontovali včera pracovníci dodavatelské firmy.


Jak volit a další informace k volbám

Volby do zastupitelstev obcí a do Senátu Parlamentu České republiky 2010 (1. kolo) se uskuteční v pátek 15. října 2010 od 14.00 hodin do 22.00 hodin a v sobotu 16. října 2010 od 8.00 hodin do 14.00 hodin.


Vstupenky sítí TICKETPORTAL a TICKET ART v Blance

Předprodej vstupenek na kulturní a sportovní akce po celé republice je jednou z nejdůležitějších služeb, pro kterou návštěvníci vyhledávají naši informační kancelář Blanka. Tu nyní rozšiřujeme.


Bílá pastelka pomáhá nevidomým

Celonárodní sbírka Bílá pastelka se koná každoročně od roku 2000 u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole (15. 10.). V Blansku se bude konat ve středu 13. října.


V DDM přivítali návštěvníky na Dni otevřených dveří

Ilustrační foto k článku: V DDM přivítali návštěvníky na Dni otevřených dveří

V sobotu 25. září se konal v „Oblázku“ Den otevřených dveří. Návštěvníci si prohlédli prostory kluboven, kde pro ně byly připraveny různé aktivity, například práce s hlínou, malování mandal, práce s korálky či malování na sklo.


Senior Centrum se otevře veřejnosti

Ilustrační foto k článku: Senior Centrum se otevře veřejnosti

Takzvaný Týden sociálních služeb se letos koná v termínu od 4. do 10. října a ani blanenské SENIOR centrum nezůstane pozadu. Ve středu 6. října otevře své pomyslné dveře všem, kteří by se rádi osobně přesvědčili o tom, jak velký kus cesty a práce mají za sebou sociální služby a péče.