Archiv článků
   za měsíc listopad 2015

Kategorie: tiskové zprávy  

 



S dokladem, nebo bez?

Finanční správa vydala naučnou brožurku, kde formou vtipných kreslených příběhů vysvětluje lidem, že bez patřičných nástrojů a bez jejich pomoci je na krácení daní krátká. V osmi příbězích na motivy skutečných událostí z praxe finančních kontrolorů popisuje nešvary jako například nepřiznávání skutečných tržeb nebo zaměstnávání načerno.


Muzeum se naladilo vánočně a přes zimu vystaví hračky a kočárky

Ilustrační foto k článku: Muzeum se naladilo vánočně a přes zimu vystaví hračky a kočárky

Ve čtvrtek 19. listopadu večer v blanenském muzeu proběhla vernisáž výstavy Život dětí na zámku. Kromě hlavní výstavy o výchově, oblékání a hračkách aristokratických dětí, mohou návštěvníci zámku vidět i retrokočárky pro panenky od padesátých až do devadesátých let.


V Nemocnici Blansko se bojovalo za zdravá prsa. Již počtvrté

V pondělí 23. listopadu 2015 proběhla na radiodiagnostickém oddělení Nemocnice Blansko preventivní akce zaměřená na boj s rakovinou prsu. Možnosti nechat se bezplatně vyšetřit v tento den využilo 123 žen.


Projekt Konsolidace IT a nové služby Technologického centra ORP Blansko

Ilustrační foto k článku: Projekt Konsolidace IT a nové služby Technologického centra ORP Blansko

Projekt Konsolidace IT a nové služby TC ORP Blansko je součástí rozvoje a modernizace efektivní veřejné správy a projektu regionálních center (eGON center). Cílem projektu na obecné úrovni je zefektivnit podporu výkonu agend veřejné správy a zajistit bezpečnost ICT.


Jihomoravský kraj připravuje informační seminář ke kotlíkovým dotacím

Informační seminář k tzv. kotlíkovým dotacím v rámci specifického cíle 2.1 Operačního programu Životní prostředí se uskuteční v úterý 15. prosince 2015 v budově Administrativního a školicího centra, Cejl 530/73, 601 82 Brno.


Boj za zdravá prsa 2015 v Nemocnici Blansko

Stejně jako předchozí tři roky, i letos bude blanenská nemocnice „bojovat“ za zdravá prsa. Na radiodiagnostickém oddělení Nemocnice Blansko, které je akreditováno pro mamární screening, proběhne v pondělí 23. listopadu 2015 od 7:30 do 17:30 hodin „boj za zdravá prsa“.


Nedej drogám šanci

Policie České republiky připravuje na 12. listopadu 2015 v Blansku další ročník již tradiční preventivní akce Nedej drogám šanci. Letos jsme se ve spolupráci s Jihomoravským krajem rozhodli pro jeho zásadní obsahovou inovaci a rozšíření do dalších měst Jihomoravského kraje. Během čtyř následujících měsíců se tak uskuteční celkem osm vystoupení.


Sbírka Bílá pastelka 2015 měla v Nemocnici Blansko úspěch

Ilustrační foto k článku: Sbírka Bílá pastelka 2015 měla v Nemocnici Blansko úspěch

Bílá pastelka je celonárodní dobročinná sbírka na podporu nevidomých a slabozrakých, která letos proběhla v České republice již po šestnácté, a to u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole. Sbírku pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, provádí ji každoročně dobrovolníci a spočívá v prodeji bílých pastelek, jakožto symbolu bílé slepecké hole i neviditelného světa nevidomých.