Archiv článků
   za měsíc červen 2013

Kategorie: sport  

 


Palavu ovládli lodní modeláři

Ilustrační foto k článku: Palavu ovládli lodní modeláři

Ve dnech 14. – 16. června 2013, u příležitosti 15. výročí založení Klubu lodních modelářů v Blansku, proběhlo v rekreační oblasti Palava Mistrovství České Republiky lodních modelářů – žáků 2013. Soutěžilo se v těchto třídách: EX-500, EX-Ž, F4-A, F4-B, Mini Eco Standard, Mini Eco Expert, Mini Eco Standard Team.


Místostarosta města Blanska Jiří Crha zve na Půlmaraton Moravským krasem

Ilustrační foto k článku: Místostarosta města Blanska Jiří Crha zve na Půlmaraton Moravským krasem

Půlmaraton Moravským krasem je závod, u nějž se pořadatelé snaží, aby to byl velký jak sportovní, tak i kulturní den ve městě Blansku. Co zůstalo stejné a co nového letos tento blanenský běžecký svátek přesahující hranice okresu i kraje nabídne? Na to nám odpovídá místostarosta Jiří Crha, který má nad akcí záštitu.


V Blansku soutěžili neregistrovaní kuželkáři

Ilustrační foto k článku: V Blansku soutěžili neregistrovaní kuželkáři

V polovině června hostila kuželna na ulici Údolní Mistrovství České republiky neregistrovaných kuželkářů. Proběhlo zde finále sedmého ročníku této akce.


30. ročník mezinárodního fotbalového turnaje Memoriál Miroslava Krabičky nabídne fotbal i zábavu pro celou rodinu

Ilustrační foto k článku: 30. ročník mezinárodního fotbalového turnaje Memoriál Miroslava Krabičky nabídne fotbal i zábavu pro celou rodinu

O víkendu 21.06.–22.06. je na hřišti ASK Blansko připraven jubilejní 30. ročník mezinárodního fotbalového turnaje mladších žáků. První ročník Memoriálu Miroslava Krabičky se uskutečnil již v roce 1983. Po celou dobu u něho jako hlavní pořadatel stojí Karel Ťoupek. A právě s ním si povídáme o třicetileté historii tohoto fotbalového turnaje.


Blanenský plecháč je otevřený i dětem

Ilustrační foto k článku: Blanenský plecháč je otevřený i dětem

Triatlon s 31letou historií Blanenský plecháč jsou závody nejen pro dospělé, ale soutěží se rovněž v dětských kategoriích 10 let, 10–12 let a 12–14 let.


Charitativní cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem zavítá do Blanska

Už v únoru tohoto roku při návštěvě na Základní škole Dvorské propagoval a zval Josef Zimovčák všechny, kdo mají kolo a chuť někomu pomoci, k podpoře jeho cyklotour Na kole dětem – sportovního projektu na podporu onkologicky nemocných dětí. V pátek 14. června peloton dorazí i do Blanska na náměstí republiky.


Veterány vyrazí do Moravského krasu

V sobotu 8. června budete na cestách v Blansku a v Moravském krasu potkávat historická vozidla. Pojede se již 33. ročník Veteran Tour Macocha – Memoriál manželů Řezníčkových. Sraz si jako obvykle dají majitelé veteránů v centru Blanska na náměstí Republiky, odkud postupně vyjedou na závodní trasu.